Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 17:52

A Külügyminisztérium szerint Kovács László állításával ellentétben kaptak diplomáciai biztosítékot a magyar hatóságok Azerbajdzsántól arra, hogy az azeri baltás gyilkos átadása után is folytatja büntetését.

Kaptak diplomáciai biztosítékot a magyar hatóságok Azerbajdzsántól arra, hogy Ramil Safarov átadása után hazájában folytatja büntetése letöltését – írta közleményében a Külügyminisztérium. A tárca arra reagált, hogy az MSZP-s Kovács László – miután betekintett az azeri baltás gyilkos kiadatásával kapcsolatos iratokba – azt mondta, a magyar kormány nem kért és nem is kapott garanciát arra, hogy Ramil Safarov nem részesül kegyelemben a hazájában. Kovács szerint a magyar kormány így nem vádolhatja Azerbajdzsánt egy nemzetközi egyezmény megsértésével, csak azzal, hogy az Európa Tanács vonatkozó egyezményének szellemiségét sértette meg.

A Külügyminisztérium cáfolta Kovács László állításait, és azt írták, álláspontjukat támasztja alá az Európai Parlament csütörtöki határozata is. A határozat, amelyhez megvizsgálták az eset körülményeit és a fontosabb dokumentumokat, egyértelműen más álláspontot foglal el, mint Kovács László – emelték ki. Hangsúlyozták, az EP véleménye szerint a Safarovnak adott elnöki kegyelem megsérti a vonatkozó egyezmény alapján a magyar hatóságoknak adott azeri diplomáciai biztosítékokat, amelyek értelmében az elítélt büntetésének végrehajtása hazájában folytatódik. Az EP csütörtöki állásfoglalásában elítélte Ilham Aliyev azeri államfő döntését, amellyel kegyelemben részesítette a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41294


Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Pedig a külügy tudhatná:

" Avagy azt véled, nem tudom én, mit mond a Korán a gyaurnak tett esküről?"


H.H Kovács szava mennyivel lenne hitelesebb, mint az azeri.
Ahova kellett eljutatták a dokumentumokat, melynek vizsgálata után megszületett a határozat.

Az unio és az országok diplomáciai napirendjéről lekerül Magyarország kiadatási ügye, amit kavartak főleg a hazai "véglegények".

Be lehet fejezni, mivel már nincs vevő rá és nem lehet több bört lehuzni róla.


Idézet az indexről:

http://index.hu/belfold/2012/0..

"Az EP csütörtöki állásfoglalásában elítélte Ilham Aliyev azeri államfő döntését, amellyel kegyelemben részesítette a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt férfit.
Írásos garanciát adtak

A néppárti kezdeményezésre napirendre tűzött kérdésben az EP által elfogadott végleges szövegben az szerepel: Azerbajdzsán hivatalos levélben írásos garanciát adott arra, az átadott elítélt büntetését nem változtatja meg, és Safarov legkorábban 25 év elteltével szabadulhat. Az elfogadott állásfoglalásban az is szerepel, Azerbajdzsán hivatalosan később tagadta, hogy erre vonatkozóan diplomáciai garanciát adott volna Magyarországnak. Ezzel kapcsolatban az EP megállapította, hogy Azerbajdzsán megsértette a magyar hatóságoknak adott diplomáciai biztosítékokat.

Az EP az állásfoglalásban tudomásul vette Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, miszerint Magyarország a nemzetközi kötelezettségeivel összhangban járt el."

Akkor ez most rendben van, vagy már változott az agg Kovács elvtárs, és a tübbi csahos véleménye, és az EU határozatai mégsem mérvadóak?


Jaj, gyerekek! Pávatánc, baltásorbán? Kínos, izzadságszagú poénok az érvek helyett.

Mikor tanuljátok meg, hogy a poénok, a hülye szlogenek egy bizonyos szellemi szint felett nem helyettesítik az érveket?


Ugyan kedves Pantyelejevics! Az EU elfogadta az érveket. Vagy ők is Orbán uszályába kerültek? Ne rémíts meg!


Akkor most döntsétek el végre, ha még eszeteken vagytok a röhejes gyűlöletkampányotokkal, hogy számít az EU állásfoglalása vagy sem? Vagy netán csak akkor számít, ha nektek kedvező, egyébként pedig szóra sem érdemes.

Röhejesek, gyerekesek vagytok. Most már csak a nyelvöltögetés van hátra a görcsös igyekezetetekből, vagy az, hogy Orbán verte agyon a csóri örményt.

Fel kéne nőni, gyerekek.


Hogy Orbán mit moshat le magáról, és mit nem, az nem tőletek függ.

Ölni tényleg bűn, de ezt magyarázd annak, aki ezt Bakuban dicsőségnek fogja fel. Mi a franc közünk van ahhoz, hogy mások mit tesznek egy általunk elitélt gyilkossal?

Az EU már belátta, hogy Bakuban felrúgtak egy nemzetközi szerződést. Ennyi, lehet keresni az újabb gumicsontot, ebben nagyok vagytok.


Szerencsére neked sem anyádat verték agyon, de ne keverjük bele sem őt, se az enyémet.

A gyilkoosság görénység, a kiadatás jogi kérdés, a nemzetközi szerződéssel szembeni szabadonbocsátás megint görénység.

A múltban a szocik védték a hülye liberális mundérjukat, akkor most mi a baj? Nem látod, hogy az EU nem országok, hanem pártok fóruma? Ez is lesz majd a veszte.


Igaz, jót szóltál.


Nem dicsőség, te szerencsétlen! Elengedték egy egyezmény alapján, otthon meg hőst csináltak belőle.


Miért? Göncz Kinga, Gurmai Zita dumája miben jobb?

Mert ők mondták? Ne legyetek már ennyire röhejesek! Nem érzitek, milyen ciki, hogy most hirtelen az EU is rosszfiú lett, mert nem a balliberálisok dumáját fogadta el? Ti, nagy demokrácia bajnokok, hogy is van az a híres tolerancia, a másság tisztelete?


Ha velem történik, engem már nem érdekel, hogy mi lesz.

Orbán Viktor döntött, hogy a nemzetközi szerződés adta lehetőségek szerint elengedik.

Mert volt jogalap az elengedésre, amibe nem lehetett belekötni.

Ha viszont más nem tartja be a szerződést, akkor ő a hunyó.

Nehéz megérteni, hogy ezzel nem fogjátok Orbánt leváltani?

Elő az újabb gumicsonttal baloldali grál lovagok!


metszett horda :D ehe, azok el se mentek és mindig is voltak :D ne szopd be ezt..ha téged eladnának, akkor is örülnél :D? mert az állam egy kis pénzhez jut...

és ha egy szerb háborús bűnőst hága kiadna, egy kis pénzért, annak is örülnél, ha utána nemzeti hősként éltetnék a szerbek :D?


köszi jót beszélgettünk...bocs nem vagy azon a szinten, hoyg érdemben beszélgessünk...


fasza siker...gratulálo, mitn a tek eddigi tevékenységeHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó