Mesterházy: Orbán beszéde hazug és gyáva volt

2014. február 16. 17:45

A Horthy-korszak vagy a modern, európai Magyarország közt kell választani Mesterházy Attila szerint a következő választáson. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor évértékelő beszédéből azt tükröződött, hogy fogalma sincs az általa kormányzott országról.

A baloldali Összefogás miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszéde egy „hazug és gyáva beszéd volt, amelyből csak a valóság és az emberek mai gondjai hiányoztak” – írta Mesterházy Attila vasárnapi közleményében.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányfőnek fogalma sincs arról az országról, amelyet kormányoz, vagy nem mer szembenézni a valósággal, hiszen hallgatott arról, hogy az elmúlt négy évben minden tíz magyarból nyolcnak csökkent az életszínvonala. Úgy fogalmazott: a középosztály folyamatosan gyengül, a szegénység pedig nemcsak bővül, hanem mélyül is. Négymillió magyar a létminimum alatt él, másfél millió pedig mélyszegénységben, ötszázezer gyerek napi szinten éhezik.

Mesterházy szerint Orbán Viktor félrevezető statisztikai mutatókkal próbálta álcázni a magyar gazdaság aggasztó állapotát, miközben „nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy érezzük”, a magyar gazdaság nem teljesít jobban, az emberek napról napra rosszabbul élnek.
 
Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt úgy vélte: nem véletlen, hogy a miniszterelnök beszéde Teng Hsziao-pingtől és másoktól vett idézetekkel volt tele ahelyett, hogy a magyar családok napi gondjairól beszélt volna. „Ezeket a gondokat ő nemhogy megoldotta volna, hanem kormányzásával tragikus mértékben súlyosbította” – tette hozzá.
 
Úgy fogalmazott: ez az ország tényleg nem olyan, mint amilyen négy évvel ezelőtt volt, és az is igaz, hogy április 6-án múlt és jövő közül kell választani, azaz „a Horthy-korszak restaurációja, vagy az európai, szabad, modern és igazságos Magyar Köztársaság között”.
 
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/64376