Mindenkit bírált a Jobbik

2012. augusztus 20. 17:00

Élesen bírálták az Európai Uniót, a magyar médiát, a magyar diplomáciát, a kormányt, Kövér Lászlót, Áder Jánost, Martonyi Jánost, a „Gyurcsány-kommandót” és a baloldalt, közben a zsidókat és a cigányokat emlegetve a Jobbik politikusai az ellenzéki párt augusztus 20-i rendezvényén, a budapesti Margitszigeten.

Murányi Levente jobbikos parlamenti képviselő arról beszélt: szerinte „az emberiség ellensége momentán a baloldal”, és az EU a „legbalosabb tevékenység ma Európában”. Hozzátette: „a baloldal célja ma a fehér ember keresztény Európájának lebontása”. Véleménye szerint ma „sajnos” nincsen szélsőjobboldal Magyarországon, ellenben van szélsőbal, például a „Gyurcsány-kommandó képében”. Novák Előd hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból, mert a most formálódó „Európai Egyesült Államok” a Jobbik számára elfogadhatatlan.

Szávay István élesen bírálta a kormányt, mivel szerinte nem következett be nemzetpolitikai fordulat. A jobbikos képviselő kiemelte: Kövér László meghívását a Jeruzsálemben tartandó Raoul Wallenberg-emlékkonferenciára azután vonták vissza, hogy a házelnök részt vett Nyirő József újratemetésén, majd ezután „Áder János elment térden csúszva a konferenciára”. Szávay István úgy fogalmazott: ez a „szolgalelkű, szervilis, nyomorult hozzáállás jellemzi az egész magyar diplomáciát”.

Novák Előd és Szávay István bírálta a magyar médiát is, amiért véleményük szerint az nem ad teret a Jobbik véleményének. Z. Kárpát Dániel a magyar termőföld és ivóvízkészletek megvédésének fontosságát hangsúlyozta, ebben közlése szerint a Jobbik nem alkuszik. Murányi Levente úgy fogalmazott: „az, hogy a mai kormány ilyen szinten hazaáruló módon áll a magyar föld védelméhez, az azért van, mert 2002 januárjában Göteborgban Martonyi János írta alá az Európai Unióval azt a szerződést, ami majd 2014-ben lejár” a külföldiek földvásárlási moratóriumáról.

A Jobbik alelnöke beszélt arról is: pártja mindent meg fog tenni azért, hogy az 1956 utáni megtorlások minden szereplőjét feljelentsék, hogy „legalább a meghurcolásuk történjen meg”. Szávay István szintén élesen bírálta a Fidesz-KDNP-t, amiért nem akar érdemben foglalkozni a cigánykérdéssel, ehelyett „csak megvesznek pár cigányt, akiket a parlamentbe ültetnek”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/40238