Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. december 30. 16:57

A közfoglalkoztatásért járó havi bér, a teljes munkaidő esetén 75 500 forint és 96 800 forint között alakul januártól.

Januártól a közfoglalkoztatásért járó havi bér, a teljes munkaidő esetén 75 500 forint és 96 800 forint között alakul – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló kormányrendelet módosítása szerint a szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakör betöltése és teljes munkaidő teljesítése esetén a havibér január 1-jétől 75 500 forint, a hetibér 17 385 forint míg a napibér 3475 forint lesz.

 
A teljesítménykövetelmények száz százalék feletti teljesítése esetén a közfoglalkoztatási bér növelhető, míg száz százalék alatti teljesítése esetén csökkenthető. A közfoglalkoztatót a teljesítménybér alkalmazása esetén sem illeti meg többlettámogatás – olvasható a Magyar Közlönyben. A legalább középfokú iskolai végzettséget illetve szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatottat megillető garantált közfoglalkoztatási bér – teljes munkaidő esetén – havi 96 800, heti 22 275 illetve napi 4455 forint lesz.
 
A közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott munkavezetőt megillető közfoglalkoztatási bér szakképesítést és középfokú iskolai végzettséget nem igénylő munkakörben havi fizetés esetén 83 050, heti fizetésnél 19 125, mag a napibér alkalmazásakor 3820 forint lesz. Ha a munkavezető legalább középfokú iskolai végzettséget vagy szakképesítést igénylő munkakört tölt be, akkor 106 480 forint havi-, 24 500 forint heti- vagy 4900 forint napibérre jogosult. A teljes munkaidőben foglalkoztatott közfoglalkoztatottat arra az időre, amikor a közfoglalkoztató a foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget (állásidő), napi 1160 forint illeti meg. Részmunkaidő esetén a közfoglalkoztatottnak a meghatározott bér időarányos része jár.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/45982


Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Savanyú a narancs, he?


"A valóságban nincs munka. Semmiféle munka. Ingyen, érted!, ingyen dolgoznak emberek, hogy legalább valami minimális ellátást kapjanak. Egy évben 3 hónapnyi, részmunkaidős. Ennyi a maximum, ami van és e sincs mindenhol."

Kicsit zavaros szöveg.
Ellentmondásos.
Ha nincs munka, mit dolgoznak ingyen az emberek?

A nagyobb városok közcégeinél nem háromhónapnyi a foglalkoztatása a közmunkásoknak. Ismerek olyat, aki a közmunka bevezetése óta dolgozik ilyen munkáltatónál nyolc órában, az emeltebb szintű közmunkás-bérért. Esélye van arra, hogy a közcég normális főállásba felvegye. Szóval, szűrőként is működik a közfoglalkoztatás.

Ismerek olyan embert is, aki 38 évesen jelentkezett közmunkára, pontosabban odairányította az egyik szeretetszolgálat. A pasasnak 38 évesen még soha nem volt munkaviszonya, iskolai végzettsége nincs. "Kemény" két napig bírta a munkát, pedig csak egy gereblyét adtak a kezébe...(nemcigány...)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó