Felvidék

Nevet változtatott az MKP

2012. szeptember 23. 10:40

Magyar Közösség Pártja lett a Magyar Koalíció Pártjából – döntött a szlovákiai magyar párt szombati kongresszusa, melyen Berényi József jelenlegi pártelnök bejelentette, decemberben újraindulna a tisztségért.

Csak második nekifutásra ugyan, de nevet változtatott a Magyar Koalíció Pártja szombati, Füleken tartott kongresszusán: a szlovákiai magyar formáció ezentúl a Magyar Közösség Pártja nevet viseli. A pártösszejövetelen arról is határoztak, hogy ezentúl könnyebb lesz felvételt nyerni a pártba, Berényi József pártelnök pedig bejelentette, a decemberi tisztújító kongresszuson ismét indul jelenlegi tisztségéért.

Bárdos Gyula, az MKP országos tanácsának elnöke arról is tájékoztatott: a pártkongresszus küldöttei elfogadtak egy nyilatkozatot, ebben az MKP örömmel veszi tudomásul Lomnici Zoltánnak azt a kezdeményezését, hogy az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke petícióval fordul az Európai Parlamenthez – írja az Új Szó.

A párt azért támogatja az ügyet, mert úgy vélik, Szlovákiában továbbra is durva jogsérelmek érik a magyar állampolgárságot felvevőket. „Az MKP továbbra is kitart a kettős állampolgárság intézménye mellett, és minden támogatást megad azoknak, akiket a szlovák államhatalom ez ügyben továbbra is zaklat” – áll a kongresszuson elfogadott nyilatkozatban.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41635