Nyilvános az új tanári bértábla

2013. július 31. 08:56

A legrégebben dolgozó pedagógusok a fizetésemelés után bruttó 321 ezer forintot is kereshetnek majd.

2013. július 31. 08:56

Kezdő tanároknak negyvenezer forinttal nő majd a fizetése, míg a legrégebben pályán lévők bruttó 321 ezret is kaphatnak majd – derül ki a HírTV összefoglalójából. Az érdekképviseletek szerint viszont azzal, hogy megszűnik a túlóra-elszámolás rendszere, sokaknak nem jelent majd valódi keresetnövekedést a béremelés.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Galló Istvánné úgy véli: hetvenezer tanár is lehet majd, akinek nem növekszik a bére úgy, hogy a túlórát nem számítják majd be nekik. Ezzel szemben a köznevelési államtitkár Hoffmann Rózsa szerint „a túlóra az oktatás világában mindig esetleges”. Mint hozzátette, szerinte havi hatvanhárom, vagy annál is több túlóra esetében nem biztos, hogy lehetett érdemi munkát végezni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szala
2013. augusztus 01. 10:16
Kb.60%-ban értek egyet a kormány döntéseivel, de aki még egy béremelésbe is bele tud kötni az szimplán hülye!!! Kíváncsi vagyok, hogy ezek mit szólnának a "görögországi modellhez"?! Egyébként meg tervbe kéne venni a kereskedelemben, iparban, mezőgazdaságban dolgozók béremelését is, mert már 20 éve csak az orvosokat és a pedagógusokat "kellett" sajnálni!
szalámis hegedű
2013. július 31. 22:39
De rusnya pina!
liberálzöld.
2013. július 31. 16:15
Olvass, Rózsika! http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/07/kepriport-ciganysuhancok-fegyveres.html
Secnir
2013. július 31. 15:19
nna. megnéztem az új bértáblát. egy köpedelem. komolyan. egy vicc. csak hogy értsétek: eddig A1 keresett br 98e-etm egy E1 keresett 114e-et. Már ez sem igazságos, de most! A1-TŐL E1-ig egyformán 116e. tehát az A1-es kap +18e-et, az E1 pedig kap plusz 2 ezret. aki nem értené: az A kategória az alap kategória, ide tartoznak a 'valamilyen képesítéssel, de körülbelül 6-8 általános' végzettséget igénylő munkakör (takarító), míg az E kategóriába vmilyen felsőfokút igénylő (de még nem egyetemi) igénylő munkakör. tehát összefoglalva: takarítónőnek jó lenni. (forrás: régi/új bértábla: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ertekallo-es-kiszamithato-a-pedagogusok-magasabb-bere , közalkalmazotti besorolások: http://www.kozszolga.hu/kozalkalmazotti_torveny 61. § -tól)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik