Helyükre emelték a One World Trade Center csúcselemeit

2013. május 03. 08:31

A One World Trade Center a nyugati félteke legmagasabb épülete lesz, átvéve a 442 méter magas chicagói Willis Tower (volt Sears Tower) helyét. Ha a csúcsra ráépítik a jelzővilágítást is, a torony magassága – az amerikai függetlenség kikiáltásának évére utalva – 1776 láb, azaz 541 méter lesz.

2013. május 03. 08:31

A 2001. szeptember 11-i terrortámadás következtében ledőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya, a One World Trade Center ugyanakkor alatta marad a világrekordot 828 méterrel tartó dubaji Burdzs Kalifának. A világ legmagasabb még épülő építészeti alkotása a szaúd-arábiai Dzsidda leendő Királyság Tornya, amely ha elkészül, 1 kilométer magas lesz.

A One World Trade Center a világ jelenleg épülő tornyai közül a hetedik legmagasabb. A vezető szaúdi konkurense mellett négy készülő kínai és egy dél-koreai épület lesz magasabb nála.

A korábban Szabadságtoronynak nevezett New York-i épület egyike annak a négy felhőkarcolónak, amelyek az ikertornyok helyén fognak állni. A projekt Larry Silverstein ingatlanfejlesztő, valamint a New York-i és a New Jersey-i kikötői hatóság együttműködésével épül.

A becslések szerint mintegy 3 milliárd dollárból felépülő One World Trade Centert jövőre fogják átadni. Az épület 278 ezer négyzetméternyi irodát, egy kilátót, valamint üzleteket és éttermeket foglal majd magába.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mimes
2013. május 03. 10:39
...és ezalatt nálunk már majdnem elkészült a 4-es metró...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik