A megszállás szelleme

2014. április 24. 08:29

A német megszállás áldozatainak azok nem akarnak emléket állítani, akik titokban vagy nyíltan azt akarják elhitetni a világgal, hogy Magyarország a náciknál is nácibb, a fasisztáknál is fasisztább volt.

2014. április 24. 08:29
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„Meglehet, elsődlegesen nem Gábriel arkangyalról és a reá lecsapó birodalmi sas szárnyainak fesztávolságáról kellene közösen gondolkodni, hanem az áldozati státusról, erős tisztázó akarattal. Nem baj, ha előbb jut eszünkbe Szophoklész, mint a budapesti amerikai nagykövetség fölemelt mutatóujja. Előbbre volnánk egymás megértésében, ha elsősorban erkölcsileg viszonyulnánk az áldozati státushoz, és nem úgy, mintha egy aranybányát rejtő birtok tulajdonlásáról vagy más jövedelmező befektetéshez való hozzáférésről folyna pereskedés jól fizetett sztárügyvédekkel. Öntsünk tiszta vizet a (méreg)pohárba: a német megszállás áldozatainak azok nem akarnak emléket állítani, akik titokban vagy nyíltan azt akarják elhitetni a világgal, hogy Magyarország a náciknál is nácibb, a fasisztáknál is fasisztább volt. Hogy itt áldozatok nem is voltak, csak kollaboránsok. Ennek jegyében üzent a magyar kormánynak az amerikai nagykövetség, nagy aggodalmában alapvető történelmi tényeket negligálva. Félre lehet tenni az okos diplomáciát, és le lehet süllyedni a balliberális megmondóemberek szintjére, s onnan becsületről szónokolni a magyarok többsége által megválasztott kormánynak: »Mint szintén demokratikus ország, továbbra is arra ösztönözzük a kormányt, hogy igyekezzék becsületesen, nyíltan és tényszerűen értékelni a magyarországi holokausztot.« Mit lehet ehhez hozzátenni? Először is örömmel tölt el mindannyiunkat, hogy e szerint az Egyesült Államok szintén demokratikus. Ámbár ha tudtuk volna, hogy az Orbán-kormány két ülés között a Munkácsy terem félhomályában titokban, a tényektől elrugaszkodva holokausztot értékel, talán meg sem születik a kétharmados többség.

A különféle zsidó és nem zsidó szervezetek közben úgy döntöttek, nem utasítják vissza a 70. évfordulóról való méltó megemlékezésre a magyar állam által (nyíltan, a tények ismeretében, becsületesen) fölajánlott támogatást. Ezzel némileg keresztülhúzták a Mazsihisz bojkottját.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. április 25. 07:54
A „szellem” szó a következőket jelentheti: Emberi szellem Az emberi gondolkodás, egy emberre vagy közösségre jellemző vagy általuk hátrahagyott elképzelések és szemléletmódok Szellem (teológia): Teológiai értelemben a „szellem” az emberi lélek legmélyebb rétege, ami által kapcsolatban áll Istennel. Természetfeletti jelenség Kísértet vagy démon, a természetimádó vallásokban a természet egyes elemeihez kapcsolt mágikus erejű lény Szellem (spiritualizmus): A spiritualista hit szerint a test és a lélek mellett az emberi lét alapja, ami által a többi szellemmel kapcsolatban áll Szellem (antropozófia): Az antropozófia szerint magasabb rendű természetfeletti lény (Rudolf Steiner Szellemtana) MELYIK?????????? Ja az emlékmű!!!
meteorraj
2014. április 24. 22:23
500 ezer zsidót öltek meg a románok válogatott kínzások között, nem vitték őket sehová, otthon végeztek velük. Mindenhonnan elvitték már őket és egyetlen oázis maradt európa térképén, Magyaország, amely a legvégsőkig kitartott a zsidók mellett és a zsidó vezetőkkel egyeztetett korlátozó törvényeket hozott Hitler félrevezetésére. Mindent elvállalunk és elviselünk, csak ne kerüljünk a németek kezére. Ezt mondták Kállay miniszterelnöknek a hazai zsidók vezetői. Ők pontosan tudták, ha megszállás lesz, akkor nincs tovább. S mégis megtörtént a csoda, a budapesti zsidók megmenekültek. Sehol nem fogadtak be a világon zsidókat, csak Magyarországon. Ezért épülhet emlékmű a világ legbátrabb zsidómentő országának...
magnamater
2014. április 24. 15:46
Hogy Magyarország nem náci ország,azok tudják legjobban, akik terjesztik - készenléti lakótelepeket építettek,s ezrével költöznek befele
Monkey4you
2014. április 24. 13:02
Hát Horty nagyon elbaszott valamit!!! Elöször is: idecsalta a sok külföldit, hogy majd itt megbujhatnak a gonosz elöl. Sokan jöttek akkor azért ide hozzánk, hogy ne essék bántódásuk. De a gonosz minket is megszállt és innen vitték el azokat, akiket évekkel azelött már réges régen máshonan vittek volna el!!! Így nézve ez Horty hibája volt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik