Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 15:30

Fizikai erőszakot elszenvednek férfiak is, épp úgy, ahogy lelkit is. Szeretetmegvonás, irreális elvárások, szexmegvonás, napi vérszívás. A terror mindkét fél eszköze.

Nem az ügyeletes fideszes tahót kívánom védeni, de a családon belüli erőszak kapcsán kibontakozott polémia nyomán tegyük már fel magunknak a kérdést, hogy ugyanígy fölháborodunk-e akkor, amikor nem a nőket küldik el szülni, hanem a férfiakat dolgozni, karriert építeni, biztonságot teremteni? Mennyivel rosszabbak Varga képviselő sztereotípiái, mint azoké a nőké, akik elvárják, hogy a férfi fizessen a randin, legyen sikeres, előzékeny és önfeláldozó, fogadja el, hogy nyugdíjba később mehet, cserébe viszont a temetőbe előbb viszik. Ja, és legyen kocsija meg lakása!

Fizikai erőszakot elszenvednek férfiak is, épp úgy, ahogy lelkit is. Szeretetmegvonás, irreális elvárások, szexmegvonás, napi vérszívás. A terror mindkét fél eszköze, a párkapcsolati háború világjelenség és talán kortünet. Nem a büntetőjog és semmiképpen sem a szüfrazsett-hisztéria a megoldás erre. Az államnak természetesen meg kell védenie a polgárait és el kell rettentenie a potenciális erőszaktevőket, de nem volna szabad azt a hazug propagandát terjeszteni, mely szerint a nők potenciális áldozatok, a férfiak pedig potenciális agresszorok. Aki normálisan akar élni, és nem használja a terror eszközeit, az sajnos könnyen válik áldozattá, akár férfi, akár nő. Ha csupán gyengébben büntet, mint a partnere, akkor is. És őt nem védi meg a büntetőjog.

A válást követő gyermekelhelyezés is simán megérne egy misét. De attól tartok, hogy ennek a bírói gyakorlatnak sem mostanában várható a revíziója. Egy szó, mint száz: a gyengék pártján állok, és nem a nőkén.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41290


Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Egyetértek, azt valóban büntetni kell, de ehhez a törvényhez a világon semmi köze nincs a "hatalommal visszaélni próbáló, önző, megvetni való feminizmusnak".


ne, ne...varga azt mondta, amit mondott...mire gondolt a költő, az más kategória...akkor mondja azt...

a gyerek akkor jü, ha ténylegesen szeretik egymást, mert mostanság, a fogjuk megh a pasit dolog is benne van, vagy az utolsó mentsvár, gyerek akkor jöjjön, mikor ténylegesen azt tudod mondani szerelem gyerek..


"Sajnos ez a vad liberalizmus tönkre tett mindent. "
Hát igen. A vad liberálist úgy hívták, hogy VIII. Henrik, mert a csajozási mániájával megteremtette a válás intézményét...


"És hányan ölik meg, vagy teszik ki az utcára a nem kívánt újszölötteiket?"

Hol a francban volt közben az APA?????????????

Válaszok:
Felebarát | 2012. szeptember 15. 09:29

ha tudott róla, ha volt...

Válaszok:
vigyor | 2012. szeptember 15. 09:33

Hogyhogy nem tudott róla? Nem együtt szexeltek? Nem tudta, hogy a szexből lesz a gyerek? Ennyire ostobák a férfiak?

Válaszok:
Felebarát | 2012. szeptember 15. 09:44

egy, vagy úgy sikerült...két ostoba fiatal...

nem mondja el a srácnak, mert szétmentek...

és egyéb lehetőségek, amiért nem mondja el a nő a pasinak...vagy nincsen nekije párja, csak megesett

Válaszok:
vigyor | 2012. szeptember 15. 09:52

"és egyéb lehetőségek, amiért nem mondja el a nő a pasinak...vagy nincsen nekije párja, csak megesett"
Na látod ez a lényeg, hogy ez csak úgy megesik...nem ám az apa aktív közreműködésével, dehogy, hiszen így is hívjuk, hogy megesett lány. Mert az úgy van, hogy az emberlánya egy pillanatra nem figyel oda, és akkor megesik...
És ebbe mindenki beletörődik, mert miért is kéne annak a szegény megejtőnek is felelősséget vállalnia, hiszen nem gondolta komolyan, csak úgy megesett.
(Megjegyzem én konkrétan most arról az esetről beszéltem, ami néhány napja borzolta fel az idegeim, amikor megtalálta az apa az újszülöttet a mélyhűtőbe, és CSAK az anyát büntették meg ezért a szörnyű, megbocsáthatatlan tettért! MIÉRT????)


A család egy egység. Nincs benne fontos, fontosabb és legfontosabb szerep, a természetet pont akkor erőszakoljuk meg, ha a család szerepeit rangsoroljuk.
És mostanra pont ez az, ami miatt sokan depressziósok, mert nem tudnak családként funkcionálni, csak egy-egy különálló családtagként.
Ezért volt Varga képviselő annyira ostoba, mert a nő és a férfi ugyanazt akarja, saját magát reprodukálni a gyermekeikben, de ez nem ám a Varga féle családmodell, hogy anya otthon, apa dolgozik napi 12 órát, anyát és a gyerekeket fényképről látja, fogalma sincs arról, hogy a saját gyerekének hogyan telik egy napja, meg nem is érdekli, hiszen őőőőőőőőő a családfenntartó! Nem, ez nem megy. Inkább ne legyen gyerek, de ha van, akkor azt mindkét szülő aktív részvételével neveljék, lehetőleg a nagyszülők, rokonok egyáltalán a közösség közreműködésével.


Nekem fiam is van, lányom is van, tisztára skizofrén helyzet a nevelésben:-)))))))))))

Egy dolog biztos, mindkét gyerekem arra tanítottam, hogy saját maga védekezzen, tök mindegy mit mond a másik, inkább legyen dupla védekezés, mint semmilyen.
Mert csak annak nem lesz gyereke, aki védekezik.


A szex jó:-)))))

Nem hiszem, hogy arra kéne nevelni a gyerekeinket, hogy ne szexeljenek. De arra igen, hogy saját magukért és a partnerükért is felelősek, mindegy milyen neműek.
A szex nagyon fontos dolog az életünkben, de pont ezért, nagyon komolyan kell venni.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó