Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 17. 07:45

A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítését szorgalmazó népi kezdeményezés elfogadásáról dönt az Országgyűlés. A kormány tájékoztatása szerint így még idén meghozhatják az erről szóló jogszabály-változtatást. Szavaznak a jövő évi költségvetés fejezetein belüli átcsoportosításokról is.

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdik parlamenti munkájukat, amit az interpellációs blokk követ. A határozathozatalok sorában elsőként arról a népi kezdeményezésről születhet döntés, amelyhez az Élet-Érték Alapítvány gyűjtött csaknem százezer aláírást annak érdekében, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését.

A javaslat előző heti tárgyalása során a kormányoldal nem támogatta ezt az indítványt. A fideszes Varga István az erről szóló vitában azt mondta, jogi szempontból indokolatlannak tartja az új tényállás bevezetését, majd hozzátette: a nőknek a szülést követően kellene csak önmegvalósításba fogniuk, és több gyermeket kellene vállalniuk, hogy fel se merülhessen a családon belüli erőszak. A politikus felszólalása heves nemtetszést váltott ki, és a párt felülbírálta korábbi álláspontját.

A parlament szintén ma szavaz a jövő évi költségvetéshez, valamint az azt megalapozó javaslatokhoz benyújtott módosító indítványokról. A határozathozatalokat követően korábban tárgyalni kezdett javaslatok vitája folytatódhat, így ismét napirendre kerülnek például a munkahelyvédelmi akciótervet megalapozó törvénymódosítások, valamint a kisadózók tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló indítványok. Emellett a képviselők ismét hozzászólhatnak ahhoz a kormánypárti javaslathoz, amely rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi helyen lévő bárok éjjeli működését.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41351


Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lol!

Gumigerincű társaság. A vitát elteszik estére, ostoba cinikus megjegyzésekkel ütik el az időt, majd egy hétre rá megszavazzák! Ez ám a jéghideg profizmus!


Az USA-ban történt, hogy egy férfi a munkahelyén udvariasan maga elé engedett egy nőt az ajtónál.
A nő hálája jeleként feljelentette a férfit szexuális zaklatásért.
Gondolom ennyire lesz jó ez a törvény is, akiket valóban bántalom ér, azok nem mernek feljelentést tenni, ahogy eddig se tették, akire meg rá száll egy légy, mert a férje nem csapta le időben, azok meg rögtön rohannak a rendőrségre.
Néhány nagyon öntudatos nő vissza fog ezzel élni elég rendesen...mert, ha egy nő öntudatos, akkor az nagyon öntudatos. Nincs középút.


ömlik neki a monitoron át:)))Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó