Brüsszel megint aggódik

2013. január 25. 07:25

A közel azonos tarifáikkal ádáz versenyt folytató Vodafone, Telenor és Magyar Telekom lényegében egyszerre emelte árait, tavaly a telefonadó, korábban pedig a távközlési különadó bevezetése után.

2013. január 25. 07:25
Bodacz Péter
MNO

„Az érdemi hír tehát mindössze annyi, hogy – és ez most sokkal élesebben látszik, mint például tavaly ez idő tájt, amikor a magyar államcsőd veszélyéről volt hangos a hazai és külföldi sajtó – az unió egyik tagországa vitatja Brüsszel véleményét, és kiáll az igazáért. Pontosan úgy, ahogy teszi ezt rajta, jelesül hazánkon kívül 26 tagállam több ezer ügyben. A siker természetesen kétséges, hiszen megtörténhet, hogy nem a magyar jogértelmezést osztják majd a közösség bírái. Ami – függően a döntés időpontjától – akár százmilliárdos visszafizetési kötelezettséget is eredményezhet. (A helyzet hasonló a 2012 végével kivezetett távközlési különadónál is.)

Mindazonáltal a balliberális oldalon már borítékolt »újabb kormányzati lebőgés« esetére érdemes megjegyezni: ha csak ideiglenesen befolyt pénzről van is szó, az hozzájárul az ország pénzügyi egyensúlyához, ami egyebek között az államadósság finanszírozását biztosító kötvénypiaci kamatokon is megmutatkozik. A felfoghatatlan mértékű profitot hosszú évek óta zsebre vágó szolgáltatókért hivatásszerűen aggódókat pedig emlékeztetjük: a közel azonos tarifáikkal ádáz versenyt folytató Vodafone, Telenor és Magyar Telekom lényegében egyszerre emelte árait, tavaly a telefonadó, korábban pedig a távközlési különadó bevezetése után. Az inflációt meghaladó mértékben. A távközlés egyébként napjainkban is a legjobban jövedelmező ágazatok között van; a KSH tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az átlagbér – a vezérigazgató és a portás fizetését is figyelembe véve – közel duplája volt a bruttó 221 ezres nemzetgazdasági átlagnak. Ennyit a válságos időkről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. január 25. 10:57
"A közel azonos tarifáikkal ádáz versenyt folytató Vodafone, Telenor és Magyar Telekom lényegében egyszerre emelte árait, tavaly a telefonadó, korábban pedig a távközlési különadó bevezetése után. " Hol van a gazdasági versenyhivatal? Miért nem vizsgálják a kartellezést?!
Soma
2013. január 25. 10:51
Hogyne, hogyne, aggódnak. Mindazok aggódnak, akik multikat képviselik. Aggodalomra ad okot, hogy a redvába küldik őket.
Sándor
2013. január 25. 10:31
Magyarországot 2009-re leamortizáló, eladósító és szinte teljesen felszámoló, a nyugati államok, és cégek érdekeit szolgálta, amikor a sunyi nemzetidegen kommunista, liberális horda elkótyavetyélte a magyar nép szinte teljes vagyonát üzemeit gyárait üzleteit piacait, a külföldi multiknak!! Ebben a sunyi kommunista, liberális rabló hazaárulóktól, örökölt pocsványban képviseli a MAGYAR kormány, a magyarság érdekeit, és laviroz érdekünkben! Eközben a kommunista liberális csőcselék, folyamatosan ellenünk, kampányol és további óriási károkat okoz nemzetünknek!! - Miért élnek ezek a patkányok Magyarországon? - Meddig járathatja le ez a ganaj, csótány banda és néhány elbutult fórumozó a hazánkat?? - Meddig kampányolhatnak, és okozhatnak folyomatosan óriási károkat büntetlenül e patkány hazaárulók a magyar népnek és hazánknak!
Sándor
2013. január 25. 10:26
A jelenlegi Európai unió az óriási bajok okozája. Cameron sem akar központosított EU-t!! - "legyünk magunkhoz őszinték teljesítményünket illetően - Európát fokozatosan lehagyják a globális versenyben, a befektetők nem érdeklődnek iránta, pedig ideje lenne, hogy a növekedés motorjává váljon. - Fölösleges szabályok közé szorítjuk a vállalkozásokat, túl sok költségbe verjük őket. - Eltávolodunk az európai polgároktól, ők pedig egyre többet panaszkodnak. - Foglalkozni kell ezekkel a problémákkal nemcsak Nagy-Britannia, hanem az EU érdekében is" http://fn.hir24.hu/vilag/2013/01/24/cameron-nem-ker-kozpontositott-eu-bol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik