Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 15. 16:33

Hazánk esetében a hadászati képesség minimuma találkozik a gazdasági kudarc maximumával, még ha egy határmódosításhoz nincs is feltétlenül szükség tankokra és bankokra, ártani nyilván nem ártanak.

„A Mandineren olvasható értelmes írás meg is vizsgálta ezeket a szempontokat, és rövid tanakodás után tulajdonképpen arra jutott, hogy a fideszes képviselő egy marha. Ezzel a megállapítással már csak azért is nehéz lenne őszintén vitatkozni, mert hazánk esetében a hadászati képesség minimuma találkozik a gazdasági kudarc maximumával, még ha egy határmódosításhoz nincs is feltétlenül szükség tankokra és bankokra, ártani nyilván nem ártanak. Diplomácia nélkül viszont nem megy. A Fidesz univerzumában az akarat ugyan mindent legyőz, még a matematikát és a logikát is, az elemi erkölcsről nem is beszélve, de az új határokat mégis csak szentesíteniük kell valakiknek, akik az úgynevezett külvilág részei. Márpedig az Orbán-kormánynak két év alatt sikerült elérnie, hogy a trianoni békeszerződést megelőző háború valamennyi szembenálló fele, az egykori Antant, a Kisantant, valamint a Központi hatalmak országai egységesen ellenségesek legyenek vele szemben, ami figyelemreméltó stratégiai érzékre vall.

A jobboldalon szokás arról ábrándozni, hogy csak a különadók miatt utálják a kormányunkat ennyire (holott nem), és az a diplomáciai karantén, amelybe került, szükségszerű következménye annak a szabadságharcnak, amiben nekünk van igazunk (holott nincs), de a következményeket tekintve mindegy is: a határrevízió ügyében összehívott konferencián a tárgyalóasztal egyik oldalán az összes olyan vezető ülne, akit a magyar kormány az elmúlt években átvert és megsértett (egyéb jellemzőjük: ők döntenek a határokról), a másikon a mi miniszterelnökünk egymagában, abban reménykedve, hogy legalább a frissen lájkolt kínai és azerbajdzsáni kollégái nem hagyják magára (holott de).

Ha nagyon ügyesen járná azt a pávatáncot, akkor csak a Tiszántúlt csatolnák el.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41320


Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Nem olvasom, csal látatlanba diszlájkolok.


Jó lenne a HVG-t baltával faragni...benne lennék néhány csapással szívesen.


Végigszenedtem a HVG-n délelőtt. Ritka barom cikk. Értelmetlen.


A Hatodik koporsóban Csurka szomorúan beszél a magyarországi zsidóság szenvedéseiről, amelyet az amerikai bankárok számlájára ír. Az író két dolgot kér számon a hazai zsidóságon: a politikai hazaárulást (pl. Rákosiékat) és a gyalázatos sajtót.
Ezt a szart elolvasva kezdek egyetérteni Csurkával.


megjöttek trollék


köszi a segyítséget, eddig még erre nem gondoltam :-)
" Nemhivo 2012. szeptember 15. 18:41

@packó

...ha még ezt a cikket sem érted...akkor tényleg ritka nagy barom vagy..."


Ez igaz, de ennek Magyarországon nem feltétlenül üzleti, hanem politikai oka van.


Magyarország gazdasági és hadászati képességeit azok építették le, akik most a Fideszt hibáztatják mindenért. Ezért most jobb lenne csendben maradniuk.

A környező országok érzékenysége helyett ideje volt végre a saját érzékenységünkkel foglalkozni. Várható volt, hogy nem tetszik nekik, de hát így működik a világ.


Még annyit, hogy a határrevizióval soha nem foglalkozott a Fidesz. Hülyeséget beszélő képviselők pedig minden pártban vannak.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó