Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 16. 16:59

A párt képviselőnői szerint a fideszes képviselőnek kijelentései miatt le kellene mondani mandátumáról, vagy ha ezt nem teszi meg, akkor Rogán Antalnak kellene őt visszahívnia.

Az MSZP továbbra is kitart amellett, hogy Varga István fideszes országgyűlési képviselőnek le kell mondania mandátumáról a parlamentben a családon belüli erőszak kapcsán tett kijelentése miatt – jelentette be Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. A vitában felszólaló Varga egyebek között azt mondta: „azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak”.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője közölte, amennyiben Varga István nem hajlandó lemondani mandátumáról, Rogán Antaltól, a Fidesz frakcióvezetőjétől várják, hogy hívja vissza a képviselőt. Emlékeztetett arra, hogy pártja elsőként reagált a történtekre, ehhez képest az MSZP egyetlen képviselőjét sem hívta meg Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szombaton a témában tartott egyeztetésre. A szóvivő szerint a családon belüli erőszak nem csak nők és anyák, hanem sokszor a gyermekek ellen irányul, ezért a probléma komplex kezelést igényel. Erről az MSZP  országgyűlési határozati javaslatát már a héten benyújtotta – tette hozzá. 

Bangóné Borbély Ildikó arra is kitért, hogy Varga István kijelentését a statisztikák sem igazolják, ugyanis Magyarországon jelenleg az emberölések 39 százaléka családon belül történik. Az erőszakos cselekmények sokszor épp a nő terhessége alatt kezdődnek meg, aminek sokszor vetélés lesz a vége. Az MSZP szerint Varga Istvánon kívül még számos olyan fideszes, illetve kereszténydemokrata képviselő ül a parlamentben, akik kijelentéseikkel és intézkedéseikkel „büntetlenül megsérthetnek több millió magyar családanyát és magyar nőt” – fogalmazott a képviselő.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41345


21 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez a MSZP mostanság átment ilyen Torgyán stílusba. Több napos csúszással elindul a mondjon le-mondjon le program, mintha nem tudnák, hogy teljesen értelmetlen.

Válaszok:
Counter | 2012. szeptember 16. 18:06

Az idézet és szövegkörnyezete:

"Azt pedig, amit Bárándy képviselőtársam elmondott az alkotmányügyi bizottságban, hogy tulajdonképpen ez így igaz, de meg kellene próbálni, hogy esetleg másképp lehetne ezt a törvényi tényállást szabályozni, de még nem találta ki senki ennek a formáját, azt hiszem, hogy ha a Ház most nagy többséggel, kormánypárti és ellenzéki képviselők egyöntetű szakmai álláspontjával elfogadta a büntető törvénykönyvet, és szabályoztuk és tiltjuk a családon belüli erőszakot, akkor azt hiszem, hogy nem ez a formája most, hogy egyik pillanatról a másikra a büntető törvénykönyvet és a szakmai álláspontot sutba dobjuk és ezt megváltoztassuk.

Tehát én abszolút időszerűtlennek tartom; még egyszer: amellett természetesen, hogy megemelem a kalapom azok előtt, akik minden formában és külön még népi kezdeményezés formájában is próbálják teljes körűvé tenni azt az eszközrendszert, amely a családon belüli erőszakot tiltaná.

És végül, de nem utolsósorban abban sincs vita a Ház két oldalán ülő képviselők között, hogy a büntető törvénykönyv nem mindenható eszköz, és nem hiszem, hogy a strindbergi házasságokat és a családon belüli erőszakot külön precizitással sui generis bűncselekményként törvényi tényállások tömkelegével lehetne megakadályozni. Talán vissza kellene állítani a családnak, a gyermekvállalásnak a rangját és szerepét. Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé (Felzúdulás az LMP soraiban. - Dr. Vadai Ágnes: Ó!), és elsősorban azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.

Végül, de nem utolsósorban mindenféle elfogultság nélkül annyit hadd mondjak, hogy az én saját és emberi véleményem egyébként az, hogy az a férfi, aki egy ujjal is, egy rossz házasságban is a házastársához vagy az élettársához - mert most már talán élettársak vannak döntő többségben, élettársi kapcsolat - hozzányúl, az mindenféle büntető törvénykönyv nélkül is egyszerűen megengedhetetlen. Ha ez a magyar társadalomban polgárjogot nyerne, hogy megengedhetetlen, hogy valaki a gyermekének az anyjára vagy a házastársára, vagy élettársára kezet emel, akkor azt hiszem, hogy nem itt lennénk. De ezt nem büntetőjogi eszközökkel kell, hölgyeim és uraim, megoldani."

Forrás: Országgyűlési jkv.

http://www.mkogy.hu/internet/p..

2 perces hozzászólásból

"Tehát, megmondom őszintén, itt párhuzamosan beszélünk el egymás mellett. Mindenki tudja, hogy miről van szó, egyik oldalon felvonulunk itt különböző harcias és demagóg módszerekkel, a másik oldalon pedig megpróbáljuk a szakmát képviselni. Nem véletlenül volt konszenzus a szakmában - még egyszer - a tekintetben, hogy a Btk.-ban szabályozásra kerülő különös részi tényállás sui generis bűncselekményként bizonyíthatatlan. Önök is tulajdonképpen arról beszélnek."
http://www.mkogy.hu/internet/p..

Válaszok:
öszödibeszéd | 2012. szeptember 16. 18:54

Értelmetlennek értelmetlen, viszont Varga a szokásos monnyonle szituációhoz képest jobban csapott bele a lecsóba.

Odaállt egy állásponthoz, majd gyors egymásutánban elhatárolódott tőle a frakciója, s most már az állásfoglalásával szöges ellentétben lévő jogszabálykezdeményezésről folyik a szó.

Tisztán politikailag Varga jelenleg nehezen tekinthető a frakció tagjának.

Persze egy ellenzéki monnyonle csak arra garancia, hogy nem fog. De ez így van rendjén :-)

Válaszok:
Viktus | 2012. szeptember 16. 18:13

Miért ne lenne tekinthető? miért ne lehetne egy képviselőnek pl. saját véleménye egy-egy témában? neki az a véleménye ennyi. Ez a demokrácia.

Válaszok:
Counter | 2012. szeptember 16. 18:22

Inkább a szocik húzzanak el!


Más az, amikor simán eltér, és más az, amikor mond valamit, s erre gyakorlatilag megtagadják.

De eleve az eltérő és az ellenkező álláspont sem azonos kategória.


"Az MSZP szerint Varga Istvánnak le kell mondania mandátumáról"

Jó, monnyonle; no, de miért is (kellene lemondania)?!

ü
bbjnick

Válaszok:
Tehetetlen Dodó | 2012. szeptember 16. 19:17

Ugyan, kezdjük ott, hogy az MSZP-nek kuss.
Reklamálhatnak sokan, de a maszop biztosan nem.


Úgy látom, rájöttek, hogy unalmas ez az állandó "Orbán Viktor mondjon le", és ez hatalmas ötlet, hogy mennek sorba a neveken.

A felszólalásban nem találok kivetni valót.

A családon belüli erőszak törvényt meg nem értem.
Ilyen alapon lehetne külön: Munkahelyen belüli erőszak, Társasházon belüli erőszak, Egy utcán belüli erőszak stb.

Válaszok:
vigyor | 2012. szeptember 17. 08:08

"A családon belüli erőszak törvényt meg nem értem.
Ilyen alapon lehetne külön: Munkahelyen belüli erőszak, Társasházon belüli erőszak, Egy utcán belüli erőszak stb.

"

Azért Varga nem egy akkora kaliber, hogy a kedvéért érdemes lenne szándékosan keverni a szezont a fazonnal, mint ahogy te teszed ebben a kommentben.
Mert nem az a baj, ha nem érted a törvény szükségességét, hanem az, hogy ahelyett, hogy utánaolvasnál, inkább kitartasz a tudatlanságod mellett, csak azért, mert Vargát akarod védeni.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó