Bizalmat szavazott a lengyel parlament Tusk kormányának

2014. június 26. 08:26

Megnyerte azt a bizalmi szavazást Donald Tusk kormánya, amit saját maga ellen kezdeményezett a lehallgatási botrány miatt.

2014. június 26. 08:26

Szerda este bizalmat szavazott a lengyel parlament Donald Tusk kormányának. A bizalmi szavazást maga ellen kezdeményezte a kormány a Wprost hetilap által kirobbantott lehallgatási botrány miatt – írja az Index.

A kormánykoalíció pártjainak 235 képviselőjük van a 440 fős parlamentben, a bizalmi szavazást 237 szavazattal nyerték meg.

A Wprost által lehozott beszélgetések leiratai egyebek mellett arról szólnak, hogy a jegybankelnök és a belügyminiszter abban egyeztek meg, hogy a központi bank besegít a kormánynak, a pénzügyminiszter megbuktatásáért cserébe. A pénzügyminisztert nem sokkal később valóban menesztették.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fractalized.bitstream
2014. június 26. 10:42
Kérdés, hogy kinek kellett kit lesz*pnia, hogy Tusk megkapja a bizalmat. Hiszen most már legalább tudom, hogy orálszexuális úton intéződnek a legfontosabb politikai kérdések
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik