Bajnai: Politikai szélhámosság a 13. havi nyugdíj

2013. január 10. 23:03

A volt miniszterelnök egy miskolci gazdasági fórumon úgy fogalmazott: az a kormány készül 13. havi nyugdíjról beszélni, amely a ma aktív generációtól, a mai nyugdíjasok gyerekeitől már másfél havi nyugdíjat elvett.

2013. január 10. 23:03

A bizalom helyreállítását szorgalmazta a gazdaságban és a társadalomban Bajnai Gordon csütörtökön Miskolcon, egy gazdasági fórumon. A volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke vállalkozók, üzletemberek és politikusok előtt úgy fogalmazott: ma Magyarországon a demokrácia, a magántulajdon, a piac és a szolidaritás, továbbá a „Nyugat is meg van kérdőjelezve”, az ország megosztott. Bajnai szerint az ország csak akkor tudja „megnyerni” a következő 10-20 évet, ha a társadalmi közmegegyezést újra helyre tudja állítani.

Megjegyezte: a hírek szerint a kormány a 13. havi nyugdíj bevezetését fontolgatja, ez a mai helyzetben „politikai szélhámosság”. Az a „kormány készül 13. havi nyugdíjról beszélni, amely a ma aktív generációtól, a mai nyugdíjasok gyerekeitől már másfél havi nyugdíjat elvett” – tette hozzá. A gazdasági folyamatokat úgy értékelte Bajnai Gordon, hogy nemcsak tavaly volt recesszió, de vélhetően az idén is az lesz, „Magyarország tartósan stagnáló, leszakadó pályára került”. Ha a gazdaságban nem lesz gyors és radikális fordulat, az ország az egyéni vállalkozások szintjén is leszakadó pályára kerül – vélte.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gazvanbela
2013. január 11. 10:25
"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” - írta Szolzsenyicin „Hogyan mentsük meg Oroszországot” című 1990-es röpiratában. Nos a gondolatmenet folytatásában az ifjú kommunisták - Bajnai G. és bandája, ha lehet még egy fokkal veszélyesebbek. Mert mi is a kommunisták a munkásmozgalom története? -Az egymás elleni harcuk története, s tegyük hozzá: nemzetük elárulásának története is.
tarackos
2013. január 11. 08:57
Nem lesz népszerű libatörp a nyugdíj fikázással. Vicces nézni, hogy a jaffák már komcsibbak a komcsiknál...
táltos
2013. január 11. 08:51
Ez is olyan, mint a latin: nem is kötelező, nem is minden középiskolában. Nem is tizenharmadik havi, nem is minden évben, nem is pénzben. Erre jó a "sajtó" bedobni vmi gumicsontot és hagy rágja a jónép.
luga
2013. január 11. 08:38
Egy baj van: előbb 2/3-ot kellene szerezni ennek a bukott társaságnak. Menni fog?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik