Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 31. 16:26

Megbukott minden, amivel a Fidesz magához akarta vonni az erdélyi szavazókat.

„Hogy is állunk azzal, hogy annyit ér Orbán Viktor felbukkanása – ahogy nálunkfelé mondják – Erdélynek, mint halottnak a szenteltvíz. Pedig idén történt valami: a Fidesz Erdély-politikája megbukott. Megbuktak a pártok, amiket létrehoztak, pénzeltek. Megbukott az RMDSZ-el szembeni stratégia. Megbukott a kettős állampolgárság intézménye, aminek mobilizáló erejében olyan bizton hittek.

Megbukott minden, amivel a Fidesz magához akarta vonni az erdélyi szavazókat. Két évtizednyi építkezés, stratégia bukott hatalmasat. És miután bekövetkezett a (jobboldali szemszögből mindenképpen) katasztrófaként minősíthető eseménysor, a Fidesz hosszan és mélyen hallgatott.

Furcsa volt ez a hallgatás. Se magyarázkodás nem történt, se igenlés, se tagadás. Csak a sokkos csend jött át a határon. Biztos jele annak, hogy megélik, de nem értik a vereséget odaát, Orbán-oldalon.

És ebben a csendben telt el az idő Tusványosig,

ami idén éppen ezért kivételesnek ígérkezett. Úgy tűnt, tovább nem lehetett odázni: eljött a szembenézés és elszámolás ideje. Az ígéretekkel, a taktikai hibákkal, a tévedésekkel.

Hiába vártuk, Tusványon (ami a világ közepe) nem történt semmi. Orbán képtelen volt a szembenézésre. Sem ellenfeleivel, sem szövetségeseivel nem tudott mit kezdeni.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39450


292 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"Pedig idén történt valami: a Fidesz Erdély-politikája megbukott. Megbuktak a pártok, amiket létrehoztak, pénzeltek. Megbukott az RMDSZ-el szembeni stratégia. Megbukott a kettős állampolgárság intézménye, aminek mobilizáló erejében olyan bizton hittek."

Azért az RMDSZ mumusának, Băsescunak a túlélése nem épp a bukások sorát gyarapítja.

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 17:06
Hogyisvan | 2012. július 31. 17:13

Kit érdekel, hogy mi van a kerítésetek mögött?


Nevezd szimplán győzelemnek. :)


Átnéztem a kerítésen,
mintha ott bent parázna
egy politikai kurva:
Bukaresti Parázna.

Összefeküdt mindenkivel,
nem nézte, hogy bocskoros.
Mindenütt viszket már bőre,
hiszen talpig mocskos most.

Szocdem, Libsi, Demokrata,
megvolt neki mindenik:
örüljön az eremdéesz,
ha mostan befürdetik!


Ez a faszi A Szeretett Vezérnek köszönheti a pozícióját? Ez jó!!!!

Válaszok:
gyaloghartur | 2012. július 31. 17:23

éééén? Csak lefordítottam neked a mandis vezérkommentjét, mert szemérmeskedett itten a ravaszdija.


Átdobták a szart a kerítésen ! (Ősi erdélyi közmondás)
"Megütted-e" magad Parászka?

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 17:23

Na, akkor tisztázzuk:

Szart a palánkon. Halottnak a csók, ördögnek a szenteltvíz.

Válaszok:
gyaloghartur | 2012. július 31. 17:31

Ponta elvtársatok állította ezt saját szájúlag.
Akkor?
Csak nem csinál egy "szocdem" segget a szájából?


Harmatgyenge írás - mantrázza a marhaságot.


A kommunistázást most hagyjuk, én annak örülök, hogy

1. keresztbe tett a magyargyűlölő Ponta-rezsimnek,
2. nyert egy magyarbarát román elnököt.

Válaszok:
bini | 2012. július 31. 18:03

BOróka Drága!Ha ez az írásod mondjuk a mult héten jelent volna meg, még csak-csak érténém,de egy érvénytelen népszavazás után...... kicsit ciki.A romániai magyarok zöme megértette miért nem kell szavaznia.Az RMDSZ meg a lelkiismeret? Mit mondjak ,a szokásos langyos víz!!

Válaszok:
Burmann | 2012. július 31. 18:00

Kedves Boróka,

Orbántól ne várjon őszinte gesztusokat.

A magyar testvérek szeretetét meg nyilván érzi a hozzászólásokból.

Milyen szép is az, amikor az anyaország ilyen önzetlenül támogatja a külhoni magyarságot.

Sajnos - és ez a XX-XXI. századi magyar történelem legnagyobb tragédiája - az anyaországon mind a bal-, mind a jobboldal teljesen érzéketlen a külhoni magyarság iránt. Ebben a két oldal megegyezik, csak árnyalatnyi különbségek vannak.


Te csak tudod, min estél át...

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 17:41

„Furcsa volt ez a hallgatás. Se magyarázkodás nem történt, se igenlés, se tagadás. Csak a sokkos csend jött át a határon. Biztos jele annak, hogy megélik, de nem értik a vereséget odaát, Orbán-oldalon.”

Na, ez egy érdekes felvetés. Amikor a döntéseit igyekszik igazolni Orbán, akkor az a baj vele, hogy azt is megmagyarázza, hogy a döglött ló alszik. Kegyed meg abba köt bele, hogy a kudarcot szó nélkül tudomásul vette. Orbán tud úgy reagálni, hogy elfogadható legyen?

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 17:39
julianus | 2012. július 31. 17:43

A Manna.ro! :)))))
Magyarra fordítva; a mani. Ja! A Galamdúcba rejtve. :)))))))


És anyád hogy van?


Ott volt, miért nem Orbánnak mondta el ezt?


Ne maszatolj, a kérdésfelvetés itten van: "Hogyan tud visszavonulni a Fidesz és Orbán? Mi az, amivel a kármentéshez még hozzá tud járulni? Kik azok, akiknek esélye van – a semmiből, a mínuszból – a nemzeti kultúra, az érdemi szomszédságpolitika és az uniós együttműködések mellé állni? Mi az, amivé a kudarcos nemzetpolitika lebontható, újjáépíthető?"


"Megbukott az RMDSZ-el szembeni stratégia."

A rendszerváltást követő 20 évből az Uniunea Democrată Maghiară din România (RMDSZ) mintegy 10-ben kormánypárt volt, 4 éven át a kormány külső támogatójaként ellenzékeskedett, a fennmaradó néhány évben ette az igazi ellenzék keserű kenyerét (hosszabban közvetlenül a rendszerváltás után): http://hu.wikipedia.org/wiki/R.. Talán érdemes lenne megkérdezni, hogy jutott-e előrébb egy hajszálnyival is az első koalícióra való lépéstől mostanáig a romániai magyarság ügye? Ha jutott is, mennyire vannak alkotmányosan (a román alkotmányban) biztosítva ezek a jogok? Ha netalán azt a választ kapjuk, hogy semmivel sem jutott közelebb a magyarság ahhoz, hogy pár évtizeden belül NE tűnjön el maradéktalanul, akkor talán nem ártana egy kis önkritika az RMDSZ kerítésén belül sem, éppen a tizenegynéhány év kormánypártiaskodás, főnökök miniszterel-nökhelyetteskedése után. De a bűnbak már megvan: Orbán. Kilóg a lóláb.


Kanyarón, de az már régen volt.


:-) Talán ismered az alább idézett dalt. Parászka Borókának ez a nótája.

A bundának nincs gallérja, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.

Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.

Ha megázik is a bunda, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.
Ihaj bunda, tyuhaj bunda, mégis bunda a bunda.

Válaszok:
koronaszep | 2012. július 31. 21:48

Pedig a Bécit Ady korrepetálta, Csanádot meg Előd. :)


Talán mert Ujhelyi most konzultált az elvbarátokkal, és most adta meg az alaphangot: "Orbán megbukott", Orbán megbukott, Orbán megbukott". Nagyon unalmas és nagyon átlátszó:
http://www.erdon.ro/hirek/roma..
„Ebben a szervezetben megkoptak az arcok, s ha kampánytechnikákon túlmenően is nem sikerül újítani, akkor mást talál majd meg az, aki alternatívát keres, ha elindul. Ezt sokszor elmondtam RMDSZ-es barátaimnak is.” Újhelyi elmondta még: “Tény, hogy az MSZP sokat segített az RMDSZ-nek, mindig mindenben támogattuk őket, ha igényelték. Ehhez képest ők azt kérték, ezt ne mondjuk el sehol, nehogy Erdélyben kiderüljön a dolog. Viszont amikor Erdélybe jövök, most meg mindig azzal jönnek egyesek, hogy minek tesszük be ide a lábunkat, amikor semmit sem segítünk, csak ártunk…”
---- de még mennyit, a demoralizálással mindenképp. Ld. fenn.


Baszeszku is nagy játékos, mivel elöszőr vigigjárta az országot a fákjácskájával, s felmérte, hogy a kampánya mennyi embert tud mozgosítani. Közben az eu beindult, berendelte pontát és elérte, hogy visszakozott a választási rendszer megváltoztattásától. Ekkor Baszeszku taktikát választott, hogy utasítsák el a referendumot és maradjanak távol. Erre jőt az EPP támogatás és Tusványos, melyt Ponta nem tudott kivédeni, mert azért betiltani nem lehetett, meg Orbánnal nem tehette meg, mint Kövérrel az ominozus őnkormi választásnál. Így Orbán összerántotta a külömböző magyar pártok és szervezetek vezetőit, ezzel az RMDSZ nyílt Ponta melletti kampányolást is. Ami meg végkép meggyözte, hogy otthon maradnak az a szombati előadása volt ami megtette hatását, mivel a román média akaratán kivül kampányt csinált a magyarlakta területeken is, hogy aki nem hallotta Orbán beszédét megtudhatta, hogy Baszeszku mellett áll és otthomaradásra biztatott.

Állítólag az RMDSZ vezérkara nem ment el Tusványosra, de másodvonalbeli "kémeit" azért elküldte egy kis hangulatjelentésre. Na ennek a hatása az, hogy csöndbe maradtak és a választások után meg képes volt Kelemen Hunor egy blöd értékelést adni, hogy miért maradtak otthon a székelyek, magyarok.

Borokának meg nem ez az első fobiás írása, mivel az lmp-vel tart kapcsolatot, de nem nagyon vevők az erdélyi fiatalok a szorosabb kapcsolatra.

Probálkozott már a jobbik is nem sok eredménnyel. Az mszp meg tudjuk, hogy az RMDSZ-el mutyizott mindig is háttérben, de nem jőtt össze a terv.


nem ért veled egyet, tehát cionista és nem magyar.

én sajnos tudom, hogy még a magadfajta szellemi nyomorultak is magyarok. Nem öröm, de ez van.


Nem értelek. Érvényes tudást/szemléletet a korról én is a Nyugatból szereztem volna, nem a Napkeletből. Most sem a fidesz.hu csatolmányai oszlatják, sokkal inkább kreálják a homályt.


Sem ellenfeleivel, sem szövetségeseivel nem tudott mit kezdeni.”

Ahogy elkezdtem olvasni Borókát ,azt hittem hogy leváltották Basescut, mert a magyarok rekordszámban mentek el szavazni!
Ahogy olvasom tovább,már olyan sejtelmeim is támadtak hogy megkövezték!!
Mire befejeztem,már biztos voltam benne hogy romániába százezrek vonultak utcára,Orbán takarodj feliratú táblákkal!!
No nem azért mintha nem bíznék egy sefasefűben,csak úgy a pontosabb részletek kedvéért beleolvastam a hivatalos kommünikékbe is!!Hát mit látok,ez Boróka HAZUDOTT!!Hahaha ,az én(mi) eszemen(eszünkön) akart túljárni egy (bo)róka??!!


Szólhatnál nekik, hogy jöjjenek át, mert itt úgy meg vannak félemlítve az emberek, hogy az állásukat és a nyugdíjukat is féltik, hogy kimenjenek egy kis orbán elzavarásra.

Kérd meg ezt a Borókát!!Rittyent egy olyan cikket,hogy még humanitárius segélyt is kapunk!!


Persze hogy nem lát át a kerítéseteken, hiszen ő egy "mini duce" a ti kerítésetek meg magas a medvék miatt!


Mi békemenetekre járunk, az erdélyiek meg Omega koncertre. Különbség. :)


Arrow's 2012. július 31. 18:29

Kösz, de tudom. Ennek tudatában írtam azt, amit írtam.


Eddig csak a határokon belül ugrott magyar magyarnak, jó olvasni ezen hozzászólásokat is, mert a politika lassan eléri nem tervezett célját, magyar távolodik magyartól a nemzet egységesítésének zászlaja alatt, immár határokon átívelve is. Mert ugye vannak jó és kevésbé jó vagy rossz magyarok (emberek), ahol azt, hogy ki hova tartozik, azt politikai hovatartozása, irányultsága definiálja automatikusan. Ezen út így helyes, ellenségeinket határon kívül keressük, miközben saját magunkat faljuk fel, belülről.

Válaszok:
hhonor | 2012. július 31. 19:34
Oblomov | 2012. július 31. 20:09

Vajon milyen előnyöket és hátrányokat tartogat Erdély magyar lakossága irányában, ha a belpolitikai, pártpolitikai viszonyokat, eszközöket, gondolkodásmódot határon túlra exportáljuk? A pontos politikai célokról, motiváló tényezőkről keveset hallani, mert a paravánok mögött zajló tervezgetésekről kevés dolog válik publikussá a társadalom irányában. Mi az ami egyelőre következményként látszik? A jelenben az történik, ami a múltra nem volt jellemző, a társadalom egy részében kialakul a "jó és rossz erdélyi" fogalma, politikai irányok mentén gondolkozva. Valóban ezen irányt tartjuk az egységes nemzet szempontjából üdvözítőnek?


Onnan??!!Hisz ott jobban szeretik Orbánt mint itthon!!Egyetlen szavára tömegek maradtak otthon!!


Ez a gyomnövény szokott a Klub rádiónak is nyilatkozni magyar ellenes műsorokban /mind az, a közlekedést kivéve/. Így egy kicsit sem csodálkoztam ezen az íráson. Szekus családból származhat, vagy román, ezzel az álnévvel. Ki tudja hányadik álneve ez. Később Ságvári Edina néven tűnik majd fel.


Még mindig nem értesz fideszül. Az, hogy vannak-e jó, és kevésbé jó magyarok, az az orbánizmus tervezetten felvetett, és nem csupán költői kérdése. Csak most nem konkrétan a sárga, vagy a vörös csillagocskák, hanem virtuálisan a NER-res kokárda permanens viselését követeljük meg. Így se rasszizmussal, se világnézeti, vagy területi diszkreditációval nem vagyunk megvádolhatók. A probléma az, hogy a határon inneni és azon túli magyarok látványosan kezdik körberöhögni Németh Zsoltot Semjénestől, Szász Jenőstől, Tőkés Lászlóstól, Duray Miklósostól.


diszkriminálással


1990-ben verték ki Sütő szemét, én ezt írtam:
"Talán érdemes lenne megkérdezni, hogy jutott-e előrébb egy hajszálnyival is az első koalícióra való lépéstől mostanáig", azaz 1996-tól. De ha szerinted az már normális viszony, ha nem verik ki magyar írók szemét (egyébként ott bányászokról szó sem volt, az egy másik eset), akkor megnyugodhatsz, mert szemek kiverése, (és kilövése) ROMÁNIÁBAN tényleg nem volt szokás az utóbbi 20 évben. Könnyel lehet, hogy az RMDSZ sem akar többet.


Bennem is ez a kérdés vetődött fel, hogy mégis mit akarna?

Aztán meg lehet, hogy Borókának a magyar állampolgárság abszolút lényegtelen, de a szégyenteljes 2004. dec,5.-e után mégiscsak Orbánnak köszönhetik, hogy ez a lehetőség adottá vált!

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 20:54

Lehetőség? És mire?

Válaszok:
kálmi | 2012. július 31. 21:08
koronaszep | 2012. július 31. 21:49

nem akar beavatkozni a románok életébe.
De a nem akarásnak nyögés a vége,aszt viki nem akart nyögdécselni!!


A kérdés feltevésed feleslegessé teszi a választ.

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 21:23

Válaszod indokolja kérdést.


Kedves Julianus, a szellemi leépülés jeleit vagyok kénytelen megfigyelni rajtad az utóbbi időben.
Ha nincs érv - mert nincs - idétlenkedünk ?
Nem vicces, csak arról árulkodik, hogy " betalált " a jegyzet.
Hogy minden szav ül.
üdv, Szepi komád


Orbánra szavazni, hálából.

Válaszok:
Oblomov | 2012. július 31. 21:56

Ennyit én is értek. :)
De miért kellene hálásnak lenni? Praktikusan nem kaptak semmit, csak azt, hogy majd kérhetnek tőlük egy szívességet.


Tényleg nem tudom. Az EU-s útlevelük megvan. Az, hogy nyugdíjasaik ingyen buszozhatnak nálunk, az semmi. Ez nem Orbánon, hanem az ellenőrökön múlik, akik oda sem mennének hozzájuk, anyáméktól sem kérik a bérletet, menetjegyet.


Csak gondolkozz el rajta, mi lenne, ha a több 100 ezer román elkezdené igényelni.

Ja mint a kétmillió nyugdíjas!!


Iskoláztatás? Majd aláír 20 évet itt. Gond 'szál se.


Ja, mi a faxnak szól bele Magyarország miniszterelnöke egy 1,5 milliós magyar közösség életébe? Mán kádár is megmondta, ott csak magyarul beszélő románok vannak!
"Hiába vártuk, Tusványon (ami a világ közepe) nem történt semmi."
Uncsi volt, nem is táncolt!


"Kórházi ellátás
Iskoláztatás
Szociális segélyek

És még sok minden jár egy állampolgárnak.
Csak gondolkozz el rajta, mi lenne, ha a több 100 ezer román elkezdené igényelni.

orbán seperc összefosná magát."


Má mér fosná össze magát? Hallottál már nemzetről? Az egy közösség és mint olyan a tagjai felelősséget éreznek ( ti nem) egymás iránt. Ez biztos olyan ázsiai izé, de létezik. Ha ezt nem érted (márpedig láthatólag nem), nyiss egy egocentert!


Ha ez kérdés volt, akkor a válasz igen. Persze nem mindenki ugyanakkor ugyanannyit, de eben a kalapban taplóság percenként kotorászni!


félázsiai népnek, félázsiai demokráciát!


Már tettek bele! Az ezer évnek nálad most mennyi az euro árfolyama?


Kisomega!

Tudod mit? Te tényleg le vagy sz@rva. Mert te olyan hülye vagy, mint az a félkegyelmü, aki fut egyedül saját belsö hangját követve körbe-körbe, aztán a 20-ik kör után kifulladva azt mondja: A qrva életbe, de megkergettek!


Aztán megnézheted, hogy a németek valóban Indiából jöttek-e?


Azt nem tudom hogy onnan jöttek e,de hogy arra felé keresték az ősöket az tuti!!Erre utal a szvasztika(horogkereszt)is amely indiai szerencse szimbólum!!


Hú fiúk, ennyire féltek egy erdélyi nőtől. Az a gyűlölködés, amit itt összehoztatok, mert le merte írni, hogy a Fidesz romániai magyarokkal kapcsolatos politikája (is) megbukott, az már-már beteges.

Válaszok:
rorshock | 2012. augusztus 1. 00:30

félázsiai népnek, félázsiai vezetőt! nem igaz? ,)


cuki, amikor egy ázsiából a kárpát medencébe szakadt félnomád horda leszármazottja közelkeletizik


Nyugi folyamatosan lecigányoz engem.

Holott apai részről osztrák vagyok anyai részről szín magyar.


Akkor miért zavar??Hisz nem igaz.Jobban örülnél ha most meg elkezdene smucig svábozni??


Megbukott? Ezt a kovilacibácsi 23 (huszonhárom) románja mondta?


Tibetben.

Hát India is valamerre "arra fele" van!!(mert én ezt írtam)


mondanál egy példát, amikor pejoratíve emlegettem volna ázsiát? mert én nem emlékszem ilyenre.


Aszt a föníciaiak meg fél ázsiai,fél afrikai fajták voltak,és egyes eredetkutatók még őket sem zárják ki mint a magyarság eleit!!


én ázsiát emlegettem, orbán emlegetett félázsiát. a félázsia kifelyezést is csak azóta használom, amióta orbán azt mondta, hogy "egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van"

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 00:45
rorshock | 2012. augusztus 1. 00:54

cicalány! ilyen helyesírással, még köztársasági elnök is lehet valaki orbánnál. és ahogy elnézem a hozzászólásaidat, neked még egy összetett mondatot sem sikerült rendesen összeraknod a kb. harminc szavas szókincsedből


Az értelmiség feladata, hogy ezt a tetves politikai bagázst jó irányba mozdítsa el!


No itt van a kutya elásva!!Bízzák ránk melósokra csak fél évre,aszt még mi adunk kölcsön másoknak!!


ha én ázsiázom le a magyarokat az gyűlölködés, ha orbán az dícséret? hogy van ez?

Válaszok:
Parasztvakítás | 2012. augusztus 1. 00:54

"a félázsia kifelyezést is csak azóta használom, amióta orbán azt mondta, hogy "egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van"

Ne nagyképűsködj, nem rád gondolt. Nem vagy te mi!


ha én ázsiázom le a magyarokat az gyűlölködés, ha orbán az dícséret? hogy van ez?


Egyszer volt Budán kutyavásár!!Ő tőle spontán,a szívéből jött,neked meg hátsószándékkal az agyadból!!

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:04

Melyikből!!A 89-es 20 milliárd dolláros adósságból?,Vagy a 95% állami tulajdonból??Sógor ébresztőőőőőőőőő!!A 22 év demokrácia 4x-5x akkora kárt okozott mint a Kádárrendszer!!!


Te sógor miért mondta azt a Viktor ha nincs a kádárrendszer ő most traktoros Felcsúton??


ja! lehülyézett és nem is tévedett nagyot.


Hallod é sógor a kádárrendszerben kb 1,5 millió lakás,ház épült!!Elárulnád hogy a kurva fasza demokráciába mennyi?Segítek kb 200ezer!!

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:10

igazad van! "de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van" ,)


Sógor miért volt 4x kisebb a bűnözés az átkosban??

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:11

Te sógor,hogyhogy mindenkinek volt melója az átkosba,jóval olcsóbban mint most a segélyezés??

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:14

ha ennyire jó volt a kádár rendszer, akkor miért hagyta ott orbán a kiszt és miért akart többpárti demokráciát?


észak koreában gyakorlatilag nincsen bűnözés. a börtönökben csak politikai fogjok vannak.

Válaszok:
Parasztvakítás | 2012. augusztus 1. 01:14

Azt sógor az hogy lehet hogy most vagyunk kb a 78-as életszínvonalon??


észak-koreában nincs munkanélküliség. sőt, akiknek nem akarnak dolgozni, azok munkatáborba kerülnek


észak koreában gyakorlatilag nincsen bűnözés. a börtönökben csak politikai fogjok vannak.

Azért itt nem észak korea volt,hisz a parlamentben ülők 80%-a a Kádár alatt lett ilyen kibaszott nagy demokrata,és diplomázott lófasz!!

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:18

kim ir sen, sztálin, castro sem. kicsit éheznek de mernek nagyot álmodni.


Te sógor hogy hogy a gyilkos Kádár alatt nőtt a népesség és fél millióval többen voltunk??


Te sógor a Kádárrendszerben hány gyanús,bűnös,csaló,államellenes privatizáció volt??

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:20

és ne feledkezz meg azokról a volt mszmp-sekről sem, akik most az orbán kormányban, meg a fideszben ülnek. ráadásul ha jól emlékszem, orbán még a többpárti demokráci elkötelezett híve volt addig, amig újra miniszterelnök nem lett. láttunk ilyet castronál, lukasenkonál stb.


rákosi elintézte kádár helyett. 49-ben kezdte a magánnyugdíj pénztár államosításával


Te sógor a sok elnyomott,kizsigerelt,szabadságától megfosztott,eltiport,magyar miért volt BOLDOGABB akkor mint most???????????

Válaszok:
micream | 2012. augusztus 1. 01:23

mert a félázsiai népség erőből ért. valószínüleg genetikailag nem alkalmasak a nyugati tipusú demokráciára

Válaszok:
Parasztvakítás | 2012. augusztus 1. 01:27

Amúgy az a cikk gyengéje, hogy végig azt taglalja, hogy Orbán nem tud semmit, ám azt valamiért nem árulja el, hogy mit kéne tudnia. Orbán sosem látott át a kerítésen, oké, de miért nem tudhatjuk meg legalább Parászkától, hogy mi van a kerítésen túl? Ha jobb lapjai vannak, miért nem terít? Így még azt hihetjük, hogy Parászka blöfföl.


mert a félázsiai népség erőből ért. valószínüleg genetikailag nem alkalmasak a nyugati tipusú demokráciára

Hagyd már ezt az értelmetlen papagáj dumát,agyatlan!!Egyetlen önálló gondolatod nincs,csak azt ismételed amiért a dk pénztárba felvetted a lét!!Próbálj meg egy kis színt vinni a hsz-eidbe,vagy menj a népszavához,főszerkesztőnek!!


Ezért van az, hogy történelmi korok kiértékeléséhez távlat kell.


Azt tudom,de épp az volt az adu ász a Kádárrendszer ellen,hogy "adósságból nem lehet élni"!!No pedig mi 22 év alatt épp ezt csináltuk,csak most már "sok" adósságból!!
Nem kellene valakinek felállni a parlamentbe és elismerni a Kádárrendszer erényeit is,mert a hibáit már tanítják is vagy 20 éve!!


Ha parlamenti feladat volt Németh Miklóstól a 20 milliárd dollár és az új irány bejelentése,akkor most 90 milliárd dollárnál is hasonló dolog kellene!!


No az kéne most is!!A KEMÉNY KÉZ POLITIKÁJA!!


Sorra viszik be az eltársakat, mi kell még?

Ezek elvtársak??Korcs hazaáruló kutyák!!Épp az ilyenek miatt utálják a komcsikat,mert az árulókat még az ellenfél sem szereti!!


Aztán kiment a veres hadsereg és bejött helyette izráel.


Lehet itt vadítani a jó népet,a zsidrákozással,de pld itt szigetváron agy fajtiszta árja német privatizálta az 1200 embernek munkát adó konzervgyárat,majd széjjelverte és az orosz piacokat a Dortmundban lévő gyárából látja el!Itt meg 50-60 ember dolgozik éhbérért!Vagy a cukorgyárakat sem a zsidrák bontatta le,hanem a sváb irányítású unió!!

Válaszok:
Parasztvakítás | 2012. augusztus 1. 02:27

Dolgoztam kint németben,és bizony rajtuk érezhető,hogy a felsőbbrendű fajnak tartják magukat!!De pld a keleti részen ott tök normálisak!!


Kedves Parasz(t)ka Boróka!

Mit tapasztalt az érdeklődő állampolgár a hétvégén:
1. Orbán állást foglal a kampányban: a távolmaradás az egyetlen út
2. az erdélyi nemzet hallgat rá: nem megy el szavazni
3. elbukik a szélhámos román posztbolsi konjunktúralovag terve
4. állampolgár jót nevet, mert tudja, mi fog erre következni:
5. jön a buta no-name barna nő, aki megírja vhol, hogy Orbán mint politikus sehol sincs már, elfújta őt a nyári fuvallatBejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó