Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 7. 20:18

Lőrincz Tamás ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózás 66 kilogrammos súlycsoportjában a londoni olimpián. A sportolót a versenyszám döntőjében a koreai Kim Heon Vu győzte le.

A birkózó Lőrincz Tamás második helyezést ért el a londoni olimpián a kötöttfogásúak 66 kilós súlycsoportjában. A magyar sportoló a versenyszám döntőjében a koreai Kim Heon Vutól szenvedett vereséget. „Úgy éreztem egyben vagyok, jól ment nekem egész nap. A parter előtt 20 másodpercig nem engedte magát befogni a koreai, de nem szóltak rá. Így alakult, nagyon csalódott vagyok, úgy érzem, több volt bennem” – nyilatkozta a sportoló közvetlenül az ezüstérem megszerzését követően.

Az ezüstérmes olimpikon az elődöntőben a fogadóirodák favoritjának számító Manucsar Csadkaját győzte le. A 2006-ban Európa-bajnok, a pekingi olimpián nyolcadik Lőrincz – a 2010-es vb-n már találkozott Kimmel, akkor két menetben győzte le. A magyar végül ötödikként, a dél-koreai pedig nyolcadikként zárt. A 25 éves ceglédi birkózó bevonulásánál sok magyar zászló is feltűnt a lelátón, és a közel száz magyar drukker hatalmas éljenzésben tört ki.

Az első menetben mindketten keresték a fogást a másikon, de nem volt értékelhető akció, így aztán a szabályok értelmében kékmezesként Kimnek kellett elsőként letérdelnie. Lőrincznek fél perce volt, hogy pontot szerezzen. A tét rányomta bélyegét az első parterhelyzetre, ugyanis a bíró előbb figyelmeztette, majd meg akarta inteni Lőrinczet, de a zsűri ezt annulálta. Ennek ellenére a 30 mp így sem volt elég a magyar birkózónak, hogy értékelhető akciót hajtson végre, ezért jó védekezésének köszönhetően Kimé lett az első menet (0-1).

A második felvonás hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak éppen másfél perc elteltével Lőrincznek kellett parterhelyzetbe lemennie. Kim, akinek jobb szemén hatalmas monokli „díszelgett”, a kifelé menekülő Lőrinczet kiemelte, majd kidobta az érvényes területről, amiért két pontot kapott, ráadásul Lőrincznek térden kellett maradnia a folytatásban, így esélye sem volt az egyenlítésre.

Kim a dél-koreai zászlóval tiszteletkört futott, míg Lőrinczet – aki egész nap látványos és akciódús birkózást bemutatva versenyzett – edzői vigasztalták, majd könnyes szemmel vonult el a küzdőtérről. Lőrincz a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét és 53. dobogós helyezését szerezte meg, egyben ő a kilencedik magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a második birkózó, ugyanis Módos Péter (55 kg) vasárnap harmadik lett.
 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39760


28 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szép volt nagyon!

Ezeknek a húzottszeműeknek meg felajánlanék 3 csomag durexet, csak ne szaporodjanak tovább! :)

Ellepték az olimpiát, mint legyek a cukros sütit! :)

Válaszok:
Django | 2012. augusztus 7. 20:31
tessen | 2012. augusztus 7. 20:41
lynx | 2012. augusztus 7. 20:41

Ez elég undorító megjegyzés volt. A koreainak nyilván nem kevés munkája volt ebben a győzelemben, megérdemelte az aranyat.

Válaszok:
velemeny2010 | 2012. augusztus 7. 20:45

Nagyszerű ajándék egy nagyszerű sportolótól! Köszönjük!


Ez most pont ide nem köll... Pont ide.


Én meg a bírónak egy szemüveget.
Ez a koreai fiú végig fogást bontott, és Lőrincz akciója is ért annyit mint az övé.


Ezt itt senki nem is vittata. Jobb volt, gratula neki! :)


Hát aki ilyen mozdulatokkal jut tovább és még az edzőjét is földhöz vágja, van alapja!

Hatalmasat alakított a csávó, sajnálom a végét! :)


A vizilabdát tekintve biztos, hogy a bírók kicsinálnak bennünket! 140 %-on kell égni, h sikerüljön!


Szimpi srác, kár h az ezüstnek nem tud örülni


Tényleg sokkal jobbnak tűnt a döntőig, mint a koreai... A koreai a döntőbe is gyanús körülmények között jutott be. De így is szép eredmény, gratula!


Tuladjonképpen ez borítékolható volt, hiszen Tamás nem hisz a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, és Orbán Viktorban sem.

Ha hitt volna, akkor neki ajánlotta volna az eddigi győzelmeit és most aranyérme lenne.

Válaszok:
Antigoné | 2012. augusztus 8. 11:00

azért nem sakkozó, hanem birkózó


Nem vesztett, masodik lett az olimpian. Ez aztan ugyan nem vesztes, ez gyozelem.


Maga normális? Hogy jön ide OV?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó