Jön a Magyar Liberális Párt

2013. február 15. 12:29

Heteken belül befejeződik Fodor Gábor új pártjának bejegyzése, mely a Magyar Liberális Párt nevet viseli majd. Az egykori SZDSZ-elnök elmondta: azért kell liberális párt Magyarországra, mert jelenleg egyetlen tömörülés sem képviseli a több százezernyi liberális választópolgárt.

Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik – közölte a politikus pénteken az MTI-vel. Fodor Gábor közölte: azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható „régi-új tömörülés” sem. Szavai szerint az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak. Az egykori SZDSZ-szavazók, csakúgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak, ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, ő viszont egy a „liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő” pártot szeretne – jelentette ki. 

A politikus – aki a Szabadságért Alapítvány elnöke is – elmondta, hogy a háttérben már zajlik a gazdasági és a közjogi programjuk előkészítése, amelyeken több kiváló szakemberrel dolgozik együtt. Arra a kérdésre, hogy kikkel szándékozik együtt dolgozni a jövőben, a politikus csak annyit válaszolt: amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/48234