Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 15:23

A politikus leszögezte: a Jobbik támogatja azt az országos népi kezdeményezést, amely a családon belüli erőszak önálló büntetőjogi törvényi tényállássá minősítését célozza meg.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: pártja mindenképpen szükségesnek érzi, hogy további jogalkotás történjen a témában és az állam ne tűrje „passzív belenyugvással a százezrek életét megkeserítő jelenséget”. Hangsúlyozta: a családon belüli erőszak elleni nemzeti stratégiát és az ENSZ vonatkozó ajánlásait végre kell hajtania a kormánynak. Mindezt megelőző tájékoztatással és megfelelő védőrendszer felállításával kell elvégezni – tette hozzá.

A jobbikos politikus Varga István fideszes képviselőnek hétfőn elhangzott szavait „a nők méltóságát sértő megjegyzéseknek” minősítette. Gaudi-Nagy Tamás kiemelte azt is, hogy az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén külön kérése ellenére a testület kormánypárti többsége nem várta meg és nem hallgatta meg a javaslat kezdeményezőjét.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41289


20 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


vaktyúk 2012. szeptember 13. 00:29Családon belüli erőszak

Nem tudom, hogy egy férfi-nő kapcsolatban vagy egy gyerekeket nevelő család esetén ki, miért és milyen alapon védi az ököljogot?

A tartós együttélés során fakadó nagyon erős konfliktusokat is meg tud oldani az emberek többsége anélkül, hogy egyik a másiknak nekiesne és gyepálná egyik a másikat vagy egymást.

A szocializáció során az agresszivitást az emberek többsége megtanulja kezelni, de vannak akik azt tanulják, hogy az agresszív megoldások és a tettlegesség a célravezetőek. Rövid úton levezetik az indulataikat így érik el azt, amit akarnak . Sokaknál az alkohol ( v. drog) szabadítja fel a gátlásokat.

A családi erőszak témáját törvényileg körbe kellene járni.

A szenvedő alanyok a fizikai erőszaknál többnyire a gyengébb fizikumú nők és a gyerekek, a verbális erőszak és alázás mindkét irányba megy, ebben és a rejtett erőszak különböző formáiban gyakran van mikor a nők az erősebbek.

A "polgári szemlélet" szerint család zárt, szent és sérthetetlen , a rendőrök a gyakorlatban így gondolkodnak, távoltartják magukat , nem hiába terjedt el a köznyelvben , hogy " majd ha vér folyik."

Nem kellene várni az első vagy a sokadik vérig, meg kellene határozni a korábbi beavatkozás módjait és hogyanját.

Nem megoldott a távoltartás végrehajtása sem. Szükség lenne a családból való azonnali kiemelésre vagy tartós tartózkodásra a lakóhelytől nem nagyon távoli (főleg a munkahely miatt) szálláslehetőség biztosítására ( Természetesen nem ingyen, a kiszabott bírság mellett, ez külön, de nem ellehetetlenítő összegű költség lehetne)
Aki nem tud menni rokonokhoz vagy albérletbe , annak is legyen helye, tudjon munkába járni.
Közben a távoltartás ideje alatt lehetőséget kellene adni mindkét félnek pszichológussal vagy erre a területre kiképzett , konfliktus és agressziókezelésben jártas mediátorral vagy szociális munkással konzultálni .
30 nap után vagy más megszabott idő után szükség esetén( ha kiskorú gyerekek is vannak a családban) vagy kérés esetén ( gyermektelen házaspár, szülő-felnőtt gyerek )pedig segítenék az első újratalálkozást, a történtek megbeszélését és annak a döntésnek a megszületését ,hogy ezek után újra együtt lesznek, vagy marad inkább továbbra is tartósan a különélés.

Válaszok:
duzur | 2012. szeptember 14. 22:23

Gaudi nyilatkozik? :O Hol van kérem szépen Morvai Krisztina a női jogok évtizedes élharcosa ???


Összefoglalás a vitáról

http://csaladhalo.hu/cikk/hatt..


Egyébként vsz , hogy a BTK-ban benne vannak össze-vissza jogszabályok, de ennek a nagyon sok problémát okozó területnek de sem a felderítésére sem a helyzet hatékony kezelésére nincsenek jogszabályok ill. nincs a jogérvényesítésre megfelelő garancia.

A téma alapvetően fontos , gondoljunk a szenvedő alanyokra vagy a családokból az erőszak miatt kiemelt gyerekekre.
Az erőszaknak nagyon nagy számban oka az alkalmi nagy mennyiségű alkoholfogyasztás vagy a krónikus alkoholizmus és újabban a drogfogyasztás is.
" De vannak józan bolondok is "- mondja a köznyelv. Ilyenkor a mindenben akadékoskodó, agresszív emberekre szoktak gondolni. A családon belüli erőszak hátterében nagyon gyakori a féltékenység is.

Hiába mondják ki a távoltartást az" úgyis hazajön és még jobban verekszik , megbosszulja" hozzáállás nagyon gyakori, mert az emberek nem remélik azt , hogy segítséget kapnak és a hivatalos szervek pedig nem teszik megfelelően a dolgukat.

Nagyon sokszor érzelmi zsarolás , fenyegetés miatt vagy egzisztenciális alap híján a sértettek, bántalmazottak visszavonják a feljelentést és brutális bántalmazást is éveken, akár évtizedeken át eltűrnek.


Ez is azt mutatja, hogy teljes hülyeség bármiféle pártlista.

Meg kell adni az adott választókörzetnek, hogy megtapasztalhassa a képviselője ténykedését.
Ez nem biztos, hogy egyezik az országos sajtó véleményével.
De miért is érdekelné ez egy közvetlenül választott képviselőt és az ő választóit egy valódi demokráciában?

Válaszok:
mzperix | 2012. szeptember 14. 18:30

Választási reform (hozzávetőlegesen):
-Csak egyéni képviselők vannak.
-A képviselők száma a választókerületek másfélszerese.
-A leadott szavazatok normálásra kerülnek a választókerületben választásra jogosultak számának megfelelően.

Aki így bejut, választókerületi képviselő lesz.
Ahol kevesebben szavaznak, mert nem érdekli őket, ott egy képviselő lesz.
Ahol jobban érdeklődnek, és az eredmény is szorosabb, ott kettő.


Tulajdonképpen miért olyan fontos a pártlista?
Tudom, kormányzóképesség, meg összehangolás.
Megfordítva: miért olyan fontos a választás?
Hogy érezze a nép, hogy az van amit akar.


Egyébként teljesen mindegy, mert az egész rendszer, nem csak a magyar, megy egy erőforráskorlátos, újfeudalista irányba.
Csakszólok.

Válaszok:
duzur | 2012. szeptember 14. 22:31

Igy bizony! Szerencsésebb országokban ez ma már így müködik. Nem kell ujra feltalálni a spanyol viaszkot, de az is tény, hogy mindez pénzbe kerül és sajnos állambácsinak az nemigen van.


Mindenesetre sikerült ezzel a nyilatkozattal alaposan meglepni engem. Tapasztalatom szerint a jobbik nem éppen a nöi jogok védelmében szokott fellépni és az ittjeleskedö lelkes nemzetiek föleg gúnyosan kezelik az ilyesmit. Vagy itt most csak az a lényeg, hogy ez is egy jó ürügy a Fideszt fricskázni...

Válaszok:
SaharanCypress | 2012. szeptember 14. 23:13
SaharanCypress | 2012. szeptember 14. 23:14

Alessandra Mussolini is női jogok terén nyomul:)

Válaszok:
duzur | 2012. szeptember 15. 13:38

klikk alább:

Alessandra Mussolini
http://en.wikipedia.org/wiki/A..

még néhány szép fénykép is van róla amint kiáll a jó ügyért:)


A kivételek erösitik a szabályt. De általában a szélsö-jobb erösen macho mentalitású csoportosulás.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó