Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 11. 10:07

Pintér Sándor maffia elleni harca csak akkor lehet sikeres, ha teljes társadalmi támogatottságot élvez.

„Pintér Sándor maffia elleni harca csak akkor lehet sikeres, ha teljes társadalmi támogatottságot élvez. Ezt a támogatottságot azonban csak akkor lehet megszerezni, illetve megtartani, ha a megtisztult bűnüldöző hatóság nem lesz tekintettel se politikai, se gazdasági érdekcsoportokra, ha bűncselekmény gyanújára bukkan. Az, hogy egy alvilági »üzletember« letartóztatása után tízmilliós vérdíjat tűztek ki bűnüldöző rendőrvezetőkre, jól jelzi: itt most tényleg nem babra megy a játék.

Ha sikerül felszámolni azt a csaknem két évtizede háborítatlanul működő szervezett bűnözői hálózatot, amely a politikai elit egy részét is képes volt csapdába csalni, akkor az a valódi rendszerváltozáshoz vezetheti el végre országunkat.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39903


Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lehet, hogy még a rendőrség átszervezését is a maffia rendelte meg. Már túl sokba kerültek, az új szervezetet sokkal kevesebből le tudják majd fizetni.


Sokunkban felmerül a kérdés: küzdelem é ez, vagy inkább szövetség.


vaktyúk 2012. augusztus 10. 19:15

3

Ahol az LMP-nek és a Fidesznek is változtatni kell

Tudatosítani kellene mindenkiben, hogy ezzel nincs vége, nincs elintézve. Ez csak az első lépés.

Átszervezik a rendőrséget

"Csaknem 420 embert érintő átszervezést jelentettek be csütörtökön a rendőri szerveknél, több osztály jogutód nélkül szűnik meg. Várhatóan szeptember végén fejeződik be a rendőrség átalakítása. "vaktyúk 2012. augusztus 9. 21:20

9

Így szedik szét az előző rendszert.

A múltat nem lehet lezárni.
A gyilkosságok nem évülnek el.
A Parlamentnek meg kell tenni a lépéseket és ebben ki kell venni a részüket a vezető politikusoknak.

Így szedik szét az előző rendszert.

Ne feledjük a Pintér interjút. Pintér gyorsan szeretné lezárni a múltat. Ezt azonban nem lehet megengedni , mert sok ember, köztük rendőrök is haltak meg az elmúlt években a bűnözők , bűnszervezetek és a rendőrök együttműködésének az eredménye képpen. A gyilkosságok nem évülnek el.

A Pintér interjú:

Damoklész kardja lóg majd a fejek felett


Belügyminiszterek az elmúlt húsz évben
Boross Péter-MSZP -Pintér Sándor -MSZP -MSZP -Pintér Sándor
"Szakmai háttér":Nyugdíjas rendőrklub
Hatalom a hatalomban.Szakkérdésekben a politikát vezeti.

-a rendszerváltás utáni vagyonosodás tisztázása
maffia ügyek
-Budapest-Moszkva csempészet az ukrán - magyar határon titkosszolgálati kapcsolatokkal
-olajügyek
-játék és szexipar
-pénzmosások
-politikai összefonódások
-gyilkosságok , leszámolások, "öngyilkosságok"
-titokgazdák -fedett személyek , fedett bűncselekmények, lehet hogy emiatt nem halad az ügynökügy sem
-2006 rendőri és titkosszolgálati műveletek

Nagyon sok az, ami tisztázandó.

Tudatosítani kellene mindenkiben, hogy ezzel nincs vége, nincs elintézve. Ez ami most történik csak az első lépés.

http://mandiner.hu/cikk/201208..

lásd még Pintér interjú
http://mandiner.hu/cikk/201207..

Olajszőkítés
http://hu.indymedia.org/node/3..


vaktyúk 2012. július 1. 20:23

2

Az interjú

"Az ügy a választások előtti időszakra nyúlik vissza. Ezért döntöttünk rögtön az NVSZ felállításáról. A rendőrségen belül megjelent a korrupció. Ezt a közlekedés résztvevői is többszörösen megtapasztalhatták, felbukkant a végeken, és tudtunk arról, hogy megjelent középszinten is."
( --- A rendőrségnél nem a választások előtt jelent meg a korrupció. Vezető rendőrök a rendszerváltás után pár évvel ezt már leírták és azóta folyamatosan ismert volt a társadalomban ez a probléma. Miért a közlekedésrendészetből indul ki Pintér Sándor? A közrendvédelmi járőrözést nem ők végzik, sem az intézmények ellenőrzését.)


"Most már tudják, meddig jutott az alvilág a rendőrségen belül?
– Bízom benne, hogy nem jutott tovább azon a szinten, ameddig az ügyészségi eljárás már eljutott, és az ügy itt be is fejeződik. Ez azt is bizonyítja, hogy a rendőrség nem korrupt, csak volt néhány korrupt tagja."
( --- Úgy látszik Pintér Sándor azt szeretné, ha itt megállna, be is fejeződne az ügy.. Logikailag nem megfelelő az elsőből nem következik a második mondat állítása.)"– Nyilván eljutott önhöz, hogy egyes, akkor már hosszú ideje folytatott gazdasági jellegű bűncselekmények felgöngyölítésében a nyomozók azért vallottak kudarcot, mert az eljárások érintettjei a gyanú szerint időben „fülest” kaptak rendőrségi berkekből.
– Azt, hogy egy büntetőeljárás csak azért lesz eredménytelen, mert a bűnözők hozzájutnak bizonyos információkhoz, általában kétlem, hiszen a gyanút már a nyomozás elején közölni kell a gyanúsítottal. Ezzel együtt elképzelhető, hogy egyesek hozzájutottak olyan adatokhoz, amelyek segítették a védekezésüket, de ilyen eset már nem akadályozza az ügyek sikeres befejezését"
(---Itt úgy tűnik ,mintha Pintér Sándor nem értené a kérdést.Miért nem?)


"–Mit gondol, ön hány komoly ellenséget szerzett magának azzal, hogy felszámolta az alvilág befolyását a szervezett bűnözés elleni berkekben?
– Soha nem foglalkoztam azzal, hogy hány ellenséget gyűjthetek, amikor betartom és betartatom a törvényeket."
(--- Itt a riporter átveszi azt amit PS mondott,szerinte is mindent feltártak, nem kérdezi tovább)


"A C tipusú átvilágítás"
(--- cezúra: innentől kezdve működik, és biztosítékot ad ( ami korábban volt, az a múlt, ezzel az üggyel lezárjuk.)


"a statikus hírszerzést és elhárítást, amit korábban folytattak, megváltoztattuk, egy dinamikus, támadó jellegű hírszerzéssé és elhárítássá alakítottuk, mind nyomon követhető volt, és szerepelt a kormányprogramban."
(--- ez vsz. a nemzetközi normákhoz igazodik.
így is folytatja ):"A szolgálathoz új munkatársakat vettünk fel, akiknek nemcsak a hazai, hanem a külföldi oktatását is biztosítottuk ahhoz, hogy elérjék a kívánt, nemzetközileg is megfelelő színvonalat, és tapasztalatot gyűjthessenek."


(---A rabok foglalkoztatásánál nem említi a rendőri egyenruha varrását, csak a mezőgazdasági munkákat.)


"Rablógyilkosságok mindig lesznek, ám adataink szerint az ilyen típusú bűncselekmények elkövetőit rövid időn belül elfogja a rendőrség. Kizártnak tartom, hogy társadalmi jelenséget rendőri eszközökkel fel lehet számolni, de az alapkövetelmény, hogy a rendőrök végezzék a dolgukat, fogják el a tettest, és ezt kő keményen számon kérem rajtuk. "
(---A rendőrség dolga nemcsak a tettesek elfogása ,hanem a bűncselekmények megelőzésében is fontos szerepük van.)


"– Több ellenzéki politikus is azt kéri számon önön, hogy – nem csak az említett térségekben – csökkent az emberek szubjektív biztonságérzete.
– Felméréseink szerint ez a mutató, ha nem is jelentősen, de javult. A felszólalók a statisztikai és a közvélemény-kutatási adatok ismeretének hiányában nyilatkoztak, a minisztérium egzakt felmérései ellentmondanak az említett állításoknak.

– Elégedett a mutatókkal? Bármely településen ki merne menni éjszaka egyedül az utcára?
– Az elégedett szót ritkán használom, mindig van mit javítani. Magyarországon minden településen éjjel-nappal biztonságban lehet az utcákat járni. "
(---Nem a valóságnak megfelelő ez a az állítás, a közbiztonság egyes vidéki körzetekben nagyon sokat romlott az elmúlt években. A vagyonbiztonság drasztikusan, az agresszivitás fokozódott.)


"A vesztegetési ügy kapcsán arról is szó esett: vizsgálni kell a bűnözőkkel paktáló rendőrök feletteseinek felelősségét is,...

..Ahol azt az eredményt kapjuk, hogy a sokat említett parancsnoki ellenőrzés hiánya a jelenséggel párhuzamosan kimutatható, az illető vezetőnek távoznia kell beosztásából. Nagyon nehezen válok meg jól kiképzett emberektől csak azért, mert egy feladatot nem tudtak megoldani. Parkinson törvénye szerint egy hierarchikus szervezetben sokan eljutnak addig a beosztásig, amelynek betöltésére már alkalmatlanok, ám ezért az illetőt nem kell megbélyegezni, más beosztásban kiváló eredményt képes nyújtani."
(---Aki nem vett benne részt,de mindenről tudott vagy az alapvető feladatát nem látta el ezen a területen,míg más tekintetben jól tudta a dolgát semmilyen felelős, másokat irányító beosztást nem kaphatna. A felelősségüket a legmesszebbmenőkig egyénileg vizsgálni kellene)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó