Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 7. 20:18

Lőrincz Tamás ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózás 66 kilogrammos súlycsoportjában a londoni olimpián. A sportolót a versenyszám döntőjében a koreai Kim Heon Vu győzte le.

A birkózó Lőrincz Tamás második helyezést ért el a londoni olimpián a kötöttfogásúak 66 kilós súlycsoportjában. A magyar sportoló a versenyszám döntőjében a koreai Kim Heon Vutól szenvedett vereséget. „Úgy éreztem egyben vagyok, jól ment nekem egész nap. A parter előtt 20 másodpercig nem engedte magát befogni a koreai, de nem szóltak rá. Így alakult, nagyon csalódott vagyok, úgy érzem, több volt bennem” – nyilatkozta a sportoló közvetlenül az ezüstérem megszerzését követően.

Az ezüstérmes olimpikon az elődöntőben a fogadóirodák favoritjának számító Manucsar Csadkaját győzte le. A 2006-ban Európa-bajnok, a pekingi olimpián nyolcadik Lőrincz – a 2010-es vb-n már találkozott Kimmel, akkor két menetben győzte le. A magyar végül ötödikként, a dél-koreai pedig nyolcadikként zárt. A 25 éves ceglédi birkózó bevonulásánál sok magyar zászló is feltűnt a lelátón, és a közel száz magyar drukker hatalmas éljenzésben tört ki.

Az első menetben mindketten keresték a fogást a másikon, de nem volt értékelhető akció, így aztán a szabályok értelmében kékmezesként Kimnek kellett elsőként letérdelnie. Lőrincznek fél perce volt, hogy pontot szerezzen. A tét rányomta bélyegét az első parterhelyzetre, ugyanis a bíró előbb figyelmeztette, majd meg akarta inteni Lőrinczet, de a zsűri ezt annulálta. Ennek ellenére a 30 mp így sem volt elég a magyar birkózónak, hogy értékelhető akciót hajtson végre, ezért jó védekezésének köszönhetően Kimé lett az első menet (0-1).

A második felvonás hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak éppen másfél perc elteltével Lőrincznek kellett parterhelyzetbe lemennie. Kim, akinek jobb szemén hatalmas monokli „díszelgett”, a kifelé menekülő Lőrinczet kiemelte, majd kidobta az érvényes területről, amiért két pontot kapott, ráadásul Lőrincznek térden kellett maradnia a folytatásban, így esélye sem volt az egyenlítésre.

Kim a dél-koreai zászlóval tiszteletkört futott, míg Lőrinczet – aki egész nap látványos és akciódús birkózást bemutatva versenyzett – edzői vigasztalták, majd könnyes szemmel vonult el a küzdőtérről. Lőrincz a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét és 53. dobogós helyezését szerezte meg, egyben ő a kilencedik magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a második birkózó, ugyanis Módos Péter (55 kg) vasárnap harmadik lett.
 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39760


Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez elég undorító megjegyzés volt. A koreainak nyilván nem kevés munkája volt ebben a győzelemben, megérdemelte az aranyat.


Én meg a bírónak egy szemüveget.
Ez a koreai fiú végig fogást bontott, és Lőrincz akciója is ért annyit mint az övé.


Nem vesztett, masodik lett az olimpian. Ez aztan ugyan nem vesztes, ez gyozelem.


Maga normális? Hogy jön ide OV?Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó