Közösen rendeznék a devecseri helyzetet jobbikosok és romák

2012. szeptember 14. 19:57

A Jobbik és a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége közösen arra kéri Devecser polgármesterét, hogy nyilvános lakossági fórumon tisztázzák a városban kialakult helyzetet.

Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke azt írta: közel négyórás négyszemközti megbeszélést folytatott Kozák Jánossal, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (Macifész) országos elnökével Noszlopon, melyen „ütköztették, de közelítették is” a Jobbik és a Macifész álláspontját a romák és nem romák együttélésről.

A felek Ferenczi Gábor közlése szerint áttekintették az augusztus 5-ei, a Jobbik és más nemzeti szervezetek által szervezett devecseri demonstrációt, elemezték az eseményeket, az okokat és a jelenlegi helyzetet. (A Jobbik a Devecserben tartott demonstráción a halálbüntetés visszaállítását követelte. A vonulásos megmozduláson többször megpróbálták megbontani a rendőrségi kordonokat, majd atrocitás történt a helybéli romák és a tüntetők között.) A megbeszélésen értékelték Veszprém megye közbiztonságát, a cigányság Veszprém megyei helyzetét, javaslatokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy javuljon a Somló környéke és Devecser közbiztonsága, élhetőbbé váljon a térség – ismertette a Jobbik megyei elnöke.

Tájékoztatása szerint a Jobbik és a Macifész egyetértett abban, hogy álláspontjukat a devecseri helyzettel kapcsolatban nyilvános lakossági fórumon szeretnék az ott élőkkel megosztani, meghallgatni panaszaikat, és közös megoldási javaslatokat akarnak kidolgozni. Hozzátette: ezért arra kérik Toldi Tamást, Devecser fideszes polgármesterét, hogy az önkormányzat október közepéig szervezze meg, és mihamarabb hirdesse ki a Jobbik, a Macifész és a településen élők részvételével lebonyolítandó lakossági fórumot.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41297