Változó harci formák

2014. április 24. 07:25

Ha a demokratikus ellenzék közéleti szereplői vissza akarják kapni cselekvőképességüket, egy katolikus gondolkodó szavait kell fontolóra venniük, aki szerint a világnak nem tanítókra van szüksége, hanem tanúságtevőkre.

2014. április 24. 07:25
Beck Tamás
Népszava

„A legutóbbi választástól távol maradók igen magas aránya napnál világosabbá tette, hogy a magyarok többé nem bíznak »Őfelsége ellenzékében«. A lakosság körében általános az elitellenesség; az utca embere »fehérgalléros bűnözőnek« tart pártállásra való tekintet nélkül minden politikust. Kérdem én: lehet-e hitelesen szónokolni a szegénység felszámolásáról Armani öltönyben? Vagy mekkora népszerűségre tehet szert egy olyan kormányváltó szövetség, amely az egyik választókerületben éppen azt a szocialista politikust indította el, aki a képviselői költségtérítések méltán közfelháborodást keltő gyakorlatát a Fidesz teljes egyetértésével, ravasz jogi trükkök segítségével megvédte?

Orbán rezsimjét ma már csak és kizárólag alulról jövő kezdeményezések rendíthetik meg. Az úgynevezett »legális harci formák« háttérbe szorulnak. A polgári engedetlenségi mozgalom előbb-utóbb elterjed az egész országban, mert az elégedetlenség kézzelfogható. Kulcsfontosságú tényező lesz tehát a hatóságok magatartása. Ha pedig a demokratikus ellenzék közéleti szereplői vissza akarják kapni cselekvőképességüket, egy katolikus gondolkodó szavait kell fontolóra venniük, aki szerint a világnak nem tanítókra van szüksége, hanem tanúságtevőkre.

A legigazabb megállapítás ma ez a magyar belpolitikában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. április 24. 21:55
"A polgári engedetlenségi mozgalom előbb-utóbb elterjed az egész országban, mert az elégedetlenség kézzelfogható." Hol??
locsaba
2014. április 24. 21:00
"A legigazabb megállapítás ma ez a magyar belpolitikában.” Elmész te anyádba kereszténygyűlölő. El van zsírosodva az agyad is.
ceres
2014. április 24. 12:32
Az Szdsz-mentalitású alakok ezt szeretnék:viszonylag gyenge jobb-és baloldal-rengeteg kompromittálódott és zsarólaható műpolitikussal, kisstílű értelmiségivel.--A relatíve gyenge pártok kiválóan irányíthatók a "liberálisok " számára- ők lennének a "mérleg nyelve"-Hol balra-hol jobbra állnának és mindig az lenne ami nekik jó.--Ellenben a néppárti jellegű jobboldal és egy hasonló baloldal, politikai katasztrófa lenne a "liberálisoknak".--Önálló kormányzásra képtelen, utálatosan kompromittálódott jobb-és baloldal a stratégiai céljuk.
puszika
2014. április 24. 11:56
Tomika! Ezek lennének a tanúságtevők? Egy ép gondolatuk nincs évtizedek óta!!! Ennyiben azonos vagy velük!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik