Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 16. 16:59

A párt képviselőnői szerint a fideszes képviselőnek kijelentései miatt le kellene mondani mandátumáról, vagy ha ezt nem teszi meg, akkor Rogán Antalnak kellene őt visszahívnia.

Az MSZP továbbra is kitart amellett, hogy Varga István fideszes országgyűlési képviselőnek le kell mondania mandátumáról a parlamentben a családon belüli erőszak kapcsán tett kijelentése miatt – jelentette be Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. A vitában felszólaló Varga egyebek között azt mondta: „azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak”.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője közölte, amennyiben Varga István nem hajlandó lemondani mandátumáról, Rogán Antaltól, a Fidesz frakcióvezetőjétől várják, hogy hívja vissza a képviselőt. Emlékeztetett arra, hogy pártja elsőként reagált a történtekre, ehhez képest az MSZP egyetlen képviselőjét sem hívta meg Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szombaton a témában tartott egyeztetésre. A szóvivő szerint a családon belüli erőszak nem csak nők és anyák, hanem sokszor a gyermekek ellen irányul, ezért a probléma komplex kezelést igényel. Erről az MSZP  országgyűlési határozati javaslatát már a héten benyújtotta – tette hozzá. 

Bangóné Borbély Ildikó arra is kitért, hogy Varga István kijelentését a statisztikák sem igazolják, ugyanis Magyarországon jelenleg az emberölések 39 százaléka családon belül történik. Az erőszakos cselekmények sokszor épp a nő terhessége alatt kezdődnek meg, aminek sokszor vetélés lesz a vége. Az MSZP szerint Varga Istvánon kívül még számos olyan fideszes, illetve kereszténydemokrata képviselő ül a parlamentben, akik kijelentéseikkel és intézkedéseikkel „büntetlenül megsérthetnek több millió magyar családanyát és magyar nőt” – fogalmazott a képviselő.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41345


Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Értelmetlennek értelmetlen, viszont Varga a szokásos monnyonle szituációhoz képest jobban csapott bele a lecsóba.

Odaállt egy állásponthoz, majd gyors egymásutánban elhatárolódott tőle a frakciója, s most már az állásfoglalásával szöges ellentétben lévő jogszabálykezdeményezésről folyik a szó.

Tisztán politikailag Varga jelenleg nehezen tekinthető a frakció tagjának.

Persze egy ellenzéki monnyonle csak arra garancia, hogy nem fog. De ez így van rendjén :-)


Más az, amikor simán eltér, és más az, amikor mond valamit, s erre gyakorlatilag megtagadják.

De eleve az eltérő és az ellenkező álláspont sem azonos kategória.


"A családon belüli erőszak törvényt meg nem értem.
Ilyen alapon lehetne külön: Munkahelyen belüli erőszak, Társasházon belüli erőszak, Egy utcán belüli erőszak stb.

"

Azért Varga nem egy akkora kaliber, hogy a kedvéért érdemes lenne szándékosan keverni a szezont a fazonnal, mint ahogy te teszed ebben a kommentben.
Mert nem az a baj, ha nem érted a törvény szükségességét, hanem az, hogy ahelyett, hogy utánaolvasnál, inkább kitartasz a tudatlanságod mellett, csak azért, mert Vargát akarod védeni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó