Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 22. 10:44

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki.

A történetnek több tanulsága is van: szépen megmutatta például, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere miért nem mocskos diktatúra, s ugyanakkor miért nem jól működő, demokratikus jogállam.

A diktatúrában ugyanis aligha álltak volna meg a bilincscsörgetéssel az eljárásnak ebben a szakaszában, demokratikus jogállamban pedig elképzelhetetlen, hogy a korábbi kormányfőt bizonyítékok hiányában meggyanúsítsák, mentelmi jogát felfüggesszék, s erre alapozva több évig lejárató kampányt folytassanak ellene.

Habony Árpád legyen a talpán, aki azt igyekszik kommunikálni: e csúnya munkához semmi köze a politikának. Csupán hétköznapi baki. Nem is ismerünk olyan országot, ahol ne fordulna elő, hogy meggyanúsítják a volt kormányfőt, majd többéves huzavona után végül rájönnek, nincs miért vádat emelni. Az is teljesen természetes, hogy a finálét még csak kellemetlennek sem tartja az illetékes főügyész.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39075


Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"meggyanúsítják a volt kormányfőt, majd többéves huzavona után végül rájönnek, nincs miért vádat emelni."

---- Konkrétan Gyurcsányt Schiffer András "vádolta meg". Az pedig, hogy egy-egy eljárás évekig elhúzódik, legalább annyira sara az előzőknek, mint a mostaniaknak, de elvégre a "bal" ezért az igazságszolgáltatásért töri kezét-lábát most is. Ezért a szarért.


És akkor most ezt nevezik ELSZÁMOLTATÁS-nak?

Ejnye-ejnye! Tényleg ilyen hülyének látszunk?


"demokratikus jogállamban pedig elképzelhetetlen, hogy a korábbi kormányfőt bizonyítékok hiányában meggyanúsítsák,"

--- azaz ezek szerint a BIZONYÍTÉKOK HIÁNYA a perdöntő. Gyurcsány nagyon ért a "bizonyítékok" eltüntetéséhez. Ld. a "Gyurcsányis" hangfelvétel letörlése a Kulcsár ügyben, a Zuschlág ügyben a "kurva pályázatokra" pályázatokra való utalás elsumákolása, az elveszett szakdolgozatok, hiányzó percek a megbeszélések hangfelvételeiből, hiányzó oldalak a jegyzőkönyvekből. Ha pedig szorul a hurok, nem emlékszik semmire, azaz "törli" a személyes bizonyítékokat is. Gyurcsány egyetlen egy demokratikus jogállamban sem járkálhatna szabadon ennyi stikli után, az az ország, amely egy ilyen szennyvedret szabadon hagy, az valóban nem demokratikus jogállam.

Válaszok:
trendo | 2012. július 22. 12:21

Egy jogállamban egy magát "alkotmányozónak" feltüntető, végzett jogászokkal telitömött "demokratikus", kormányon levő pártnak nem az a legfőbb feladata, minden mást messze megelőzve, hogy a vezérének évekig egyetlen potens ellenfelét rágalomözönnel, propagandafogásokkal karaktergyilkossággal ellehetetlenítse. Mindazokat, akik ebben tevőlegesen, kiemelten résztvesznek, magas pozíciókba emelje minden más érdem nélkül. (Semjén, Szíjjártó stb.)
Gyurcsány rengeteg politikai hibát elkövetett. Jozefinista gondolkodása és a mögötte álló (?) párt kiskirályainak kihátrálása, nyílt szabotázsa megakadályozta az eltervezett reformjai véghezvitelét. Pedig ő valóban hozzá akart nyúlni a társadalmi nagyrendszerekhez. Így is, úgy is megbukott volna, magyar honban nem tűrik el sem a politikusok, sem a nép a változtatásokra törekvőket.


Csak megjegyzem, hogy ez ügyben egy fillér kár nem érte a magyar államot, mivel a telekcsere nem is jött létre. Ki is akadályozta ezt meg? (nem, nem! Nem a Budai vagy a Polt! Megfejtések a Mandiner szerkesztőségében!)


Egy magáncégben többséget nem is jelentő, a döntések érdemi befolyásolására nem elegendő részvénypakettet vásárolni rabló áron nem igazán "buli".
Legfeljebb az oroszok röhögtek a markukba! Nagyot kaszáltak, plusz a sokáig tartó cirkusz alatt Putyinék még be is sértődhettek... :) Dupla haszon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó