Az LMP szerint felelőtlen ötlet a 13. havi nyugdíj

2013. január 10. 16:50

Az LMP szerint mind költségvetési, mind az ország hosszú távú jövőjét tekintve felelőtlen ötlet az egyszeri 13. havi nyugdíj esetleges kifizetése, egyes társadalmi csoportok egyszeri javadalmazása helyett szerintük olyan közszolgáltatásokba kellene fektetni, „amelyek mindenkinek egyformán hasznosak”.

2013. január 10. 16:50

Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője csütörtöki közleményében kiemelte: a társadalomnak kötelessége gondoskodnia az idősekről, méltó nyugdíjaskort kell biztosítania mindenkinek. „A kormány által tervezett, egyszeri 13. havi nyugdíj kifizetése azonban nem szolgálja sem az ország, sem a nyugdíjasok érdekeit” – hangsúlyozta a számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja.

A politikus azzal érvelt, hogy egyes társadalmi csoportok egyszeri javadalmazása helyett olyan közszolgáltatásokba kell fektetni, amelyek mindenkinek egyformán hasznosak, és biztosítják az ország jövőjét. A munkahelyteremtés, az oktatás, az egészségügy és a közbiztonság is „csehül áll”, ezek javításával az „egyes társadalmi csoportok egymás elleni kijátszása helyett” megteremthető volna a valós, generációk közötti szolidaritás is.

Így a kormány nem egyszeri pénzt adna a nyugdíjasoknak, hanem egy élhető országot teremtene, ahonnan nem kell a gyermekeknek és az unokáknak külföldre menekülni, ha munkát akarnak vagy tanulni szeretnének” – zárta közleményét az LMP-s képviselő.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
James
2013. január 10. 21:30
Tudomásom szerint Medgyesy a közalkalmazottak fizetését emelte meg a duplájára. Közalkalmazott vs köztisztviselő - nem ugyanaz.
Papuska
2013. január 10. 21:02
Az elején már leírtam, de a végén mindenki bedől a blöffnek! Szó sincs 13-ik havi nyugdíjról, ilyet senki sem ígért! Azt fogják kapni a nyugdíjasok, ami a FIDESZ ígéretében szerepel, talán némi kiegészítéssel. Nem telik többre, az is nagyon tisztességes, hogy ezt az ígéretet betartják. Az egész hír arról szól, hogy egy óriási ferdítéssel a dolgozó korosztályokat és a nyugdíjasokat egymás ellen uszítsa az MSZP. Ez valami Webberi mahináció megint. Örül a kormány, hogy végre sikerült a tönkretett gazdaságot valahogy stabilizálni. Még legalább a következő négy év kellene, hogy stabilizálják ezt a trendet és sikerüljön annyit termelni, hogy egy kis többlet is legyen belőle!
Soma
2013. január 10. 19:55
Az LMP szerint majd tökéletes lesz a nyugdíjvágás, a közalkalmazotti fizetés vágása, az IMF-hitel, miután odatörleszkednek a nemzetmentő duó mellé.
rogananti
2013. január 10. 19:48
Szeretem amikor a fideszes tompik tapsikolnak ahhoz, amiért néhány éve még kocsikat és épületeket gyújtottak volna fel. Attól még, hogy más nevet adnak egy dolognak, az még ugyan az. lsd. tandíj. Különben a zorbán, most először tartja be az ígéretét, igaz 14.-t mondott, de sebaj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik