Nem párbajképesek már

2014. április 24. 10:39

A politikai baloldal átlépett egy politikai „kultúrhatárt”. Így mára elvesztették vitaképességüket.

2014. április 24. 10:39
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PolgárPortál

„És mit is kezdhetnénk azzal, hogy a mára szétesett baloldali összefogás »de jure« miniszter-elnök jelöltje nem gratulál a választások győztesének. Hanem tovább sértegeti a miniszterelnököt, s burkoltan továbbra is csalást emleget?  

 
Voltaképp semmit. Sajnos úgy látom nincs már értelme racionális vitának.
 
Nem tudjuk, hogy mikor történt, de a politikai baloldal átlépett egy politikai »kultúrhatárt«. Így mára elvesztették vitaképességüket. Régiesen szólva: nem párbajképesek már. Valószínűleg az évek hosszú tipródása, a beteg lelkük folytonos frusztrációja, az irigység, a hatalom- és a pénzéhség kellet ehhez; s alig telt el négy év, már ki is írták magukat a nemzet szellemi közösségéből. Voltaképp senki nem közösítette ki őket (bármennyire is ezt akarják sugallni); inkább léptek ők át egymaguk a Rubicont, s támadtak a közösség ellen. Talán nem is egy ponton, hanem szép lassan, lépésről-lépésre csúsztak át. Sajnos a közelükben egyetlen tükör sem volt, amibe egyszer is belenézhettek volna.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. április 24. 21:34
Ervin! Többen is megírtuk ezt a párbajképtelenséget,még a választások előtt. Lám ez is bejött!!
hátakkor
2014. április 24. 20:37
Nem kell foglakozni a kecskeb@szókkal, van elég gondjuk magukban is..
popzene
2014. április 24. 20:14
Muhaha, nem kedvelem a szocikat, de nem ezek a zsíros galléros, enyveskezű, javarészt komcsiból átvedlett, a populista látszatintézkedéseken kívül mindenhez dilettáns, kádárista fideszesek fogják megmondani, hogy ki párbajképes...
Zokni
2014. április 24. 17:44
"Így mára elvesztették vitaképességüket. Régiesen szólva: nem párbajképesek már." - írja. De. Ezzel szemben két dolgot kell felhozni. Az egyik, hogy igazuk van! Legalábbis akkor, amikor Orbánékat támadják, és a lényeget tekintve többnyire cáfolhatatlanok. Lám, Szerző sem próbálkozik... Igaz, hogy ő tulajdonképpen szervi értelemben tényleg eleve vitaképtelen... A másik, hogy az ország nagyobbik fele lehet a potenciális támogatójuk. Ezért muszáj lenne vitatkozni velük. Igaz, egyszerűbb, ha nem adunk nekik szót, - és Orbánék ezt a "megoldást" választották -, ha a közmédiában csak vesszőfutásra idézik az ellenzéküket, legfeljebb sárdobáláshoz alkalmazzák céltáblának őket. Sőt, van amikor egyenesen trágyát zúdítanak rájuk, világ csúfságára. Na EZ az, amire Szerző száz százalékig alkalmas. Bűzlik is az írása a szartól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik