Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 17:52

A Külügyminisztérium szerint Kovács László állításával ellentétben kaptak diplomáciai biztosítékot a magyar hatóságok Azerbajdzsántól arra, hogy az azeri baltás gyilkos átadása után is folytatja büntetését.

Kaptak diplomáciai biztosítékot a magyar hatóságok Azerbajdzsántól arra, hogy Ramil Safarov átadása után hazájában folytatja büntetése letöltését – írta közleményében a Külügyminisztérium. A tárca arra reagált, hogy az MSZP-s Kovács László – miután betekintett az azeri baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatos iratokba – azt mondta, a magyar kormány nem kért és nem is kapott garanciát arra, hogy Ramil Safarov nem részesül kegyelemben a hazájában. Kovács szerint a magyar kormány így nem vádolhatja Azerbajdzsánt egy nemzetközi egyezmény megsértésével, csak azzal, hogy az Európa Tanács vonatkozó egyezményének szellemiségét sértette meg.

A Külügyminisztérium cáfolta Kovács László állításait, és azt írták, álláspontjukat támasztja alá az Európai Parlament csütörtöki határozata is. A határozat, amelyhez megvizsgálták az eset körülményeit és a fontosabb dokumentumokat, egyértelműen más álláspontot foglal el, mint Kovács László – emelték ki. Hangsúlyozták, az EP véleménye szerint a Safarovnak adott elnöki kegyelem megsérti a vonatkozó egyezmény alapján a magyar hatóságoknak adott azeri diplomáciai biztosítékokat, amelyek értelmében az elítélt büntetésének végrehajtása hazájában folytatódik. Az EP csütörtöki állásfoglalásában elítélte Ilham Aliyev azeri államfő döntését, amellyel kegyelemben részesítette a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41294


107 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Pedig a külügy tudhatná:

" Avagy azt véled, nem tudom én, mit mond a Korán a gyaurnak tett esküről?"


akkor most már csak be kéne mutatni!

Válaszok:
crapman | 2012. szeptember 14. 19:17

Bizony akkor jó lenne, ha közvéleményt nem csak az MN-ben publikált fügefa-levéllel etetnék, hanem bemutatnák a valódi garanciát is.


.és ezekhez az állítólagos biztosítékok két hét kellett? Miért nem bayerzsótit bízták meg, ő 20 perc alatt kreál 100 hiteles dokumentumot is!


Csak azt nem értem, hogy az EU miért vesz ennyi nyilvánvaló hazugságot?!!
Ennyire fontos nekik egy közép-európai lótolvaj?

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 20:47

Csak azt nem értem, hogy az EU miért vesz ennyi nyilvánvaló hazugságot?!!
Ennyire fontos nekik egy közép-európai lótolvaj?


Azért volt benne a Magyar Nemzetnek kiszivárogtatott dokumentum 12-dik pontja, hogy elnöki kegyelemben részesülhet. Ez volt a garancia, hogy ahogy megérkezik, kegyelemben részesítik. 2006-ban a „baltás” az év embere volt, s a tett elkövetése óta pedig nemzeti hős. Olyan balek a Földön nincs, aki elhiszi, hogy az év emberét, a nemzeti hőst még 20 évig a sitten tartják. Nem vagyok jó véleménnyel az Orbán kormány intellektuális képességéről, de ennyire hülyének még én sem tartom őket. Teljesen világos, hogy be volt ígérve a kb. 3 milliárd euró állampapír vásárlás, s ezért tették, amit tettek. A cél az IMF megállapodás megúszása. Ez a pénz, ez államközi szinten bagó, egyszerűen szinte semmi. Ezért adta el az ország becsületét, és van pofájuk azt állítani, hogy ellentétben a korábbi nyolc évvel, jelenleg értékalapú kormányzás folyik. MEGALOL.

Válaszok:
camaro | 2012. szeptember 14. 18:28
Hogyisvan | 2012. szeptember 14. 18:29

Ráadásul a nemzetközi botrány után az azeriek nem vehetnek állampapírt, mert akkor nyilvánvalóvá válna az üzlet. Tehát "ingyen" adtuk át a "baltást", cserébe meg a padlón MO megítélése.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 19:14

De most viszont teljesen hülyét csinált magából igy baltásviktor!!! Sem pénz, sem elismerés! Egyenlőre!


H.H Kovács szava mennyivel lenne hitelesebb, mint az azeri.
Ahova kellett eljutatták a dokumentumokat, melynek vizsgálata után megszületett a határozat.

Az unio és az országok diplomáciai napirendjéről lekerül Magyarország kiadatási ügye, amit kavartak főleg a hazai "véglegények".

Be lehet fejezni, mivel már nincs vevő rá és nem lehet több bört lehuzni róla.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 19:13

Úgy látszik a tanácsadók mégis maradtak ennél a "hülyék vagyunk" vonalnál. Na igen. kezdett már szorítani, hogy egyre többen gondolkodnak rajta, vajon mit kapott Ovi ezért az aljas árulásért.


Amíg Ovi a politikai porondon lesz, addig ez téma. Amíg csak lélegzik, ezt a fejéhez fogja kapni. Ha a kedves örmények lesznek olyan szívesek és a konkrét baksisnak is utána járnak, akkor még ülni is fog érte hazaárulásért.

De ennek a sztorinak soha nem lesz vége. A baltás ragadványnév már marad Ovi eposzi jelzője egy életen át.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 19:17
kamasuka | 2012. szeptember 14. 23:15

Idézet az indexről:

http://index.hu/belfold/2012/0..

"Az EP csütörtöki állásfoglalásában elítélte Ilham Aliyev azeri államfő döntését, amellyel kegyelemben részesítette a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit.
Írásos garanciát adtak

A néppárti kezdeményezésre napirendre tűzött kérdésben az EP által elfogadott végleges szövegben az szerepel: Azerbajdzsán hivatalos levélben írásos garanciát adott arra, az átadott elítélt büntetését nem változtatja meg, és Safarov legkorábban 25 év elteltével szabadulhat. Az elfogadott állásfoglalásban az is szerepel, Azerbajdzsán hivatalosan később tagadta, hogy erre vonatkozóan diplomáciai garanciát adott volna Magyarországnak. Ezzel kapcsolatban az EP megállapította, hogy Azerbajdzsán megsértette a magyar hatóságoknak adott diplomáciai biztosítékokat.

Az EP az állásfoglalásban tudomásul vette Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, miszerint Magyarország a nemzetközi kötelezettségeivel összhangban járt el."

Akkor ez most rendben van, vagy már változott az agg Kovács elvtárs, és a tübbi csahos véleménye, és az EU határozatai mégsem mérvadóak?

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 19:16

Azért én arra az "ingyenre" nem vennék mérget. Megvan az a baksis. Más magyarázat ugyanis még mindig nincs.


Nincs rendben. Ugyanis aljas indokból gyilkolni az nem elfogadható. És ez nem attól függ, mik épp a következmények. Ez erkölcsi kérdés.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 19:19

Jaj, gyerekek! Pávatánc, baltásorbán? Kínos, izzadságszagú poénok az érvek helyett.

Mikor tanuljátok meg, hogy a poénok, a hülye szlogenek egy bizonyos szellemi szint felett nem helyettesítik az érveket?


előtte azért be kellene szerezni.


Ugyan kedves Pantyelejevics! Az EU elfogadta az érveket. Vagy ők is Orbán uszályába kerültek? Ne rémíts meg!

Válaszok:
Carlos> | 2012. szeptember 14. 19:33
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 19:49

mondjuk érdekes, hogy fidesz-hívek tekintik döntő bizonyítéknak, hogy az EP mit mond.

Ez mostantól így lesz Kvasztics? Vagy csak ma, kivételesen?


Egyébként azok a dokumentumok, amiket néhány szoci most látott, ellentmondanak a magyar fél (orbán) jóhiszeműségének. Ezeket csak újabb dokumentumokkal lehetne cáfolni, nem egy a dokumentumok napvilágra kerülése előtti általános és jóhiszemű (néppárti indíttatású) EP nyilatkozattal.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 20:18

Neked a narisok azt hajtják épp. De én ilyet sehol nem látok. Én azt látom, hogy akinek szilárd erkölcsei vannak, az erősen elítéli ezt a gusztustalan emberkereskedelmet.

Orbán elengedett egy aljas gyilkost, feltehetően baksisért. Ennyi a sztori. Ezt kérlek, minden jóízlésű ember elítéli.

Az meg gyomorforgató, hogy erről te mint "poénkodásról" írsz. Neked lehet vicces ez a sztori, de akkor te egy beteg ember vagy.

Neked "érvek" kellenek? Basszus! Hány éves vagy és ki nevelt, hogy még nem jutottál el addig, ölni bűn?

Szóval ismétlem. Ovi ezt már soha nem mossa le magáról. Még akkor sem, ha segítesz sikálni.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 20:22

Ezen én is nagyon elgondolkodtam. Milyen érvekkel kell nekünk meggyőznünk egy elméletileg felnőtt embert arról, hogy aljas indokból gyilkolni bűn? Milyen ember lehet az, akinek ez nem alap?


" kaptak diplomáciai biztosítékot a magyar hatóságok Azerbajdzsántól"

Ugyan már, ha lenne ilyen akkor már óriásplakátokon szerepelne városszerte. Emellett már átadtuk volna annak másolatát (nyilvánosan) az örményeknek. Vagy direkt kockáztatunk néhány terrortámadást a részükről?

Válaszok:
Carlos> | 2012. szeptember 14. 20:03

ugye hólyag, ez még neked is szemet szúrt...

Válaszok:
heep | 2012. szeptember 14. 20:21

Nem is értem, miért feltételezik orbánról, h 3 miliárd dollár hitel lehetőségéért adta ki a baltást? Azt még valamilyen szinten az ország hasznára is el lehetett volna költeni. Lehet, h az azeri elnökkel kettesben, zsebbe (nokiás dobozba)már rég leboltolták a baltást.


Akkor most döntsétek el végre, ha még eszeteken vagytok a röhejes gyűlöletkampányotokkal, hogy számít az EU állásfoglalása vagy sem? Vagy netán csak akkor számít, ha nektek kedvező, egyébként pedig szóra sem érdemes.

Röhejesek, gyerekesek vagytok. Most már csak a nyelvöltögetés van hátra a görcsös igyekezetetekből, vagy az, hogy Orbán verte agyon a csóri örményt.

Fel kéne nőni, gyerekek.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 20:21
Carlos> | 2012. szeptember 14. 21:34

A kérdés mindig ugyanaz: Hol a határ?

Mi az, amit még beszop a szolgalelkű bázis? Azért ez a határ sokaknál már rég át lett lépve. A 2,7 mára már csak álom.

Ez a baltásgyilkos történet szerintem egy újabb olyan határvonal, amin már sokan nem lépnek át a naripárttal.


Ha anyádat verik agyon, megkérdezed az EU-t, mi az álláspontja?

Ember! Nekem senki álláspontja nem kell ahhoz, hogy eldöntsem, ez görénység. (nagyon mást az EU sem mond, csak a néppárt próbálja kicsit védeni a mundért, amint azt rajtad kívül mindenki tudja.)

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 20:27

Karcsika. Az nem rendkívüli, hogy én észre veszem. Az igen, hogy Te észreveszel egy ilyen dolgot. Vagy ezt is más mondta neked?


Hogy Orbán mit moshat le magáról, és mit nem, az nem tőletek függ.

Ölni tényleg bűn, de ezt magyarázd annak, aki ezt Bakuban dicsőségnek fogja fel. Mi a franc közünk van ahhoz, hogy mások mit tesznek egy általunk elitélt gyilkossal?

Az EU már belátta, hogy Bakuban felrúgtak egy nemzetközi szerződést. Ennyi, lehet keresni az újabb gumicsontot, ebben nagyok vagytok.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 20:58

Szerencsére neked sem anyádat verték agyon, de ne keverjük bele sem őt, se az enyémet.

A gyilkoosság görénység, a kiadatás jogi kérdés, a nemzetközi szerződéssel szembeni szabadonbocsátás megint görénység.

A múltban a szocik védték a hülye liberális mundérjukat, akkor most mi a baj? Nem látod, hogy az EU nem országok, hanem pártok fóruma? Ez is lesz majd a veszte.


Igaz, jót szóltál.


Nem dicsőség, te szerencsétlen! Elengedték egy egyezmény alapján, otthon meg hőst csináltak belőle.

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 21:00

Miért? Göncz Kinga, Gurmai Zita dumája miben jobb?

Mert ők mondták? Ne legyetek már ennyire röhejesek! Nem érzitek, milyen ciki, hogy most hirtelen az EU is rosszfiú lett, mert nem a balliberálisok dumáját fogadta el? Ti, nagy demokrácia bajnokok, hogy is van az a híres tolerancia, a másság tisztelete?

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 21:01

Ennyire nem érted? Vagy ennyire érzéketlen vagy? Ha mást ütnek agyon, az nem számít?

Ember! Itt Magyarország jogrendjéről és igazságszolgáltatásáról van szó. Mi garantálja, ha ez veled történik, akkor nem adják el a gyilkost? Ami egyszer megtörtént, újra megeshet. De mostantól semmi garancia arra, hogy a bűnös megkapja ami jár, mivel mostantól (szerinted és pár hasonszőrű szerint) a bűnös baksisért elengedhető.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. szeptember 14. 21:16

NEM egy egyezmény alapján engedték el. Orbán Viktor személyes döntése alapján engedték el. Orbán Viktor adta el. Orbán Viktor erkölcsi nihilizmusa adta neki a szabadulás kulcsát.


Te hülye vagy? A baltásgyilkost nem toleráljuk és nem tiszteljük a "másságát". Azt neked meghagyjuk.


Gyűlölködő? Agyatlan! Baltásgyilkost szeretgess te!


Bunkókám! Tény az, hogy Ovi baksisért eladott egy szociopata gyilkost. És igen. Ez a tény engem zavar. Ez erkölcs kérdése.


Hogy jön az ide te szerencsétlen?


Ha velem történik, engem már nem érdekel, hogy mi lesz.

Orbán Viktor döntött, hogy a nemzetközi szerződés adta lehetőségek szerint elengedik.

Mert volt jogalap az elengedésre, amibe nem lehetett belekötni.

Ha viszont más nem tartja be a szerződést, akkor ő a hunyó.

Nehéz megérteni, hogy ezzel nem fogjátok Orbánt leváltani?

Elő az újabb gumicsonttal baloldali grál lovagok!

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 21:21

Próbáld meg, te erkölcsi hulla! :P


Nem lehet belekötni? Ember! Lehet. Akinek van egy minimális erkölcsi érzéke, az meg is teszi.

És de. Ezzel lesz Ovi leváltva. És a többi disznóságával. Mert ez a politika. Ha a választott képviselő olyanokat tesz, ami a választóknak nem tetszik, akkor leváltják. Nem hallottál még róla? Ettől a sztoritól kb. ezerből egy embernek nem támad hányingere.

Orbán baksisért elengedett egy gyilkost. Ennyi a történet. Ebből ennyi marad meg a választók fejében.

Válaszok:
kamasuka | 2012. szeptember 14. 23:19

Hálló! Én már választ adtam az előbb:
a most napvilágot látott dokumentumok ellentmondanak a korábban, tehát ennek ismerete nélkül kiadott általános és jóhiszemű (néppárti indíttatású) EP nyilatkozattal.


Válaszolj akkor Kvasztics! Ne hadoválj itt gyáván mellé! Neked csak annyi érved van, hogy az EP megmondta.

Mostantól a fidesz-hívek döntő bizonyítéknak tekintik az EP véleményét, Kvasztics? Vagy csak ma, kivételesen?


Vezeték úgy épül, mint a négyes metró.
Csakszóltam.


te szerencsétlen! Én a választó vagyok. :D


metszett horda :D ehe, azok el se mentek és mindig is voltak :D ne szopd be ezt..ha téged eladnának, akkor is örülnél :D? mert az állam egy kis pénzhez jut...

és ha egy szerb háborús bűnőst hága kiadna, egy kis pénzért, annak is örülnél, ha utána nemzeti hősként éltetnék a szerbek :D?


Valami egyéb érved? Esetleg anyázol még egy kicsit? Vagy lezsidózol? Ennyid van? :)


Mondjuk az sem az első eset lenne, ha kiderülne, hogy Kovács László hazudott...

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 22:48

köszi jót beszélgettünk...bocs nem vagy azon a szinten, hoyg érdemben beszélgessünk...


Erre most ne fogadj! Ha lenne garancia, azt már rég elő kellett volna venni és verni az asztalt az ENSZ-től elkezdve a sarki kiskocsmáig mindenhol, hogy a magyar államot milyen csúnyán átvágták. És persze visszakövetelni a gyilkost, hogy letöltse a kiszabott idejét.

Mindezek hiánya Kovácsot támasztja alá.


A magyar állam milyen "előnyhöz" jutott? A magyar államot hatalmas károk érték az eset miatt. Óriási diplomáciai mellélövés. Egyszerre sikerült megharagítani az oroszokat, az amcsikat, meg úgy a világ értelmesebb részét. Ez lenne az a nagy haszon?


Nincs agyad. Ne a vágyálmaidat vetítsd ki, mert bilibe ér a kezed.

Ne a nettrollok baromságaiból ítélj, mert kibaszott szar lesz neked még legalább 6 évig ...

Válaszok:
G. Pantyelejevics | 2012. szeptember 14. 23:39

fasza siker...gratulálo, mitn a tek eddigi tevékenysége


Van a narisoknak max. 1,5 millió szavazója. Ebből pár százezer aki fanatikus elkötelezett. Ennek a körnek egy része, lévén csak pártvéleményen él, képes ezt az egészet elfogadni.

Mindenki más számára undorító, amit Orbán tett.

Na ennyit a "trollokról". Hidd el nekem, baltásgyilkos mellé állni nem jelent jót az álmoskönyvek szerint.

Te pártfanatikus vagy, mint ilyen elvakult. Te vagy csúnya tévedésben, ha magadból próbálsz általánosítani. Mert ebből a fajtából kevés van.


Egyszer lenne már Orbánnak olyan "sikere", ami nem csak szerinte siker! Komolyan mondom, örülnék.

Az "Örményország le van szarva" rész oltári bunkóság. Kb. jelzi miféle lehetsz.

Válaszok:
2.bicnicc | 2012. szeptember 14. 23:43

Az amcsik elítélték a kiadást. Mint mindenki más, az azerieket kivéve.


Te nagyon fel vagy dobva ma. Csak nem az játszik közre, hogy péntek van?


Kiscsibe! Rögtön azután mutatom, ahogy beteszed ide azt amire hivatkoztál, hogy szorgalmazták a kiadatást. :P

nem fogok neked ingyen sajtószemlét tartani. Olvass magadtól!


Remélem beleszorult a feje egy fajanszba.


De, soroljad! Ki és mit tett az elmúlt 65 évben, ami többet ártott volna az országnak, mint orbán és az ő dicső működése.


Miért, volt valaki, bárki, aki elhitte, hogy Kovács valóban objektíven, tárgyilagosan, és az ország érdekeit szem előtt tartva nyilatkozott?

Ennyire naiv egy magyar sem lehetett!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó