Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. május 22. 16:12

A fideszes Ángyán József nem szavazta meg a trafiktörvény módosítását, az Indexnek pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a trafikpályázatok elbírálása a földpályázatokéhoz hasonlóképp történt.

Ángyán József nem szavazta meg május 21-én a trafiktörvény módosítását, a pályázatok elbírálása szerinte a földpályázatokéhoz hasonlóan történt – írja az Index. A fideszes képviselő úgy véli, az elbírálás során szubjektív szempontok is közrejátszhattak. A kiszavazó fideszeseknek azonban valószínűleg nem kell büntetésre számítaniuk, mivel az Index szerint a Fidesz nem szólított fel kötelező szavazásra az ügyben.

A Fidesz képviselője nehezményezte azt is, hogy a pályázatok elbírálásából kizárták a nyilvánosságot, illetve, hogy az árrés emelését csak a trafikpályázatok értékelése után jelentették be. Ángyán szerint ha ezt előre lehet tudni, jóval többen pályázhattak volna dohánykoncesszióra.

A Fideszből a trafiktörvény módosítását Ángyánon kívül László Tamás és Pesti Imre nem szavazta meg, utóbbi az Indexnek kijelentette, csak véletlenül nyomott nemet a szavazás során. Hét fideszes képviselő volt, aki jelen volt, de nem szavazott: köztük említhető például Czomba Sándor és Szatmáry Kristóf is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/52574


Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


a tűzközeli emberek EGYMÁS ELLEN NEM VERSENYEZTEK

Korrekció azóta sem történt egyik területen sem .


vaktyúk 2013. április 30. 13:29

5
1

Földügyek,trafik ügy


Leosztás, társadalmi kontroll, korrekció


Valószínű, hogy hasonló lehet a földpályázatokhoz a helyzet.

Titkos pályázatok, szubjektív értékelés alapján . Lehet nagy pontokat adni annak , akinek akarnak , másnak meg nem . Maximális pontokat kaptak akár tartalmilag ellentmondásos pályázatok is.
A földpályázatoknál ezt kimutatták,leírták, az ellenőrző vizsgálat szövegében is ez szerepel. Meg az is ,hogy a fő nyertesek olyanok voltak, akik ahány pályázatot beadtak , azt mind megnyerték . Vagyis a tűzközeli emberek EGYMÁS ELLEN NEM VERSENYEZTEK.Nem költötték feleslegesen a pénzüket, míg az erről nem tudók százezreket vesztettek ezen.

Itt a trafikos pályázatnál már ezeknek az előzményeknek is szerepe lehetett. Volt olyan aki azért nem pályázott , mert gondolta, nincs összeköttetése így a nyerésre kicsi az esély, nincs erre pénze.

Nagyon hosszú a 20 éves koncesszió és nagyon magas a 10-12%-os garantált haszon a dohánytermékeknél.

Egyébként ,meg ne dohányozzatok! A dohányzás nagyon káros az egészségre, az egyik függőség meg erősítheti a másikat.

A pályázatok visszásságait helyre kellene tenni. Erre hogyan , milyen eljárással kötelezhetők a felelősök és az elkövetők ?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó