Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 20. 08:37

Orbán ismét bizonyítja: ami a magyar demokrácia vastörvénye, az nem lehet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezérelve.

„Az AB elleni siker ugyanis az IMF, a nemzetközi kolonialista baloldal vagy a Slovan Bratislava elleni diadal, hanem a jog uralma elleni győzelem. Ebben a párharcban a kormányfő stabilan csúcsformában lép pályára, minek nyomán a jogtudósoknak lassan felelniük kell arra a kérdésre: meddig érdemes asszisztálniuk a műsorhoz?

Hiába a munkájuk, ha úgyis kicselezik döntéseiket, akkor létezésük semmi egyebet nem szolgál, mint az ellensúly látszatának megőrzését. A politikai hatalom szemében nincs jelentősége véleményüknek, csupán szerepüknek: díszletnek kellenek a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez. És aki a jogállamra esküdött, annak nem feltétlenül kell erkélynek lennie a Rómeó és Júliában.

Pedig Orbán Viktor erre a feladatra tartja az AB-t: díszletnek. Nála nem kell Alkotmánybíróságnak lenni, elég annak látszani. Az is nyilvánvaló: még mindig sokan vannak a testületben, akik nem alkotmánybírónak akarnak látszani, hanem azok akarnak lenni. Volt idő, volt ciklus, amikor a regnáló miniszterelnök is azt gondolta, ez így helyes. Szép karriert befutott idézete szerint: »Az Alkotmánybíróság döntései kötelezőek. Nincs kibúvó, nincs kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye«.

Orbán ismét bizonyítja: ami a magyar demokrácia vastörvénye, az nem lehet a Nemzeti Együttműködés Rendszerének vezérelve.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/39012


12 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintPetike!
Te a szavak, mondatok, gondolatok formálásának mestere vagy... állítólag.
Ha ez igaz, akkor nem ártana értelmezni az AB döntését, Orbán akkori és mostani gondolatait.
Orbán elfogadja az AB döntését. Most is. De azt nem mondja, hogy más tartalommal, más formában esetleg jogharmonizációval nem óhajtja keresztülvinni elképzeléseit. Ami teljesen szabályos.
:)
Csak ha ezt kimondod, akkor semmi értelme a cikknek.
:)


"Ennek ellenére a testület, ha csak az elnök szavazatával is, alkotmányellenesnek nyilvánította az egyébként értelmezhetetlen jogszabályt"

Petya tanulj meg olvasni. Tudod szóértés!


A gyűlölet látásrontó...

Válaszok:
zakar zoltán | 2012. július 20. 13:37

De a jogszabály szerinte értelmezhetetlen!


..és elmebontó...hosszú távon...Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó