Országos méretű pártot fogunk létrehozni

2014. április 24. 13:34

Nem értünk egyet azzal, hogy a választási vereség után közvetlenül a demokrata ellenzék külön-külön indul, egyfajta erőfelmérésként, bizonyítási kényszerből. Ez elhibázott döntés. A Fideszt legyőzni csak összefogással lehet. Interjú.

2014. április 24. 13:34
Fodor Gábor
Fodor Gábor
NOL

Független képviselőként kevesebb érdemi lehetősége lesz a parlamenti munka során. Milyen vállalással indul neki a ciklusnak?

Fontos eredmény, hogy négy év után újra van parlamenti képviselete a liberális értékeknek. Egyedül leszek ugyan a Magyar Liberális Párt képviselője az Országgyűlésben, ahogy a Párbeszéd Magyarország Pártot is csak Szabó Tímea fogja képviselni, és az Együttnek is csak egy képviselője lesz a két Szolidaritás-delegált mellett. De fontos, hogy én az összes liberálist képviselni fogom. Az a feladatunk, hogy megjelenítsük a liberális értékrendet, és politikai otthont teremtsünk azoknak, akiknek továbbra is fontos a szabadság védelme. Amikor megerősödnek a liberálisok, mindig meggyengülnek a szélsőségesek. Amikor a szélsőségesek erősek, akkor gyengébbek a liberálisok. Azon fogunk dolgozni, hogy mi, szabadságszeretők legyünk erősebbek. Képviselni fogjuk a nemzeti, etnikai és szexuális kisebbségeket, a kisegyházakat, a kormány által hátrahagyottakat és kisemmizetteket. Valamint támogatjuk a kis- és középvállalkozások fejlesztését.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is arról beszélt korábban, hogy az »összefogás« ebben a formájában biztosan nem folytatódik, az őszi önkormányzati fordulóban pedig inkább szélesebb, helyi kooperációk szükségesek. Fontos bástya lesz viszont a budapesti főpolgármesterség, amelyet az ellenzéknek – a későbbi építkezés során különösen – presztízskérdés lesz elhódítani a Fidesztől. Az MSZP-nek van már jelöltje a posztra Horváth Csaba személyében, de az már most látszik, hogy köré nem építhető széles összefogás. A liberálisok kit ajánlanának Tarlós ellenében?

Lesz önálló, liberális ajánlatunk. Budapest mindig is kiemelt terület volt számunkra, hiszen a liberális értékrend támogatói legnagyobb számban itt találhatók. Az adatok azt mutatják, hogy le lehet győzni a Fideszt a fővárosban. Viszont, ahogyan azt eddig is hangsúlyoztam, csakis összefogással lehet ezt elérni. Ami a főpolgármester-jelölt személyét illeti, most is úgy gondolom, hogy a legerősebb ellenzéki pártnak kell elsődlegesen olyan jelöltet állítania, aki a többiek számára is elfogadható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puceráj
2014. április 25. 12:52
Fodor : ''Országos méretű pártot fogunk létrehozni'':DDDDDD hát röhögnöm kell!! Ime egy reálpolitikus.Komolyan mondom...ez már fáj.
justiceforhungary
2014. április 25. 11:53
Fodor : ''Országos méretű pártot fogunk létrehozni'' Persze, Kunczelandon Kóka-City fővárossal.
Fici7
2014. április 25. 11:25
Fodor egy pióca mindig másokon élősködött, ő soha semmiért nem vállalt felelősséget. Tavasszal is oda tolta a képét, bevitték a parlamentbe, majd kijelentette hogy senkinek sem segít frakciót alakítani. Köszöni szépen. Most megint összefogást akar, ráakaszkodni másra, mert tudja hogy magukban semmi esélyük bejutni az EP-be.
berzsian56
2014. április 25. 10:32
"Országos méretű pártot fogunk létrehozni." Egyenlőre vagyunk hárman: én a Gyula ,meg aaz Ottó. A Tóth Ottó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik