Orbán nem lát át a kerítésünkön

2012. július 31. 16:26

Parászka Boróka
Manna.ro

Megbukott minden, amivel a Fidesz magához akarta vonni az erdélyi szavazókat.

„Hogy is állunk azzal, hogy annyit ér Orbán Viktor felbukkanása – ahogy nálunkfelé mondják – Erdélynek, mint halottnak a szenteltvíz. Pedig idén történt valami: a Fidesz Erdély-politikája megbukott. Megbuktak a pártok, amiket létrehoztak, pénzeltek. Megbukott az RMDSZ-el szembeni stratégia. Megbukott a kettős állampolgárság intézménye, aminek mobilizáló erejében olyan bizton hittek.

Megbukott minden, amivel a Fidesz magához akarta vonni az erdélyi szavazókat. Két évtizednyi építkezés, stratégia bukott hatalmasat. És miután bekövetkezett a (jobboldali szemszögből mindenképpen) katasztrófaként minősíthető eseménysor, a Fidesz hosszan és mélyen hallgatott.

Furcsa volt ez a hallgatás. Se magyarázkodás nem történt, se igenlés, se tagadás. Csak a sokkos csend jött át a határon. Biztos jele annak, hogy megélik, de nem értik a vereséget odaát, Orbán-oldalon.

És ebben a csendben telt el az idő Tusványosig,

ami idén éppen ezért kivételesnek ígérkezett. Úgy tűnt, tovább nem lehetett odázni: eljött a szembenézés és elszámolás ideje. Az ígéretekkel, a taktikai hibákkal, a tévedésekkel.

Hiába vártuk, Tusványon (ami a világ közepe) nem történt semmi. Orbán képtelen volt a szembenézésre. Sem ellenfeleivel, sem szövetségeseivel nem tudott mit kezdeni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39450