Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 14. 09:20

Európa nem engedheti meg szociális intézményeinek erózióját, bármi is legyen a hivatkozási alap.

„Az uniós tagországok egymásra utaltsága minden korábbinál erőteljesebb; főleg, ha Európa világgazdasági súlyának lassú, ámde annál egyenletesebb zsugorodása felől nézzük a dolgokat. Összefogni tehát nemcsak azért kell, hogy a belső instabilitáson úrrá legyünk, hanem azért is, hogy európaiként továbbra is kellő súllyal vehessünk részt a világ ügyeinek intézésében.

Amit pedig nagyon fontos volt kimondani ebben a beszédben is: Európa nem engedheti meg szociális intézményeinek erózióját, bármi is legyen a hivatkozási alap (a válság, a globalizáció, a nemzetközi helyzet stb.). Az európai szociális modellt nem temetni, hanem megerősíteni kell. Ha valakinek kételyei vannak: az EU legversenyképesebb gazdaságai éppen azok, ahol erős a szociális párbeszéd, magas szintű a foglalkoztatás, és erős pilléreken áll a szociálpolitika. Oda kell figyelni, hogy a hosszú távú költségvetésről folyó vitákban megerősödjenek a foglalkoztatást és a szegénység elleni küzdelmet segítő pénzügyi eszközök.

Barroso figyelmeztetése soha jobbkor nem jöhetett volna. Fontos, hogy mindenki odafigyeljen rá, beleértve a tagországok kormányait, és a nehéz helyzetben levő országokat »segítő« trojka tagjait is.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/41264


Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Kinek hiányzott a Barroso-beszéd? Nekem nem.


Barosso és az EB delegált tagjai talán azon törnék a fejüket, hogy hülye életszerütlen szabályzókat ne hozzanak, melyek gátolják pont a felzárkozó piacok gazdasági és szociális felzárkozását.

Talán nem kellett volna bebújni a bankok a pénzvilág seggébe és a "nagybefektetök" tenyeréből ebédelniük, akkor nem az Ő érdekeikben hoznák a külömböző szankciokat a nemzetállamok megregulázására. Természetesen szemethunynak, ha valamelyik országot ezek a körök gátlástalanul kirabolják, mert az eurokomfortnak számit. Az, hogy egy multi anyacég hazájában négyszeres bért fizet ugyanazért a munkával ezzel elzárva pont a szegénység elleni küzdelmet a nagy eu szolidaritás nevében.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó