Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2013. február 15. 12:29

Heteken belül befejeződik Fodor Gábor új pártjának bejegyzése, mely a Magyar Liberális Párt nevet viseli majd. Az egykori SZDSZ-elnök elmondta: azért kell liberális párt Magyarországra, mert jelenleg egyetlen tömörülés sem képviseli a több százezernyi liberális választópolgárt.

Magyar Liberális Párt (MLP) néven alapít pártot Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke. A párt bejegyzése heteken belül befejeződik – közölte a politikus pénteken az MTI-vel. Fodor Gábor közölte: azért kell egy liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható „régi-új tömörülés” sem. Szavai szerint az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak. Az egykori SZDSZ-szavazók, csakúgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak, ma jobb híján csak kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, ő viszont egy a „liberális értékeket kompromisszumok nélkül megjelenítő” pártot szeretne – jelentette ki. 

A politikus – aki a Szabadságért Alapítvány elnöke is – elmondta, hogy a háttérben már zajlik a gazdasági és a közjogi programjuk előkészítése, amelyeken több kiváló szakemberrel dolgozik együtt. Arra a kérdésre, hogy kikkel szándékozik együtt dolgozni a jövőben, a politikus csak annyit válaszolt: amikor a párt a nyilvánosság elé áll, megismerhető lesz a program és a csapat is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/48234


Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Titkos program, titkos erők,
jönnek már az új hídverők!
Liberális valahány,
ki szót emel, falra hány

borsót, babot, egyebet,
mi tudjuk csak, mi lehet
a hon mentésének titka,
nem a balga fidesz-csicska.


fasza! Gabika, van elég szponzor lehúzni őket?


üdv, GV!

Nálunk kisütött a nap! Jó szórakozást!


Én pl. tippelnék a közreműködők között Majtényi Lászlóra, Hack Péterre, talán Jaksits Györgyre, Vágvölgyi B. Andrásra... A jelenlegi politikusi mezőnyt tovább már nem rontják, de azért megmosolyogtató próbálkozás.


Kis ország, négy szdsz.
Csak tudnám, hogy mitől politikus ez a gáborka? Attól, hogy egyszer elnök volt egy megbukó pártban?
Tényleg Gábor, mi a liberálisok álláspontja arról, hogy a románok basztatják a székelyeket a székely zászló használata miatt? A magyar zászló használatáról már ne is beszéljünk?


Fogalmi zavarokkal küzdesz. Ez pont olyan mint a hívő keresztény olasz kommunista.

Aki liberális az eleve internacionalista, kozmopolita és globalista. Ezzel soha nem fog összeférni a patrióta.

Ezért az amit írtál politikailag képtelenség.


Te jószagú Élet! Gábor ez a "van többszázezer liberális" fejlővésed kezd betegesé válni.

Már csak azt nem tudjuk, hogy ezek az állitólagos liberális tudják-e, hogy Ők azok.

Egyenlőre az van, hogy abból kell gazdálkodnotok akárhány névvel is bukkantok fel a bázis nem változik. Maximum az van, hogy egyre több politikai állást kreáltok a szervezeteken keresztül, mert valamiből meg kell élni.


nincs meg a 10 alapító


Fodor előre beépített, majd elvetélt puccsistaként volt kénytelen távozni a Fideszből.

Az SZDSZ-ben jutalmul fajsúlytalan miniszter lehetett, de amikor elkezdték az oktatás átalakítását, azt már Magyar Bálintra bízták.

Az SZDSZ végső stádiumában odaengedték a kormánykerékhez, hogy foghassa egy kicsit, miközben a párt már megállíthatatlanul ment a szakadék felé.

Amúgy pedig a választások előtt plakátokon kerestek 200000 + 1 liberálist, hogy biztosítsák az SZDSZ túlélését. Nem találtak, de akkor hol lehetett, vagy hol van most az a többszázezer liberális, akiről Fodor álmodik?

Az SZDSZ nem szűnt meg, csak színt váltott, átalakult, most kezd előjönni rejtelhelyéről, és úgy tűnik Bajnai fogja őket "hitelesíteni".

Fodorra pedig nincs szükségük. Csak rá kell nézni erre az emberre. Egy csődtömeg.


A baloldal a bőséges választékba fog belefulladni. Ha nyitva tartottad volna szemed, ha nem csak néztél, hanem láttál is volna, akkor tudnád, hogy az MSZP-SZDSZ az egység miatt tudott nyerni az akkor sokrétű jobboldal ellen.

Most a jobboldal egységes, és az ellenzék sokrétű. Örök marakodás lesz a sorsuk, mert ennyi igényt nem lehet kielégíteni. Nem lesz egység, mert mindegyik meg akarja őrizni az arcát, nem akar feloldódni egy semmit sem képviselő egységben. Most még csak az egységesítő duma megy, de ha a konkrétumok jönnek sorra, akkor már nem lesz elég az hogy a kormányt le kell váltani. Egymást fogják vádolni, hogy a másik miatt nem sikerült.

Ráadásul a szavazó nem szavaz a neki nem tetszőkre még akkor sem, ha szövetségről beszélnek neki.


Na ne hülyéskedj, ha a Fodor féle liberalizmus kimerül abba, hogy a parlamentbe teljes mellszéleséggel kiáll és támogatta azt, hogy a 14 év feletti gyermekkel egy idősebb férfi szekszuális(homoszekszuális) kapcsolatot létesít úgy hogy a gyerek is hozzá járul azt ne lehesen büntettni.

Na ezek után Fodor mehet oda a pártjával együtt ahova akar. Néz utána a parlamenti jegyzőkönyvekbe mikor ment a cirkusz ez ügyben. A drog liberalizációról és a büntethetőség enyhitéséről már ne is beszéljek.

Szóval Fodor nem liberális, hanem annak hazudott devianciát védő anarchista aki a társadalom normális müködésének ellenébe tevékenykedik. Semmivel sem külömb a Kendermagos és szivárványosoknál.

Ha meg azt veszem, hogy egyetemi oktató is akkor én már nem csodálkozom semmin. Úgy látszik, hogy most a felsőoktatásbt elárasztó liberálisok menekülnek mivel a reformok kapcsán nem biztos, hogy továbbra is terem ott babér. ezért menekülési utvonaként mennek a politikába pártnak álcázva magukat. A lényeg az, hogy közpénzen élösködjenek, mert a piacon nem tudnák megállni a helyüket.


" van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár"

ez nalatok valami axioma? mert sehol nem lattam bizonyitva...


Ugyan kedves fórumtársam! Az hsz.-dat elolvasva az a véleményem, hogy olyan párt amire te gondolsz, elképzelsz nem létezik sem most, sem a jövőben. Mindegyik párt kisebb-nagyobb mértékben kötődik a pénzvilághoz. Innentől pedig csak azt lehet nézni; ki, milyen mértékben, értékben. A körítés, a máz sok mindent eltakar, ezért jó, ha alánézünk.

Orbánoznak, Gyurcsányoznak, Bajnaiznak? Mi ebben a különös? Szerintem természetes, mivel azok között lehet választani, akik a palettán vannak, akik versenytársként szóba jöhetnek. A baj azonban az, hogy ebben minden tevékenység kimerül. Így értéktelenné válik és a végén majd senki sem figyel rájuk.


Mikor? Mikor?
Folyamatosan, ahogy Ferenc testvér bérmálkozik.


Napóleonok Szent Ilona szigetén. ;-)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó