Ángyán szerint szubjektív szempontok is lehettek a trafikpályázatok elbírálásánál

2013. május 22. 16:12

A fideszes Ángyán József nem szavazta meg a trafiktörvény módosítását, az Indexnek pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a trafikpályázatok elbírálása a földpályázatokéhoz hasonlóképp történt.

Ángyán József nem szavazta meg május 21-én a trafiktörvény módosítását, a pályázatok elbírálása szerinte a földpályázatokéhoz hasonlóan történt – írja az Index. A fideszes képviselő úgy véli, az elbírálás során szubjektív szempontok is közrejátszhattak. A kiszavazó fideszeseknek azonban valószínűleg nem kell büntetésre számítaniuk, mivel az Index szerint a Fidesz nem szólított fel kötelező szavazásra az ügyben.

A Fidesz képviselője nehezményezte azt is, hogy a pályázatok elbírálásából kizárták a nyilvánosságot, illetve, hogy az árrés emelését csak a trafikpályázatok értékelése után jelentették be. Ángyán szerint ha ezt előre lehet tudni, jóval többen pályázhattak volna dohánykoncesszióra.

A Fideszből a trafiktörvény módosítását Ángyánon kívül László Tamás és Pesti Imre nem szavazta meg, utóbbi az Indexnek kijelentette, csak véletlenül nyomott nemet a szavazás során. Hét fideszes képviselő volt, aki jelen volt, de nem szavazott: köztük említhető például Czomba Sándor és Szatmáry Kristóf is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/52574