Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 22. 07:16

A népszerűtlen Basescu és az őt támogató, ellenzékbe szorult demokraták a lehető legelszántabb hozzáállással akadályozták meg a puccsszerű módszerekkel élő balliberálisok antidemokratikus térnyerését.

„Basescu őszinte hozzáállása ritkaságnak számított az utóbbi néhány év Romániájában, s ezt érezték meg azok a székelyföldi magyarok is, akikhez az elnök évente többször ellátogatott, fittyet hányva a koalíciós partner Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) féltékeny aggodalmára. Az RMDSZ ugyanis nehezen tudta elviselni azt, hogy rajta kívül másnak is üzenete van az erdélyi magyarságnak. A tegnapi döntés előtt Basescu ismét a Székelyföldön pihent. Személyesen mondott köszönetet az erdélyi magyaroknak azért, hogy újfent kifejezték az iránta táplált rokonszenvüket azzal, hogy a bojkottra való felhívásnak eleget téve, távol maradtak a szavazástól. Az államfő menesztéséről szóló július 29-i népszavazáson a székelyföldi megyékben jegyezték a legalacsonyabb részvételt országos szinten. Nem kétséges, Basescu és a magyarok egymásra találtak.

A román alkotmánybíróság tegnapi döntése tulajdonképpen másodszor hozta ki győztesnek vert helyzetből Basescut. Az államfő továbbra sem népszerű, hiszen a többség nem bocsátja meg neki a korábbi – a valutaalap által diktált – megszorításokat, balliberális ellenfelei viszont hibát hibára halmozva csökkentik esélyeiket az ősszel esedékes parlamenti választáson. Az íratlan politikai tankönyv alapszabálya szerint ha egy párt vagy szövetség az ellenfél elleni kezdeményezésbe fog, akkor biztos a sikerében. Ha mégis veszít, az amolyan harakirivel ér fel. Bukarestben ez történt az utóbbi hónapokban. A népszerűtlen Basescu és az őt támogató, ellenzékbe szorult demokraták a lehető legelszántabb hozzáállással akadályozták meg a puccsszerű módszerekkel élő balliberálisok antidemokratikus térnyerését.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40284


10 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"az ellenzékbe szorult demokraták a lehető legelszántabb hozzáállással akadályozták meg a puccsszerű módszerekkel élő balliberálisok antidemokratikus térnyerését."

Aztakurvaélet. 100%, hogy ez meg fog jelenni (vagy már meg is jelent) Gréczynél, Andrasenél vagy valamelyik másik baloldai hérosznál. Csak éppen az irányokat kell megfordítani...
Vicces dolog a politikai propaganda-újságírás :D


Jó cikk. Pataky a Magyar Nemzet egyik legjobb újságírója.


most akkor nem értem.
akkor ez most basescu ellen vagy mellett szól?
az rmdsz most jó vagy rossz?

mert úgy tűnik, hogy akkor basescu jó, mert az rmdsz ellen van. tehát akkor basescu demokrata, az rmdsz meg balliberális.
de az rmdsz sem ment el leszavazni basescut, tehát az rmdsz jó fiú. mert ugye basescut a demokraták támogatják (ellenzékben), az rmdsz meg demokrata.

nem értem.

Válaszok:
bigyomail | 2012. augusztus 22. 10:07
g1947 | 2012. augusztus 22. 10:30
StG | 2012. augusztus 22. 11:11

Nehéz ám ezt jól kommunikálni, hiszen az ottani kormány tevékenysége kísértetiesen hasonlít a mi kormányunkéra.


Túl sok western nézel. Ott egyerű csak a világ: good guy,bad guy, esetleg ugly.Látom a liberális tanult, városi értelmiség szintjére készültek ezek filmek.

Válaszok:
polnemkor | 2012. augusztus 22. 13:27

Ahogy fentebb is igyekeztem jelezni, az egybites rendszerben gondolkodókat (legyen az újságíró, elemző, politikus vagy politizáló kommenter) időnként eszméletlen problémák elé állítja az ún. valóság. Aztán mehet az agyalás, hogy XY jó elvtárs avagy rossz...


Akik esetlen nem ismernék/értenék a romániai politikai helyzetet:

OLyan, hogy „balliberális” Romániában nem létezik, legalábbis labdába rúgó politikai formáció szintjén semmiképp.

Akik szociáldemokratáknak és (nemzeti) liberálisoknak nevezik magukat, azok (a magyar balliberális mainstreamtől eltérően) pont olyan klerikálisak (összefonódtak az ortodox egyházzal), nacionalisták, homofóbok, könnyűdrogellenesek, tekintélyelvűek stb., mint pl. a magyar jobboldal.

Sőt. Sok tekintetben pont a Băsescu-fémjelezte Demokrata párt a nyitottabb, a liberálisabb.

Csak azért, hogy a ballibezők kicsit tisztábban lássanak.


10:30

:)

Valóban dühösek lehetnek, hogy Brüsszel most az "övéiket" vágta rendesen pofán, ez nehezen fér bele a világképükbe!Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó