Isznak, trollkodnak, értékvesztetten csaponganak

2013. december 13. 16:06

Elolvastam Trümmer Alfonz új könyvét, a Tudom, mit tetszik csinálni jövő tavasszal: a Fideszre vagy az MSZP-re tetszik majd szavazni a 13. havi nyugdíj, az újabb rezsicsökkentés vagy valami hasonló népjóléti baromság reményében.

2013. december 13. 16:06
Tamás Bence Gáspár
444

A nyugdíjkifizetés náluk lét- és helyzetmeghatározó rituálé, rosszabbik változata a rezsicsökkentés. Vagy emlékezetes a 13. havi nyugdíj esete. A bevezetés utáni néhány hónap után kiüresedett a pluszjárandóság felett érzett öröm, jött az unalom, a rém, ami jellemző mumusa a mai nyugdíjasvilágnak. (…)

Miközben a legstabilabb választói közösséget jelentik, és számarányuk félelmetesen magas (egynegyede a választóknak!), semmit sem értenek a közgazdaságból. Nem látják, hogy amit ma elégetnek, abból csak hamu marad holnapra, von mérleget Trümmel.

Az elmúlt húsz évben pedig volt mit elégetni. Számos jóléti intézkedés kizárólag az ő javukat szolgálta, miközben folyamatos az elvonás a fiatal generációknak juttatott, oktatásra fordított közpénzekből.

Ingyen használhatják a vasutat, a tömegközlekedést, kedvezményt kapnak a kulturális intézményekben, miközben iszonyatos pénzt emészt fel a gyógyszertámogatásuk is.

»Egyik részük drogfüggő«

Trümmel könyvéből nyilvánvalóvá válik, hogy az igazi drogfüggőket a nyugdíjasok között kell keresni. Magyarországon eszméletlen magas a gyógyszerfogyasztás mértéke, dobogós helyen vagyunk Európában. Na, és ki zabálja fel a gyógyszerek nagy részét? Trümmel válaszol.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hőhe
2013. december 14. 09:06
Mit cicóztok hülyegyerekek? A szellemiségetekhez híven jelentsétek fel ti is az gaz nyuggereket, mert igenis elszíják a zokszigént az derék hárommadaras lelkeitek elől! Iránymutatást kérjetek az Elnök Úrnőtől ! Már ezért megéri! https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1509089_10202912972012303_1095152248_n.jpg http://index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/12/13/erdemes_volt_feljelenteni_orbant_ne_mar
Senye Péter
2013. december 14. 08:31
A megoldás egyszerű: a szavazati jog a befizetett adótól függjön (volt már ilyen). A nyugdíjasok erre mondhatják, hogy az életük során befizetett adótól. Lehet csavargatni az ötleteket a végtelenségig.
1120
2013. december 14. 01:59
A "rezsicsökkentés baromság"? Majd ha nem apád pénzén kurvázol, hanem megpróbálsz a saját lábadon megállni (nota bene!) családot fenntartani, akkor majd rájössz, hogy nem az... Meg ha majd az orvos felírja neked a gyógyszert, hogy nyolcvanévesen ne vizelj ágyba, mint egy hároméves hugyosgyerek, akkor nem drogosozod le az idős embereket... NORMÁLIS társadalmakban (pl. az indiánoknál) azt, aki ilyen nyegle dumával illeti az időseket, egyszerűen kiközösítik. Még annyira se tartják, mint egy darab bölényszart. (És igazuk van.)
tango47
2013. december 13. 19:06
Attól, hogy van néhány ilyen penetráns lelkivilágú (gondolom) fiatal ember, én még nem fogok haragudni a fiatalokra. Sajnálatra méltó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik