Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 17. 07:45

A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítését szorgalmazó népi kezdeményezés elfogadásáról dönt az Országgyűlés. A kormány tájékoztatása szerint így még idén meghozhatják az erről szóló jogszabály-változtatást. Szavaznak a jövő évi költségvetés fejezetein belüli átcsoportosításokról is.

A képviselők 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdik parlamenti munkájukat, amit az interpellációs blokk követ. A határozathozatalok sorában elsőként arról a népi kezdeményezésről születhet döntés, amelyhez az Élet-Érték Alapítvány gyűjtött csaknem százezer aláírást annak érdekében, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését.

A javaslat előző heti tárgyalása során a kormányoldal nem támogatta ezt az indítványt. A fideszes Varga István az erről szóló vitában azt mondta, jogi szempontból indokolatlannak tartja az új tényállás bevezetését, majd hozzátette: a nőknek a szülést követően kellene csak önmegvalósításba fogniuk, és több gyermeket kellene vállalniuk, hogy fel se merülhessen a családon belüli erőszak. A politikus felszólalása heves nemtetszést váltott ki, és a párt felülbírálta korábbi álláspontját.

A parlament szintén ma szavaz a jövő évi költségvetéshez, valamint az azt megalapozó javaslatokhoz benyújtott módosító indítványokról. A határozathozatalokat követően korábban tárgyalni kezdett javaslatok vitája folytatódhat, így ismét napirendre kerülnek például a munkahelyvédelmi akciótervet megalapozó törvénymódosítások, valamint a kisadózók tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló indítványok. Emellett a képviselők ismét hozzászólhatnak ahhoz a kormánypárti javaslathoz, amely rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi helyen lévő bárok éjjeli működését.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41351


Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lol!

Gumigerincű társaság. A vitát elteszik estére, ostoba cinikus megjegyzésekkel ütik el az időt, majd egy hétre rá megszavazzák! Ez ám a jéghideg profizmus!


"Na lehet nyomni a diszlájkot szüfrazsett agyalágyult kiskosztümös multi középvezető luvnyák,"

Te szerelmes vagy ebbe a kommentedbe, napok óta rakod be a paranoiád minden topikba, ami a törvényről szól, és hát annyira nem sikerült sem értelmesre, sem szórakoztatóra ez a kis szösszeneted, hogy ennyiszer kelljen látni ...


Tudod mit? Egy gombnyomással mentheted a nagyívű kommentet, és amikor újra rettegni kezdesz a gonosz nőktől, csak elolvasod, és máris találsz indokot arra, hogy mélységesen szánd magad.


Ilyet én is tudok mesélni...
Szomszéd Józsi hallhatóan üldözi a feleségét és a gyerekeit a lakásba, kedves szomszéd ajtaján dörömböl a gyerek és az asszony, aki flegmán kiszól, hogy menj haza, nem akarok beleavatkozni...

Vagy

Szomszéd Józsi ül a presszóban együtt a törzsközönséggel, és meséli, hogy tegnap sajnos meg kellett fegyelmeznie az asszonyt mert belenyúlt a zsebébe, hogy pénzt vegyen ki, persze azt mondta, hogy ennivalóra kell a gyerekeknek, de hát akkor miért fizeti be őket az iskolába is enni? És az egész kocsma lelkesen helyesel, hogy milyen okos gyerek ez a Józsi.

Vagy

Szomszéd Józsi a kocsmában együtt kávézik a helyi rendőrrel, mivel osztálytársak voltak. És a rendőr szól neki, hogy te Józsi, hát már megint az arcán ütötted meg a nejed, hányszor mondjam, hogy ha látszik, és odajön hozzám, akkor nekem ki kell töltenem azt a rohadt papírt, mert nem mondhatom megint, hogy csak kitalálta.

Akarsz még?


Legalább valami hasznod van, ha már az agyadra nem lehet büszke senki sem...


Az USA-ban történt, hogy egy férfi a munkahelyén udvariasan maga elé engedett egy nőt az ajtónál.
A nő hálája jeleként feljelentette a férfit szexuális zaklatásért.
Gondolom ennyire lesz jó ez a törvény is, akiket valóban bántalom ér, azok nem mernek feljelentést tenni, ahogy eddig se tették, akire meg rá száll egy légy, mert a férje nem csapta le időben, azok meg rögtön rohannak a rendőrségre.
Néhány nagyon öntudatos nő vissza fog ezzel élni elég rendesen...mert, ha egy nő öntudatos, akkor az nagyon öntudatos. Nincs középút.

Válaszok:
vigyor | 2012. szeptember 17. 09:35

Most mi bajod? Pont azt mondtam, hogy biovibrátorokra is szükség van, Méltattam férfiúi erényeid, nem vagy te egy kicsit hisztis, hogy neked semmi se jó?


"Néhány nagyon öntudatos nő vissza fog ezzel élni elég rendesen...mert, ha egy nő öntudatos, akkor az nagyon öntudatos. Nincs középút."
Ezek a szavak már Vargai magasságokba ívelnek...
Kell az a törvény.


Nem jó érzés, ha biovibrátornak tartalak?
Most képzeld, nekem mint nőnek, szintén nem volt jó érzés, hogy Varga képviselő úr úgy gondolja, hogy majd ha szülök x számú gyereket, akkor használhatom az agyam is, addig csak a méhemre van szükség!
És végképp nem jó érzés, hogy egy rakás pasi, köztük te is, ezzel mélységesen egyetért!!!!


A paranoia nem hat meg, biztosan lesz visszaélés, mint minden törvénnyel, hogy ez ellen mit lehet tenni, az fontos. Hogy emiatt ne legyen törvény, az hülyeség.


Bár láttam volna ugyanezt a féltő védelmet, amikor a nők egyenrangúként elfogadására kéne oktatni a gyerekeket, férfitársaid.
Ha ezek a gondolatok nem nekem, nőnek szólnának, hanem a többi férfinek!
Valszeg akkor nem halna meg hetente egy nő családon belüli erőszak következtében, és havonta egy gyerek!
De a jelek szerint, neked is könnyebb egy nőt kioktatni, mint akár a topikban előforduló, tapintható hímsovinizmusra reagálni.


Olvastam a véleményed a törvényről. A tüntetés hidegen hagy, mivel nem az a lényeg.
A törvényről azt tartod, hogy felesleges.


A két dolog nem függ össze, egy nő vagy egy férfi élhet teljes életet úgy, ha csak a munkájának él, és élhet teljes életet úgy, ha csak a családjáért él.
Ebbe beleszólni, a társadalom vagy a politika részéről bármilyen módon befolyásolni, nyomást gyakorolni nem szabad, mert abban a pillanatban a gyerek teljesítendő feladattá, a család teherré válik.


Rém egyszerű lehet az életed, gondolkodnod nem is kell, elég ha valamire kitalálod, hogy ez liberális, akkor pfúúúúúj, ez konzervatív, akkor hajrááááá.
Ideális szavazó vagy, bármely párt droidjaként megfelelsz.


Nem, a törvényeink általában büntetik az erőszakot, és nem foglalkoznak azzal, hogy azt milyen módon követik el, hogy közte mi történik az áldozattal, hogy a bűnismétlés mennyire valószínű, hogy az áldozat megfélemlítése eleve szinte lehetetlenné teszi az eljárást, ésatöbbi, ésatöbbi, ésatöbbi ahogy ezt a különböző nőszervezetek honlapjain vagy 20 éve olvashatod.


De, hát én nem támadlak!
Ez a véleményem rólad.
Mint ahogy te elfelejtettél cáfolni, csak véleményként leírtad, hogy hazudok.


LOL

Imádom a Tatád:-))))
Valszeg amikor még ő tevékenykedett, akkor nem volt olyan felmérés, miszerint az európai nők kétharmadának nem volt még orgazmusa férfivel.
Szóval édes, előbb tanuljatok meg normálisan dugni, és utána lehet enni!:-)


Nézd, én írtam egy véleményt a parlamenti vitában elhangzott azon kijelentésre, miszerint a nőknek előbb meg kéne szülniük a maguk 2-3 gyerekét és csak utána önmegvalósítani és emancipálódni. Erre te lazán lehazugoztál. Feltételezem, valahonnan tudod, hogy angyali türelmem van, és a továbbiakban is szóba fogok állni veled, bár az, hogy hazugság a véleményem, még viccnek is rossz. Egy vélemény nem lehet hazug, az az állítás szok lenni (amit ugyebár kettőnk diskurzusába te követtél el)

A mondandóm pedig világos, és nem fogok belemenni egy olyan vitában, amikor is te szándékosan félre akarsz érteni, amit nekem feszt korrigálnom kell.


Nem, jó esetben maguktól kapták (gondolom én!) kevésbé jó esetben éldegélnek orgazmus nélkül.

Mit gondolsz, miért van annyi vibrátor a piacon? :-)))))


Perverz állat, Gyurcsányt és a szexet egy lapon említetted!

Már pedig, ha nincs kielégítő szex, akkor nincs fakanál. Akkor egyél szendvicset.


Mire irányul a csendes, női zsarolás? Konkrétan!


Na látod, a mondandód második fele az, amiről beszélünk. Nekem, és neked, nekünk együtt kell eldöntenünk, hogy együtt akarunk-e élni, akarunk-e egymástól gyereket, és nem a társadalom elvárásának kell megfelelni. El kell jutni oda, hogy egy kapcsolatban te vagy én nyugodtan mondhassuk azt, hogy nem akarok gyereket, vagy azt, hogy márpedig én akarok gyereket, de nem várom el, hogy te legyél az apja, nem fogom rád kényszeríteni az akaratom. Vagy fordítva.


A kormányra????????????
Miről beszélsz? Szóba sem hoztam a kormányt egy percig se! Mutasd már meg, hogy hol húztam én rá a véleményem a kormányra!
A társadalomra már nagyobb lehet az áthallás, mivel hiszem, egy-egy képviselő véleménye egy adott társadalmi közeg véleményének leképzése.
Magyarul, Varga képviselő úr erről a témáról valószínűleg már beszélgetett itt-ott, és senki nem mondta neki, hogy a véleménye egyenesen sértő a nőkre!


A google a barátod, keress rá, a statisztika elérhető. Én viszont nem vagyok a titkárnőd.

(Vess meg érte, de fogalmam sincs kicsoda Grey úr, már ha létező személyről beszélsz)


Esküszöm azt hittem, hogy férfi vagy!


Nézd, a beszélgetésünk érdekében óva intenélek attól, hogy folytasd a személyeskedést, szándékosan nem írtam magamról. Mert nem tartozik a témához, hogy konkrétan a te családi életed, vagy az én családi életem milyen.
Azért írtam rólad és rólam, mert feltételeztem, hogy ebből egyértelműen kiderül, hogy mi csak egyek vagyunk a sokból, hiszen nyilvánvalóan nem lehet konkrétan Arslan és Vigyor kapcsolatáról beszélni, mivel a két fél nem ismeri egymást.

Na, akkor tedd szépen a kezed a szívedre, és valld be szépen, hogy hogyan néznél arra a kollégára aki nyíltan kijelenti, hogy nem akar gyereket, soha.
És arra, aki nyíltan kijelenti, hogy ő akar gyereket de a párja nem?


"Azt, hogy legyen-é egy párnak gyereke, vagy sem, azt kizárólag a pár dönti el. Eddig is igy volt, ezután is lesz.
"

Helyes a bőgés oroszlán! Tehát Varga képviselő úr azon kedves szavai, miszerint a nők szüljék meg azt a két-három gyereket mielőtt önmegvalósítanának és emancipálódnának, konkrétan azért orbitális baromság, mert azt, hogy egy párnak legyen gyereke,és hogy 0-1-2-3 gyerek legyen, azt a pár dönti el kizárólag, tehát ha Varga képviselő úr úgy gondolja, hogy egy nőnek minimum 2-3 gyereket kell szülnie, akkor durván beleszól a családok életébe, tehát nem csak a nőknek kellett volna felháborodnia, hanem a férfiaknak is, amiért Varga képviselő úr durván beleszólt a családjuk életébe. Egyetértünk?


Bezony, bezony, a kormányt csak te láttad bele.
No, akkor most beszélgessünk arról, hogy a Fidesz mióta lett megint liberális párt?


Semmi baj, ha megsértődöm, azt látványosan teszem, most nem volt okom rá:-))))

Jaj, persze, hogy nincs közöd hozzá, természetesen úgy gondoltam, hogy egyszerűen szóba kerül, mondjuk a cég karácsonyi partiján.
Az érzésedre voltam csak kiváncsi.

Még mindig tévúton jársz, nincs olyan hogy a nőiség legalapvetőbb vonulata, vagy a férfiasság legalapvetőbb vonulata, mert külön-külön egyik sem tud gyereket vállalni, csak egymás segítségével. (a mesterséges megtermékenyítést most hagyjuk, elvekről beszélgetünk) És pont az a baj, hogy a férfiaknál szinte természetes mára, hogy 40-50 éves koráig nem akar gyereket, helyette inkább a karriert választja, de mivel a nőknél 50 felé már egészségtelen szülni, így ebben sem lehetünk egyenlőek, nekünk a baba projektet 40 éves korunkig be kell fejezzük, ha van megfelelő pár hozzá ha nincs...


Jaj édes,még nem mondtam neked, hogy katonákkal ne kezdj, mindegy milyen neműek, mert állandóan sietnek, tiszta paranoiások, és erőszakosak is:-)))))

Nyugi, feltétlen szólni fogok, ha véletlen nem áll 10 pasi a küszöbb előtt, hogy helyettesítse a Kedvest, és akkor majd beszélgetünk a Rubik-kockáról, mert nem szeretnélek terhelni:-)))


Valódi pasi vagy, ha visszaolvasol látod, hogy előbb megpróbáltad az erőszakot, az nem jött be, mert tovább beszéltem, a következő lépés a megalázás, szintén nem jött be, most már a dugásnál tartunk, és ha nem nyitom fel a szemed, a nap végére komolyan szerelmes lennél:-)))))))

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 17. 12:23

Megdöbbentő:))

Válaszok:
vigyor | 2012. szeptember 17. 12:30

Óóóóóh, ezt mindjárt gondoltam, a Tata génjeivel és életfilozófiájával ez nem is lehet másként.


LOL

De, legalább nem játsza meg magát, valódi, habzó tesztoszteron árad a monitorból:-))))

Válaszok:
peninsulavaldes | 2012. szeptember 17. 12:32

ömlik neki a monitoron át:)))


Mondtam már, hogy imádom a Tatádat:-))))

Közös témánk már van, szeretem, ha mesélsz az öregről. Azt hiszem, tényleg kedvelném.:-)


Dehogy!
Más se hiányzik csak, hogy törvényben tiltsák, ha végre valaki saját magát adja, elégedett magával és a helyzetével, megfelelő önbizalma van, és nem szégyenlős.
Ez ugyanis egy tiszta ügy, itt az emberlánya pontosan azt kapja, amit lát. Egy vérmachót. Aki, bár most azt mondja, hogy soha, de szerintem simán odacsap, legalább az ajtóba, ha valami nagyon nem tetszik neki.
A baj azokkal van, akik elhitetik magukról, hogy ők bizony racionálisan és rendkivűl intellektuálisan állnak a problémához, és persze csak az érvek miatt, de nekik van igazuk. Na ezek a férfiak azok, akik sunyi módon erőszakosak, és néhány év alatt simán elérik, hogy a társuk már önbecsülés, önbizalom és siekrélmény hiányában akár azt is elfogadja, ha veri őket a professzor úr, doktor úr, hadnagy úr, bíró úr...


Azért bátorságot te is örököltél, látatlanba ígértél teljesítményt, úgy, hogy nem tudhatod, hogy nem 70/A-s melltartót hordok a 140/95 kg-os súlyomhoz és a 63 évemhez!
Mi lesz, ha szavadon foglak?:-))))))


Nem a családi békéről hoztak törvényt, hanem az erőszak ellen.

És ez szerintem így természetes. Hiszen attól még, hogy naponta történnek gyilkosságok, még senki sem gondolja, hogy akkor tök felesleges a gyilkosság ellen törvénykezni.

És itt nem csak arról van szó, hogy kényszerűségből együtt élnek emberek, arról van szó, amikor megerőszakolják a gyerekeiket, megverik őket, félelemben-terrorban tartják őket évekig. Ez nem egy+egy+egy pofon! Ezért más ez az erőszak, mint a sima utcai verekedés.


Héééé, hány kismellű, alacsony de testes hatvanassal szexeltél már, hogy azt mondod a repeta kizárva?
Hátha egész életedben ez volt a nőtipusod, csak eddig nem tudtál róla!!

Több nyitottságot!:-)))))Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó