A Gyurcsány-döntés margójára: Ítéletnap

2012. július 22. 10:44

A szerk.
NOL

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki.

A történetnek több tanulsága is van: szépen megmutatta például, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere miért nem mocskos diktatúra, s ugyanakkor miért nem jól működő, demokratikus jogállam.

A diktatúrában ugyanis aligha álltak volna meg a bilincscsörgetéssel az eljárásnak ebben a szakaszában, demokratikus jogállamban pedig elképzelhetetlen, hogy a korábbi kormányfőt bizonyítékok hiányában meggyanúsítsák, mentelmi jogát felfüggesszék, s erre alapozva több évig lejárató kampányt folytassanak ellene.

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki. Nem is ismerünk olyan országot, ahol ne fordulna elő, hogy meggyanúsítják a volt kormányfőt, majd többéves huzavona után végül rájönnek, nincs miért vádat emelni. Az is teljesen természetes, hogy a finálét még csak kellemetlennek sem tartja az illetékes főügyész.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39075