Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 31. 18:54

Bizony, a Lélek kardja kellene nekünk, véreim! Azé a Léleké, ami nem a félelemnek a lelke, hanem az erő, a szeretet és a józanság Lelke.

Van virtuskodás ma is, próbálunk hinni magunkban, dicső múltból, mai hitekből erőt meríteni. Csak - én úgy érzem - ez valahogy nem az a kard, ami nekünk, magyaroknak kellene. Azt sem tudom, megvolt-e igazán valaha. (Elég a látlelethez, ha végigfutjuk e blog rávilágító tartalmait, érvelő kommentjeit...) 

Csak itt vagyok Áronnál megint. A Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakos hallgatójánál. Hidegvér, koncentráció, elszántság, szellemesség. Hidegvér a küzdelem, a verseny szenvedélyében. Koncentráció - reális helyzetfelismerés és őszinte önismeret - a magával ragadó történésekben, előítéletek és »értékelések« ráhatásaiban. Elszántság a támadások, a körülmények ellenére. És szellemesség - az egyéni megoldásokat az adott és elfogadott szabályokon belül (!) szabadon engedő fantázia. Itt vagyok Áronnál és nálunk, magyaroknál. 

Csakhát ez a kard, ez nem mindenzsebbeli, gombranyíló bugylibicska. Nem is a saját belső, gyengécske erőinktől függő jedi-fénykard. S még nem is a kevés kiváltságoshoz egyedül méltó Excalibur. Bizony, a Lélek kardja kellene nekünk, véreim! Azé a Léleké, ami nem a félelemnek (a tétova-harcias, elveszett magát keresve harsánykodó identitáskrízisnek) a lelke, hanem az erő, a szeretet és a józanság Lelke.

Hogy Áron ismeri-e ezt a kardot, nem tudom. De hát itt már nem is róla vagy a londoni olimpiáról van szó...

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39456


Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Szakja válogatja. A pszichológia-szak pl. elég erős.


Négy plusz kardot ajánlok.

1) komoly közgazdasági ismeretek kötelezően minden magyar lakos számára, semmi érettségi, ha nem tudja kiszámolni a lakás hitelének a kamatait vagy nem tud családi budget-ét összeállítani és költségeket előrevetíteni. Helyi cserekereskedelem kiépitése és felkészülés az EURO és a FT bukása utáni időszakra.

2) Emberi kapcsolatok kötelező és hálózatszerű kiépitése. Az elszigetelt embert könnyebb rabul ejteni. Az olasz típusú nagy családon kívül a szomszédság, barátság és a klubok, baráti körök tagsága.

3) Erős ellenállás minden típusú reklám, TV műsorok és agymosással szemben.

4) Anti-szemitizmus helyett erős pro-krisztianizmus felépítése. Szentek nevével fémjelzett keresztény klubok, csoportok, zárt érdek közösségek létrehozása. Ismeretek fejlesztése esetleges második szakma tanulása, kézművesség újra tanulása, napelemek és alternatív energiaforrások felkutatása és kiaknázása helyi vagy akár csak családi szinten.

Válaszok:
bookmark | 2012. július 31. 20:33

foly kov. 5) Esővíz megfelelő módon történő tarolása és felhasználása. Szennyvíz hőjének felhasználása télen fűtésre, nyáron a légkondik hűtésénél a plusz hő élvezetesére. Komoly energia megtakarítás érhető így el. Persze megfelelően kéne hőszigetelni a szennyvíz csatornákat.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó