Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 17. 13:16

Orbán Viktor szerint kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével folytatott tárgyaláson kijelentette azt is, hogy ennek az új modellnek egyik célkitűzése az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen.

Minden gazdasági modellépítési kísérlet újításnak minősül, az újítóknak pedig megvan a maguk sorsa: először meglepetés fogadja őket, utána értetlenség, majd érdeklődés, és ha beválik az újításuk, akkor átveszik azt – mondta a kormányfő a választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló konzultációsorozat második állomásán. Bár a magyar gazdaság még nincs olyan állapotban – folytatta –, hogy „a mellünket verve” lehetne hivatkozni a kormány szinte minden újításának nyugati átvételére, de „kellő szerénységgel” rögzíthető: a magyar gazdaságpolitika intézkedései, amelyeket először értetlenség fogadott, szépen lassan átmentek az európai gazdaságpolitika eszköztárába. Példaként említette a bankadót, a válságadókat, a hárompilléres nyugdíjrendszer újrarendezését, a tranzakciós adót, és szerinte „pillanatok alatt” máshol is meg fognak érkezni a munkahelyvédelmi akciótervek.

A munkahelyvédelmi tervről szólva Orbán leszögezte: „végig fogom vinni ezt a munkahelyvédelmi akciótervet, kétség ne legyen felőle, mert ez a mi kormányzásunk filozófiájának a lényege”, ugyanis arról kell meggyőzni a magyarokat, hogy érdemesebb dolgozni, mint nem dolgozni, amit csak akkor lehet bizonyítani, ha valóban vannak munkahelyek, és kiderül az embereknek, hogy többet keresnek, mintha segélyt kapnának. Jelezte ugyanakkor, hogy óriási nyomásra számít az akciótervvel kapcsolatban, mert arra a megközelítőleg 300 milliárd forintra, amelyet a magyar vállalkozóknál hagynak a foglalkoztatás elősegítése érdekében, vannak más jelentkezők is, „akik szívesen elvinnék” azt. Ha beválik az akcióterv, akkor a következő években ez az összeg 350-500 milliárd forint is lehet – hívta fel a figyelmet.

Végül elmondta, hogy a kabinet új gazdasági modelljének része az a célkitűzés is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen. Ha ezt sikerül végigvinni, az unikális lesz egész Közép-Európában – jelezte a miniszterelnök.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38877


Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Orbán már tudja, hogy ő a legnagyobb pancser az országot vezetők között, Magyarország ezeréves történetében.

Példátlan felhatalmazással a kezében, külföldi megszállók nélkül, 8 év felkészülési idővel akkorát bukik ez a rendszer, hogy mi, de még a gyerekeink is évtizedekig isszuk majd a levét.

A legutolsók közé (Rákosi, Kádár, Szálasi) iratkozik fel ezzel a dakota népvezér.

Hogy az egyre többek számára nyilvánvaló bukást feledtesse, mindig új témákat próbál bedobni, a köztudatba (mint a fagyi utás síró kisgyerek kétségbeesett apukája: nézd csak, mivan ott!).

A bankrendszer 50% legyen magyar.

Mit jelent ez? Ő sem tudja, hiszen pl.az OTP nem magyar bank.

Miért pont 50%? !0, vagy 60 nem jó?

Nemrég volt pár évtized, hogy a bankszektor 100%-a magyar kézben volt, azután mi lett a vége?

Elég a dakota hülyeségekből.


Mit tartasz jó útnak?

Hogy 3000 milliárd elcseszése után újra itt az IMF?

Hogy zsugorodik a gazdaság, és ezzel együtt a fogyasztás, míg a körülöttünk lévő országok dinamikusan fejlődnek?

Magyar vagy, hogy ennek örülsz?


Milyen hárompilléres nyugdíjrendszer?

Vajon miről beszél a dakota?

Hol van 3 pillér? Éppen ők lopták el a másodikat.

Ez az ember tényleg nem tudja mit beszél össze-vissza.


Lehet, hogy a Soltvadkerti Takarékszövetkezetre, amelyik most ment tönkre?


Ha viszon velük nem foglalkozol, akkor foglalkozzál a vezéreddel: szerinted megemelt vállalkozói adókkal, megemelt (adóvá alakított) nyugdíjjárulékkal, felemelt áfával, a kiskeresetűek nettó bérének csökkentésével, a cafeteria visszavágásával, csekkadóval, telefonadóval, bírságok garmadával be lehet indítani egy gazdasági növekedést?


Nem lesz alkudozás.

Megkapjuk a feltételeket és végrehajtjuk. Persze közben azt mondják majd, hogy nem, pedig de.

Ahogy Kövér doktor is ellenállóskodik, pedig az ő kormányuk hívta vissza az IMF-et.

Ahogy a törvényekkel is csinálták. Hazaárulók módjára 2 éven keresztül lejáratták Magyarországot Európában a cigánykodásukkal.

Szándékosan alázzák ezt az országot a saját vezetői. Hazaárulók. Itthon pedig vannak, akik lelkesen tapsolnak nekik. Lelkük rajta. Védjék az idegenszívűeket.


Éppen most küldte nyugdíjba erőszakkal a bírákat, miről beszélsz?

Ellopott 3000 milliárdot, amivel sokkal nagyobb kárt okozott, mint a nyugdíjszabályok - egyébként helyes - szigorításával.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a nyugdíjszabályokat és a rokkantosításról a határozatot nem az álrendőrök és rokinyugdíjasok hozták.

Az államosított nyugdíjvagyon értékpapírjain csak tavaly 18 milliárdot bukott az ország. Összeahsonlításképp, 20 milliárdos megtakarítás reményében veri szét a dakota megszállot az ország felsőoktatását, ezzel Magyarországot a legszegényebb afrikai országok színvonalára süllyesztve le.

Minden magyar ember tisztában van azzal, hogy a tanulás az előrelépés záloga.

Ez a dakota cigánymódon lecsökkenti a tankötelezettség idejét, komplett egyetemi karokat küld a süllyesztőbe. Az ilyen ember nem magyar, az biztos.


Milyen szoclibekről beszélsz itt, jóember?

Szoclib az aki szóvá teszi az ország gazdaságának, egészségügyének oktatásának szétverését, csak azért, hogy pár száz ember mocskos vagyonokat lapátolhasson össze?

Te magyarnak tartod magad?

Akkor mit szólsz az egyetemeink főiskoláink bezárásához, ahhoz, hogy a magyar fiatalok tömegesen menekülnek külföldre? Mit szólsz ahhoz, hogy saját kezűleg verik szét az ország tudományos alapját a dakota hordák?

Vagy nem vagy magyar, és örömmel szemléled a dakoták dúlását?


A drukkolásodhoz sok sikert kívánok.

A magyar béreket nem a kormánynak kell felhoznia európai szintre, mert nem ez a dolga. Az a dolga, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, hogy a gazdaság tudjon fejlődni. A visszaható hatályú törvénykezés, a multinacionális cégek elleni hangulatkeltés (miközben mindenki a Mercdestől és az Auditól várja a fellendülést), az össze-vissza faragott törvények ezt nem segítik.

A közműdíjak folymatosan emelkednek. Ebben nem változott semmi.

A banokoról már írtam: a szocializmusban az összes bank magyar kézben volt, de nem sokra mentünk vele. Van egy régi mondás: a pénznek nincs szaga. Aki ezt nem érti, magára vessen.

A szegények érdekében nem sok minden történik. Ha elmész vidékre, és látod milyen döbbenetes szegénység van (nem csak a cigánytelepeken), és közben arról olvasol, hogy a Család műkörmösei, és a nyerges-simicskák ezer hektárszám kapják a földeket az államtól, akkor rájössz, hogy becsaptak.

Örülök annak, hogy már látod az eredményeket. Ebben még a dakotánál is nagyobb vagy, mert ő nem sok eredményről adott számot.


Az Orbán kormány kétéves.

Ez a számvetés ideje: mit végeztünk, melyek a már látszó eredmények, mire számíthatunk még?

Hát ezekből nem sok volt ebben a cikkben.

Mindig a jövő: a munkahelyvédelmi akcióterv.

Ezalatt a két év alatt milyen eredményeket tudnak felmutatni?

Tiszta röhej, hogy az a kormány, amely a választásokon az egyszeri nagyarányú adócsökkentés programjával kampányolt, és a közterhek csökkentéséről beszélt a gazdaság dinamizálása érdekében, 2 év kormányzás után recesszióba küldte a gazdaságot, és arra büszke, hogy adók sorát találta ki (amiket szerinte Európa is megirigyelt).

Ennél az embernél elmentek otthonról.


Én is ezt gondolom arról, aki arra büszke, hogy milyen új adókat talált ki.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó