Lopott baloldal

2014. március 13. 21:42

Nincs Simon-ügy. Nincs Hunvald-ügy. Nincs Zuschlag-ügy. Igazából csak MSZP-ügy van.

2014. március 13. 21:42
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„A fenti urak mindössze kisebb vagy nagyobb súlyú szereplői e történetnek. Ki színesebb, ki szürkébb. Ki hangosabb, ki harsány üvöltöző. Ki meg semmilyen. Volt, aki osztott pénzt, volt, aki szatyorba és dobozba tett, vagy csak amúgy páncélszekrényben matatott. Nyilván volt olyan is, aki csak regisztrált, mulyán félrenézett, majd ravaszul félretett.

Lehet és kell ezt súlyozni, de igazából ezek csak mennyiség- és tehetségbeli különbségek. A büntetési tétel majd eldönti.

A lehetőséget azonban mindehhez a Magyar Szocialista Párt nevű szervezet teremtette meg.

Közhely, hogy a rendszerváltáskor Marxból csak a tőkét markolták fel gyorsan. Közhely, de igaz. Az MSZMP vagyona, újságok, kiadók és egyéb cégek egy az egyben le lettek nyúlva. Azon erősen lehet vitatkozni, hogy anno ezek mennyire szolgálták a köz javát, de az biztos, hogy ’89 után csak egy igen szűk körnek kamatoztak. Ebből lehetett megteremteni a »békés átmenetet« a kapitalizmusba. Ebből lettek milliárdos vagyonok, kapcsolati hálók és egyebek.

Ez az a közös kapocs, ez az a régi alapbűn, amely egyes urakat mindig ugyanabba az akolba terel. Különcködhetnek, marakodhatnak, de aztán mégis érvényesül »az én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom« összefogása. Hogy éppen minek nevezik ezt, az már csak egyszerű matricázási kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fedor
2014. március 14. 13:54
"özhely, hogy a rendszerváltáskor Marxból csak a tőkét markolták fel gyorsan. " Fáj, mi, hogy apádnak csak a Marx maradt...
perszekutor
2014. március 14. 10:20
==Nincs Simon-ügy. Nincs Hunvald-ügy. Nincs Zuschlag-ügy. Igazából csak MSZP-ügy van.== Meg zsidó-ügy. Meg simicska-ügy, meg orbán-ügy, meg cigány-ügy, meg mészáros-ügy, meg zsigó-ügy, meg zsiga-ügy, meg budai-ügy, meg papcsák-ügy, meg kövér-ügy, meg,kósa-ügy, meg, meg, meg... ...fidesz-ügy. Csak magyar ügy nincs.
BőröndÖdön
2014. március 14. 09:33
Igazad van gyula,nincs simicska-ügy,nincs mészáros lőrinc-ügy,nincs trafikmutyi,nincs földmutyi,nincs takarékpénztársíbolás,csak egy van ,a fidesz!!
6qwasyx
2014. március 14. 08:06
Simon Miklósnak nincs is! Ő ugyanis fideszes. A bűntársai már régen rács mögött csücsülnek, barátunkat védi a mentelmi jog. Hát így van a fidesz az igazsággal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik