Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. július 31. 08:56

A legrégebben dolgozó pedagógusok a fizetésemelés után bruttó 321 ezer forintot is kereshetnek majd.

Kezdő tanároknak negyvenezer forinttal nő majd a fizetése, míg a legrégebben pályán lévők bruttó 321 ezret is kaphatnak majd – derül ki a HírTV összefoglalójából. Az érdekképviseletek szerint viszont azzal, hogy megszűnik a túlóra-elszámolás rendszere, sokaknak nem jelent majd valódi keresetnövekedést a béremelés.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Galló Istvánné úgy véli: hetvenezer tanár is lehet majd, akinek nem növekszik a bére úgy, hogy a túlórát nem számítják majd be nekik. Ezzel szemben a köznevelési államtitkár Hoffmann Rózsa szerint „a túlóra az oktatás világában mindig esetleges”. Mint hozzátette, szerinte havi hatvanhárom, vagy annál is több túlóra esetében nem biztos, hogy lehetett érdemi munkát végezni.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/55765


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Az, hogy a túlórát nem számítják be .... az a közszférában pl. már régóta így van, ezért nem kéne savanyú képet vágniuk egyeseknek."

Annál is kevésbé, mert ezzel csak megszűnik az áldatlan állapot, ami sok iskolában abból állt, hogy aki kedves a főnökhöz az kap heti 10 túlórát, aki meg nem rá szavazott a pályázat elbírálásánál, annak semmi nem jut.


Sajnos ez egy szakmai sovinizmus, aminek nincsen pedagógiai alapja.

A rajz jó tanítása egyben művészeti nevelés, és ha valaki pl. építészmérnök szeretne lenni, annak ugyanolyan fontos a rajzkészség, mint a matematika. Ha be akar jutni a BME-re.

A művelt ember sokoldalúságáról, amibe beletaertozik a képző, a zeneművészet és a testkultúra is, már nem is beszélve...


Nem annyit keresnek, hanem sokkal többet.

A családban kiszámoltuk, hogy az eddiginél jó 35-40%-kal lesz magasabb a nettő tanári jövedelem.
És ebben még nincsen benne a fél év múlva esedékes mestertanári besorolás.


Gallóné nem a minőségi munkát végző pedagógusok egyenlő megbecsülése mellett áll ki, hanem egy törpe, kivételezett kisebbség elvesző privilégiumait félti.

A maszop klientúra érdemletelnül túlfizetett kiszolgálóit.

Egyszerűen felháborító, amit művel ez a perszóna!


Egyetértünk.

Sajnos nagyon sok arra alkalmatlan került be a közoktatásba, akiktől most majd komoly és alapos felkészülést igénylő munkát vár majd el a közoktatásirányítás.

Reméljük.

Bár a tankerületekbe is sikerrel bepályázott néhány a kiszűrendők közül is.

Nagy és sarkalatos kérdés maradt, hogy kik és hogyan válogatják ki és minősítik a kiválogatókat és minősítőket.


Hoffmann Rózsa államtitkár asszony hároméves küzdelmeinek még a mostani gazdasági helyzetben is megszületett a gyümölcse.

Gratulálok, és köszönet minden tisztességes magyar pedagógus nevében.

Ebben a hírben ez a legfontosabb. A FIDESZ-KDNP állja a szavát, és teljesíti vállalásait.

Ezért óbégatnak, akadékoskodnak és ócsárolják a baléliberális bérencek.
Kínjukban és nyálcsorgató irígységükben teszik. Nem új hitelekből emelik a tanárok bérét, hanem az IMF hitelek végtörlesztésével!!!

Mert erre soha nem voltak és nem lennének képesek. Sőt, ennek az ellenkezőjét tettékl és tennék, ha újra meg tudnák ragadni a hatalmat.


Lám, mekkorát tévedtek.

Mert bedőltek a maffiabaloldal propagandájának.

Most viszont láthatják a valót. Majd csak kinyílik a szemük.


Egyetértünk!

Ugyanezek voltak az én tapasztalataim is. Kiegészítve azzal, hogy némely "nagyon laza" kolléga liberális maszlagokkal igyekezett ugyancsak távoltartani a hallgatókat a tanulástól.

Válaszok:
Himalája | 2013. július 31. 17:36

Ide figyelj takonypóc, büdös kétütemű!

Előbb tanulj tisztességet, utána hablatyolj bele a nagyok dolgába.


Az, hogy valaki ennyit is kaphat a nagy tömegben, önmagában még nem információ. Hasonlóan nem, mint ahogyan a nyugdíjasok között is elérhetik a nyugdíjak a több százezres nagyságrendet, ebből viszont még a nagy tömegre vonatkozóan bátor következtetéseket nem vonhatunk le.

Talán pontosabb képet akkor kaphatnánk, ha az ősz folyamán felmérés gyanánt "kalkulálnák" ki azt, hogy a 2012-13 tanévben alkalmazott számításokhoz mérten mennyivel növekedett az új számítások szerinti bruttó fizetés egyénenként, majd egy újabb körben átlagolnák azokat.


"Kiegészítve azzal, hogy némely "nagyon laza" kolléga liberális maszlagokkal igyekezett ugyancsak távoltartani a hallgatókat a tanulástól."

Épp ezért jobb volna, ha megszűntetnék a tankötelezettséget.


"az A kategória az alap kategória, ide tartoznak a 'valamilyen képesítéssel, de körülbelül 6-8 általános' végzettséget igénylő munkakör (takarító), míg az E kategóriába vmilyen felsőfokút igénylő (de még nem egyetemi) igénylő munkakör. tehát összefoglalva: takarítónőnek jó lenni."

Az általad írottakon elgondolkodtam. Lehetséges, hogy így díjazzák a takarítónőket amiért az államnak kevesebb költsége volt a képesítésükkel? Ha ez így van, akkor a legjobban képzett tanárnak kéne a legkevesebb bért adni.


Ebből a kiegészítő magyarázatból azt olvasom ki, hogy figyelmen kívül hagyja, vagy nem ismeri az általánosan képző alap- és középiskolák feladatai közül a legfontosabbat.

Azt, hogy sokoldalú embert neveljenek, akik a műveltség valamennyi területén rendelkeznek alap- illetve általános műveltséggel, hogy majd a későbbiek során szakosodva is tájékozottak legyenek a világ dolgaiban és ne sült tökként üljenek majd, amikor a társaságukban zenéről vagy éppen képzőművészetről esik szó.

Ha pedig a világot járják, akkor legyen fogalmuk arról is, hogy mi minden szép, emberformáló szépség lelhető fel egy-egy műkincsben, képzőművészeti alkotásban, múzeumban. Az érdeklődésük ne szűküljön be.

Ilyen az általános iskola, amely alapműveltséget igyekszik nyújtani. Annak, akiben van készség a befogadására.

A gimnázium pedig általános tantervű középiskola. Szemben a szakképző középiskolákkal és felsőfokú intézményekkel.


trabantos beszél szintről.
Nevetséges fajankó.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó