Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. november 15. 13:28

Közzétette a nemzeti fejlesztési miniszter a koncessziós pályázati felhívást a dohánytermékek kiskereskedelmére csütörtökön.

A kormány honlapján megjelent pályázati felhívás szerint a koncessziós díj a kétezer lakos alatti településeken évi nettó 100 ezer, a kétezer és tízezer fő közötti lakosúaknál 160 ezer, a tízezer fő felettieken 200 ezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forint. Az olyan településen, ahol az állandó lakosok száma a kétezer főt nem haladja meg, legfeljebb egy dohányboltra szerezhető koncesszió, ahol a kétezer főt meghaladja, ott legalább egyre, és minden kétezer lakos után további egyre.

Egy pályázó több érvényes pályázatot is benyújthat, de egy személlyel egy időpontban legfeljebb öt megkötött koncessziós szerződés lehet hatályban. Ha több dohánybolt van a településen, akkor egy személynél a helyi dohányboltok legfeljebb kétharmada lehet. A pályázat beadásának díja 25 ezer forint, 100 ezer forintot pedig letétbe kell helyezni a pályázat végéig.

A pályázati felhívás szerint a részletes feltételek, a pályázat elbírálásának szempontjai és további információk a 2012. december 15-én megjelenő koncessziós pályázati kiírásban lesznek hozzáférhetők. Az eredményhirdetés a benyújtási határidőt követő 30 napon belül megtörténik, a határidő egyszer 30 nappal meghosszabbítható. Újabb 30 nap után kötik meg a szerződéseket. A koncesszió időtartama a szerződés hatályba lépésétől számított húsz év.

A szeptemberben elfogadott törvény szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A trafiktörvény körülbelül hétezer dohánybolttal számol, a jelenlegi több mint 40 ezer dohányértékesítő hely helyett.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/44024


10 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintremélem ez már az utolsó kör a fideszes csókosok, rokonok, macák kistafirungozására!

Válaszok:
buckafej | 2012. november 15. 13:48

Te is pályázhatsz.

Válaszok:
crapman | 2012. november 15. 13:52

A földbérleti pályázatra is, aztán mi lett belőle?


"nemzeti dohánybolt"

Hát mi lenne a dohánybolt, ha nem nemzeti?


Na, ezt a f@xságoz kajáljátopk be, fideszesek!

"Lázár János, a javaslat egyik benyújtója, a tervezettel kapcsolatban többször hangsúlyozta, hogy annak három fő célja van: az egyik, hogy megnehezítse a fiatalok cigarettához jutását, a másik, hogy az 500 milliárd forintos dohány-kiskereskedelem haszna magyar családokhoz kerüljön, a harmadik pedig, hogy támogassa a magyar dohány-előállítókat"

A három fő cél.
1. Süket duma( a fiatal eddig is hozzájutott, meg ezután is hozzá fog),
2. Aljas hazugság (hogyan és mennyi jut el a családokhoz).
3. hol van az a sok hazai dohány-előállító(Hacsak nem most építik ezerrel a fideszeközeli vállakozók állami pénzből.
)?


Félhivatalosan jelzem, hogy a BAT finoman visszavesz a termelésből (Ukrajnában gyárttatja a BAT márkákat), a fejlesztéseit leállította, a tervei szerint 9 év alatt a ternmeléssel teljesen kivonul az országból (csak kereskedni fog). És akkor Pécs méginkább a kultura városa lesz. Mert munkahely az egyre kevesebb lesz.


Szerintem az ötésfélmillió munkavállalásra alkalmas korosztályból, biztos minimum öt millió a ti hozászólásotok alapján. Bármilyen témában csak fidesz holdudvar rug labdába,annak kedvez stb, akkor nem 2/3 nak kell lenni 2014-benhanem 4/5 nek.

Hajrá fidesz.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó