Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 15:30

Fizikai erőszakot elszenvednek férfiak is, épp úgy, ahogy lelkit is. Szeretetmegvonás, irreális elvárások, szexmegvonás, napi vérszívás. A terror mindkét fél eszköze.

Nem az ügyeletes fideszes tahót kívánom védeni, de a családon belüli erőszak kapcsán kibontakozott polémia nyomán tegyük már fel magunknak a kérdést, hogy ugyanígy fölháborodunk-e akkor, amikor nem a nőket küldik el szülni, hanem a férfiakat dolgozni, karriert építeni, biztonságot teremteni? Mennyivel rosszabbak Varga képviselő sztereotípiái, mint azoké a nőké, akik elvárják, hogy a férfi fizessen a randin, legyen sikeres, előzékeny és önfeláldozó, fogadja el, hogy nyugdíjba később mehet, cserébe viszont a temetőbe előbb viszik. Ja, és legyen kocsija meg lakása!

Fizikai erőszakot elszenvednek férfiak is, épp úgy, ahogy lelkit is. Szeretetmegvonás, irreális elvárások, szexmegvonás, napi vérszívás. A terror mindkét fél eszköze, a párkapcsolati háború világjelenség és talán kortünet. Nem a büntetőjog és semmiképpen sem a szüfrazsett-hisztéria a megoldás erre. Az államnak természetesen meg kell védenie a polgárait és el kell rettentenie a potenciális erőszaktevőket, de nem volna szabad azt a hazug propagandát terjeszteni, mely szerint a nők potenciális áldozatok, a férfiak pedig potenciális agresszorok. Aki normálisan akar élni, és nem használja a terror eszközeit, az sajnos könnyen válik áldozattá, akár férfi, akár nő. Ha csupán gyengébben büntet, mint a partnere, akkor is. És őt nem védi meg a büntetőjog.

A válást követő gyermekelhelyezés is simán megérne egy misét. De attól tartok, hogy ennek a bírói gyakorlatnak sem mostanában várható a revíziója. Egy szó, mint száz: a gyengék pártján állok, és nem a nőkén.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41290


Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


ne, ne...varga azt mondta, amit mondott...mire gondolt a költő, az más kategória...akkor mondja azt...

a gyerek akkor jü, ha ténylegesen szeretik egymást, mert mostanság, a fogjuk megh a pasit dolog is benne van, vagy az utolsó mentsvár, gyerek akkor jöjjön, mikor ténylegesen azt tudod mondani szerelem gyerek..


ha tudott róla, ha volt...


egy, vagy úgy sikerült...két ostoba fiatal...

nem mondja el a srácnak, mert szétmentek...

és egyéb lehetőségek, amiért nem mondja el a nő a pasinak...vagy nincsen nekije párja, csak megesettHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó