A jövő héten válaszol az IMF-nek a kormány

2012. szeptember 16. 17:24

Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokért felelős miniszter közlése szerint a magyar tárgyalódelegáció a hét közepéig megküldi a magyar kormány alternatív tárgyalási javaslatát az IMF-nek és az Európai Bizottságnak.

Varga Mihály IMF/EU-tárgyalásokért felelős miniszter úgy fogalmazott: „Lényegében az utolsó szakaszához érkezett annak az alternatív tárgyjavaslatnak az elkészítése, amelyet a kormány a tárgyalásokhoz alakított ki. Ennek a kidolgozása hamarosan befejeződik és a jövő hét közepéig az ezt tartalmazó levelet megküldjük az IMF-nek és az Európai Bizottságnak”.

Mint mondta, a kormány ennek az anyagnak az elküldésével válaszolni kíván azokra a felvetésekre, amelyeket a júliusi tárgyalások után az IMF és az Európai Bizottság delegációja készített. „Ezzel a levéllel is szeretnénk jelezni, hogy a magyar kormány készen áll a tárgyalások folytatására” – tette hozzá.

A miniszter a javaslatcsomag konkrét elemeire vonatkozóan nem kívánt nyilatkozni, de leszögezte, az nem tartalmaz a nyugdíjak vagy jövedelmek csökkentésére vonatkozó terveket, és a kormány nem támogatna új ingatlanadó elfogadására vonatkozó javaslatot sem. Kérdésre válaszolva kijelentette: nem látják szükségességét új makrogazdasági prognózis elfogadásának. „Továbbra is a 2013-as költségvetés makrogazdasági pályáját tartjuk” – fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy a megállapodásra akkor is lesz lehetőség, ha az esetleg érinti valamilyen módon a 2013-as költségvetést.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41347