A Gyurcsány-döntés margójára: Ítéletnap

2012. július 22. 10:44

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki.

2012. július 22. 10:44
A szerk.
NOL

A történetnek több tanulsága is van: szépen megmutatta például, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere miért nem mocskos diktatúra, s ugyanakkor miért nem jól működő, demokratikus jogállam.

A diktatúrában ugyanis aligha álltak volna meg a bilincscsörgetéssel az eljárásnak ebben a szakaszában, demokratikus jogállamban pedig elképzelhetetlen, hogy a korábbi kormányfőt bizonyítékok hiányában meggyanúsítsák, mentelmi jogát felfüggesszék, s erre alapozva több évig lejárató kampányt folytassanak ellene.

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki. Nem is ismerünk olyan országot, ahol ne fordulna elő, hogy meggyanúsítják a volt kormányfőt, majd többéves huzavona után végül rájönnek, nincs miért vádat emelni. Az is teljesen természetes, hogy a finálét még csak kellemetlennek sem tartja az illetékes főügyész.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parafin
2012. július 23. 00:27
A bizonyíték hiánya vs bűncselekmény hiánya sztálinista szófacsarása mögött mégiscsak egy koncepciós per árnya vetül Polt Péterékre...
atila68
2012. július 22. 20:26
Rohadt egy diktatúra ez nem? Nincs bizonyíték, nem vonják eljárás alá. Diktatúra ez a javából!
narmer
2012. július 22. 19:25
Az a véletlenek összjátéka, hogy az IMF nemrégiben felszólította a kormányt zárják le a Gyurcsány elleni vizsgálatokat.Lezárták. Most akkor mi a baj?
nisz
2012. július 22. 16:52
"Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki." Tévedés. Habony nem egy entellektüel, hanem egy arrogáns intrikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik