Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. augusztus 6. 09:00

Életútja példaértékű minden magyar számára, hisz nemcsak politikai és üzleti sikerei tették őt naggyá, hanem az az életszemlélet, amelyben a tisztesség volt mindig a mérce.

Megrendülten fogadtuk a hírt Zwack Péter, egykori képviselőtársunk haláláról.

Sikerekben gazdag és rendkívül színes életútja egy olyan világpolgáré, aki bárhol járt is, mindenhol a magyarok hírnevét öregbítette. Üzletemberként, törvényhozóként, diplomataként egyaránt.

Különösen tiszteletreméltó volt karrierjében az, hogy elsőként a magyar parlamentarizmus történetében négy párt közös jelöltjeként került be az országgyűlésbe 1994-ben.

Az új magyar demokrácia, a rendszerváltás történetében pedig szintén az elsők között indított sikeres magánvállalkozást, amely az elmúlt évtizedekben Zwack Unicum néven páratlan világhírnévre tett szert. Méltán nyerte el kétszer is az Év Vállalkozója címet, érdemelte ki az olasz Becsületrend lovagi címét, a Magyar Köztársaág Érdemrend Középkeresztjét, s nem utolsó sorban a George Washington-díjat.

Életútja példaértékű minden magyar számára, hisz nemcsak politikai és üzleti sikerei tették őt naggyá, hanem az az életszemlélet, amelyben a tisztesség volt mindig a mérce.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39674


28 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Meseházinak nincs erkölcsi alapja, a számvetés elkészítéséhez.

Nem is értem, miért kellett egyáltalán megszólalnia annak aki egyeneságon képviseli azt a vonalat ami miatt elvették Zwack-ék gyárát és ment a közösbe...

gusztustalan egy megszólalás


Attila!
Ha most elvennénk a vagyonodat, és negyven évre emigrációba kényszerítenénk, majd hazajöhetnél karriert csinálni, akkor újra nyilatkozzál.
Tévedés ne essék, az elődpártod nem államosítot, hanem elvett, elkobzott vagyonokat.
Az államosítás egyúttal kártalanítással is jár.

Válaszok:
Hunor N. | 2012. augusztus 6. 10:29

Lehet, hogy most felfestetted az ördögöt a falra?
Én nem bánnám...
:o)


Most röhögsz vagy búcsúzol?Ilyen írás mellé,ilyen képet rakni.Benned tényleg nincs egy szikrája sem az erkölcsnek.


Szegény Zwack! A halála is csak apropó ennek a hiteltelen, komolytalan fazonnak,hogy szerepelhessen. (Az olimpiát ellopja előle a lotyaszájú).


Már ne haragudj, de a vámtarifát soha nem lehetett egy tollvonással "átírni", pláne nem visszamenőleg, mivel minden tételt nemzetközi egyezmény rögzít. Hossza egyeztetések, alkudozások előznek meg minden egyes érdemi módosítást. Néha évekig eltart egy-egy GATT-forduló. Nekem Zwack se ingem, se gatyám. Továbbá sem zsidó, se Szadeszos nem vagyok. Viszont szakmabeli voltam hosszú évekig vámtémában. Amit Te ide írtál, az NEM IGAZ. (Így, ebben a formában... ahogy mondani szokás:)


Egy szerencsés ember vagy. Kizárólag zsidó gazembereket ismersz. És akkor ott a sok becsületes nem-zsidó aki soha nem ügyeskedik a saját javára és csakis a haza érdekében cselekszik...


Ez a Szházy mindig fején ssza a szöget !
Hónapok óta vagyok munkanélküli (azok minden gondjával, kínjával)
Tehetetlenül, kiszolgáltatottan.
Közben eszembe se jut Zwack példája, akinek „életútja példaértékű minden magyar számára”.
Sietek is, indítok egy ”sikeres magánvállalkozást, amely a jövő évtizedekben Vegyigyümi Unicum néven páratlan világhírnévre tesz szert”.
Bikicsunáááááááájjjj !Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó