Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 17. 13:16

Orbán Viktor szerint kormánya egy új gazdasági rendszert épít fel, és ezt most már a gazdasági élet szereplői is érzékelik. A miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével folytatott tárgyaláson kijelentette azt is, hogy ennek az új modellnek egyik célkitűzése az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen.

Minden gazdasági modellépítési kísérlet újításnak minősül, az újítóknak pedig megvan a maguk sorsa: először meglepetés fogadja őket, utána értetlenség, majd érdeklődés, és ha beválik az újításuk, akkor átveszik azt – mondta a kormányfő a választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel zajló konzultációsorozat második állomásán. Bár a magyar gazdaság még nincs olyan állapotban – folytatta –, hogy „a mellünket verve” lehetne hivatkozni a kormány szinte minden újításának nyugati átvételére, de „kellő szerénységgel” rögzíthető: a magyar gazdaságpolitika intézkedései, amelyeket először értetlenség fogadott, szépen lassan átmentek az európai gazdaságpolitika eszköztárába. Példaként említette a bankadót, a válságadókat, a hárompilléres nyugdíjrendszer újrarendezését, a tranzakciós adót, és szerinte „pillanatok alatt” máshol is meg fognak érkezni a munkahelyvédelmi akciótervek.

A munkahelyvédelmi tervről szólva Orbán leszögezte: „végig fogom vinni ezt a munkahelyvédelmi akciótervet, kétség ne legyen felőle, mert ez a mi kormányzásunk filozófiájának a lényege”, ugyanis arról kell meggyőzni a magyarokat, hogy érdemesebb dolgozni, mint nem dolgozni, amit csak akkor lehet bizonyítani, ha valóban vannak munkahelyek, és kiderül az embereknek, hogy többet keresnek, mintha segélyt kapnának. Jelezte ugyanakkor, hogy óriási nyomásra számít az akciótervvel kapcsolatban, mert arra a megközelítőleg 300 milliárd forintra, amelyet a magyar vállalkozóknál hagynak a foglalkoztatás elősegítése érdekében, vannak más jelentkezők is, „akik szívesen elvinnék” azt. Ha beválik az akcióterv, akkor a következő években ez az összeg 350-500 milliárd forint is lehet – hívta fel a figyelmet.

Végül elmondta, hogy a kabinet új gazdasági modelljének része az a célkitűzés is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen. Ha ezt sikerül végigvinni, az unikális lesz egész Közép-Európában – jelezte a miniszterelnök.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38877


133 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"ennek az új modellnek egyik célkitűzése az is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen."

Holnap irjatok bele az alkotmanyba, hathq holnaputan mar ugy is lesz!!! Hat mi masra valo a ketharmad???

Válaszok:
crapman | 2012. július 17. 15:02

Jaj el ne felejtsem, akkor mar azt is irjatok bele, hogy Mo a vilag egyik legnagyobb olaj es gyemant lelohelye is! Ha mar lud...


Gyorsan kellett rengeteg pénzt találni a jövő évi költségvetéshez, mert kiderült, hogy a Matolcsy György által az államkincstár megadóztatásából remélt pénz a töredéke lesz annak, mint amire a miniszter számít. Matolcsy bejelentése óta kiderült, hogy a terv több sebből vérzik, alig folyik majd be bevétel az új adóból, ezért kellett módosítani a költségvetési terveket és hasraütés-szerűen kipótolni a hatalmas lyukat.

A bemondott bevétel töredékét hozná, államháztartási szinten aprópénzt jelentene az államkincstárra rótt sárgacsekk-adó, erre pedig nem sokkal a költségvetésről való szavazás előtt döbbent rá a nemzetgazdasági tárca - értesült az [origo] minisztériumi forrásokból és kormánypárti parlamenti képviselőktől.

Ez áll a hátterében annak is, hogy gyakorlatilag hasra ütésre beírtak egy számot a jövő évi költségvetésbe. Meg nem nevezett okból ugyanis hatékonyabbá váló adóbeszedésre hivatkozva az utolsó pillanatban beírtak 160 milliárd forintnyi pluszbevételt a 2013-as költségvetésbe.

http://www.origo.hu/gazdasag/2..

Stabil lábakon áll ez az új modell ...

Válaszok:
koronaszep | 2012. július 17. 14:56

Az a baj ez megkésett ... miből lenne? A pénzt eltapsolta emez csapat is, mint az elődei a semmiből nem lesznek száz milliárdok a takarékszövetkezeteket pedig ilyen térnyeréshez igen rendesen fel kellene tőkésíteni, de éppen ellenkezője zajlik az utóbbi időben takarék feküdt csak meg.


A munkahelyvédelmi akció terv pedig leginkább már a túlélést szolgálja a vállalkozásoknál az siker lehet, de nagyon többet nem lehet várni tőle. A nagy sikerhez már 2010-ben kellett volna ilyen irányban elmozdulni.


"Végül elmondta, hogy a kabinet új gazdasági modelljének része az a célkitűzés is, hogy a bankrendszer ötven százaléka magyar kézben legyen."

És mégis hogyan? Addig államosítunk, amíg ez be nem következik?

Más bolygón él ez az ember...


Mindenki megtalálhatja a szerinte legnevetségesebb mondatot ebben a szófia beszédben: nekem az tetszik a legjobban, h a magyarok majd felismerik, jobb dolgozni, mint nem - mondja ezt egy olyan ország miniszterelnöke, ahol fokozatosan növekszik a munkanélküliség, s egész régiókban és egész foglalkoztatási szférákban egyszerűen nem lehet állást találni. Nekem a közvetlen családomban is vannak, akik már rég felismerték, h jobb dolgozni, mint nem, de nagyon messze vannak attól, h munkájuk legyen. Szóval cseszd meg Viktor!

Válaszok:
egysegelem | 2012. július 17. 14:10
Viktus | 2012. július 17. 14:14

"jobb dolgozni, mint nem - mondja ezt egy olyan ország miniszterelnöke, ahol fokozatosan növekszik a munkanélküliség, s egész régiókban és egész foglalkoztatási szférákban egyszerűen nem lehet állást találni."

Meg mondja ezt egy olyan ember, aki eleteben egyetlen percet sem dolgozott, amiota el politikus. :)

Válaszok:
Blasio23 | 2012. július 17. 19:21

Hm az nem zavar, hogy a témához nem tartozó trágya belőled ömlik ide? :P

Válaszok:
koronaszep | 2012. július 17. 14:58

Ezen segíthet v.mit az új akció terv, de megváltást ettől rögtön nem lehet várni. A vállalkozásokat az elmúlt hat év kimerítette. Ez megint az alapozást segítheti.
A multiknak pedig kiszámítható gazdaságpolitika kell a bővítésekhez az pedig nem azt jelenti, hogy hasra ütés szerű számokból összedob a gazdasági tárca egy költségvetést.


"a hárompilléres nyugdíjrendszer újrarendezése"
-------------------
Magyarán az egyik pillért kidöntötték. Inog is az egész tákolmány.

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 15:50

Uraim, tanácsot kérek! Van ez a csodálatos munkahelyvédelmi akcióterv. Se gyeses kolléganőnk nincs, se pályakezdő, se 52 évnél idősebb.

Én is részesülni szeretnék a 300 Yardból! Vajon ki kellene rúgnom pár olyan faszit, akikkel kb. 10 éve együtt dolgozom, és lecserélni őket pályakezdőkre, néha bejáró anyukákra, esetleg olyan fickókra, akik úgy nőttek fel, hogy nem találkoztak számítógéppel?

Pontosan hogyan is fejt ki ez az izé munkahelyteremtő hatást?

Válaszok:
Viktus | 2012. július 17. 14:58

"a magyar gazdaságpolitika intézkedései, amelyeket először értetlenség fogadott, szépen lassan átmentek az európai gazdaságpolitika eszköztárába. Példaként említette a bankadót, a válságadókat, a hárompilléres nyugdíjrendszer újrarendezését, a tranzakciós adót, és szerinte „pillanatok alatt” máshol is meg fognak érkezni a munkahelyvédelmi akciótervek."
--------------
Fordítok:
Élen jártunk a megszorításokban, oszt mégsem lett gazdasági növekedés. Az EU dettó. Most kapkodnak, hogy valahogy beindítsák a gazdasági növekedést, de továbbra is görcsösen ragaszkodnak a megszorításokhoz. Ez így majdnem semmi.


Az elgondoás irányá végre jó, de ez egyszerűen kevés.

A gondolat pedig, hogy azért nem "szeretünk" dolgozni mert segélyre várunk, meg vérlázitó, annak az embernek a szájából, akinek a közpénzből számitott havi fizetése, nagyjából 12-14 magyar polgár havi keresetét teszi ki.


Bizonyára. És akkor mitől indul be növekedés? A stagnálástól?


In vivo in vitro hatástanulmány. :))))
Az életnek tesztelünk.


Sínen vagyunk ! - mondta József Attila .


Csak annyira zavarja, mint Orbánt a valóság, a tények.


Indulj uniós pályázaton ott osztogatnak pénzt munkahelyek megtartásának elősegítésére járulékkedvezmények, ha nem volt munkaügyi bírságod. Nincsen köztartozásod azt kaphatsz.


Ez a szerencsétlen elmebeteg ma Mo. min.elnöke.Szégyen. Már azt sem tudja, mit hazudott tegnap.


A bankrendszer 50 % a magyar kézben legyen ?
1.) Az miért jó, honnan lesz a tőke hozzá ?
2.) Ki lesz az a " magyar kéz ", a Lala meg a Sanya ? ( kisebb részt a Zsotya ? )


Nem lehet minden nap átírni az alkotmányt, aszerint, hogy aznap épp bevette-e a gyógyszereit a Kedves Vezető.

Válaszok:
Blasio23 | 2012. július 17. 19:24

Zseniális, én is elkezdtem itthon, a sárgacsekkes tranzakcióimból adót dobok a malacperselyembe, így növelem a büdzsét.
Zseniális !


Csak így tovább, minél hangosabban ordít ez a pár féreg itt, annál biztosabb hogy jó úton járunk.

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 15:46

Fiúk itt a legfontosabb dolog, hogy a bizalmat a zemberekben elvesztettétek. Ez az amit újra visszszerezni 1 évtized munkája, tehát írány a sülyesztő örökre. Viszont csinálhattok új helyeket magatoknak Sátorúlhelyen, Szegeden és Vácon.


Orbán már tudja, hogy ő a legnagyobb pancser az országot vezetők között, Magyarország ezeréves történetében.

Példátlan felhatalmazással a kezében, külföldi megszállók nélkül, 8 év felkészülési idővel akkorát bukik ez a rendszer, hogy mi, de még a gyerekeink is évtizedekig isszuk majd a levét.

A legutolsók közé (Rákosi, Kádár, Szálasi) iratkozik fel ezzel a dakota népvezér.

Hogy az egyre többek számára nyilvánvaló bukást feledtesse, mindig új témákat próbál bedobni, a köztudatba (mint a fagyi utás síró kisgyerek kétségbeesett apukája: nézd csak, mivan ott!).

A bankrendszer 50% legyen magyar.

Mit jelent ez? Ő sem tudja, hiszen pl.az OTP nem magyar bank.

Miért pont 50%? !0, vagy 60 nem jó?

Nemrég volt pár évtized, hogy a bankszektor 100%-a magyar kézben volt, azután mi lett a vége?

Elég a dakota hülyeségekből.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 17. 15:46

"Miért kéne meggyőzni a magyart, hogy a segély kevesebb, mint a bér? Eddig is (2010-)kevesebb volt. Semmi értelme."

Lehet ő a cigányokat érti a magyar nép alatt :P


Mit tartasz jó útnak?

Hogy 3000 milliárd elcseszése után újra itt az IMF?

Hogy zsugorodik a gazdaság, és ezzel együtt a fogyasztás, míg a körülöttünk lévő országok dinamikusan fejlődnek?

Magyar vagy, hogy ennek örülsz?


A takarékszövetkezetekre gondolhat csak lehet ilyen nagyokat mondani, de hol vannak a száz milliárdok feltőkésíteni ezeket a takarékokat ...

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 15:55

Amikor Orbán mond valamit én például ezeket, hogy smogger, egysegelem,Viktus liberalzöld,gabuci,omega, tarackos és társaik a legtöbb esetben egyszerűen átugrom.Előre lehet tudni mit írnak( amit elvárnak tőlük) Rövid az élet ahhoz, hogy a hülyeségeikre pár percet áldozzak.
Amúgy meg adja Isten, hogy sikerüljön a Viktoréknak kihúzni a trágya alól ezt a szegény országot.Hajrá Fidesz!

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 15:59
Viktus | 2012. július 17. 15:59

Milyen hárompilléres nyugdíjrendszer?

Vajon miről beszél a dakota?

Hol van 3 pillér? Éppen ők lopták el a másodikat.

Ez az ember tényleg nem tudja mit beszél össze-vissza.


Ezeket az ötleteket Cristina Kirchner búgta a fülébe egy balzsamos argentin éjszakán!


Lehet, hogy a Soltvadkerti Takarékszövetkezetre, amelyik most ment tönkre?


Ha viszon velük nem foglalkozol, akkor foglalkozzál a vezéreddel: szerinted megemelt vállalkozói adókkal, megemelt (adóvá alakított) nyugdíjjárulékkal, felemelt áfával, a kiskeresetűek nettó bérének csökkentésével, a cafeteria visszavágásával, csekkadóval, telefonadóval, bírságok garmadával be lehet indítani egy gazdasági növekedést?

Válaszok:
nomármost 1 | 2012. július 17. 17:19

Persze nehéz cáfolni egyszerűbb a homokba dugni a fejed.

Milyen érzés a békemenetes nem leszünk gyarmat után nézni az IMF küldöttséggel való alkudozást?

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 16:07

https://fbcdn-sphotos-a.akamai..

na voltak ellenállók :D:P

Válaszok:
Buzzword | 2012. július 17. 16:33

Nem lesz alkudozás.

Megkapjuk a feltételeket és végrehajtjuk. Persze közben azt mondják majd, hogy nem, pedig de.

Ahogy Kövér doktor is ellenállóskodik, pedig az ő kormányuk hívta vissza az IMF-et.

Ahogy a törvényekkel is csinálták. Hazaárulók módjára 2 éven keresztül lejáratták Magyarországot Európában a cigánykodásukkal.

Szándékosan alázzák ezt az országot a saját vezetői. Hazaárulók. Itthon pedig vannak, akik lelkesen tapsolnak nekik. Lelkük rajta. Védjék az idegenszívűeket.


Szerintem tök jól csinálja Orbán.
Vissza kellett menni dolgozni a 40-50 éves nyuggereknek(pl.: irodában 20 évig dolgozó rendőr), az ál rokkantaknak és csak az kap gyerek után kedvezményt aki dolgozik. A marok tartók nem.
Egyik kormány sem merte ezt megtenni. (Azért egy válság is kellett hozzá.)
Az hogy elfogyott a hitelből finanszírozott ingyen málé és visítanak a malacok nem érdekli.
Legközelebb rá fogok szavazni.

Válaszok:
RAMBO | 2012. július 17. 16:36
alkar70 | 2012. július 17. 16:48

Kapitalism k-val! Eszem a zúzáját a drága jóképességű ¡Occupy Real Democracy No Pasaran! bandának.


"Vissza kellett menni dolgozni a"

Hová vissza???


Éppen most küldte nyugdíjba erőszakkal a bírákat, miről beszélsz?

Ellopott 3000 milliárdot, amivel sokkal nagyobb kárt okozott, mint a nyugdíjszabályok - egyébként helyes - szigorításával.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a nyugdíjszabályokat és a rokkantosításról a határozatot nem az álrendőrök és rokinyugdíjasok hozták.

Az államosított nyugdíjvagyon értékpapírjain csak tavaly 18 milliárdot bukott az ország. Összeahsonlításképp, 20 milliárdos megtakarítás reményében veri szét a dakota megszállot az ország felsőoktatását, ezzel Magyarországot a legszegényebb afrikai országok színvonalára süllyesztve le.

Minden magyar ember tisztában van azzal, hogy a tanulás az előrelépés záloga.

Ez a dakota cigánymódon lecsökkenti a tankötelezettség idejét, komplett egyetemi karokat küld a süllyesztőbe. Az ilyen ember nem magyar, az biztos.


Fáj a szoclibnek, látszik a mocskolódásaikból:-)))
Nagyon savanyú az a hibrid szekfű az átöltözött szabad madarak szájában:-))))))))))

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 17:17

Milyen szoclibekről beszélsz itt, jóember?

Szoclib az aki szóvá teszi az ország gazdaságának, egészségügyének oktatásának szétverését, csak azért, hogy pár száz ember mocskos vagyonokat lapátolhasson össze?

Te magyarnak tartod magad?

Akkor mit szólsz az egyetemeink főiskoláink bezárásához, ahhoz, hogy a magyar fiatalok tömegesen menekülnek külföldre? Mit szólsz ahhoz, hogy saját kezűleg verik szét az ország tudományos alapját a dakota hordák?

Vagy nem vagy magyar, és örömmel szemléled a dakoták dúlását?


Igen, vele foglalkozom, és azt kell mondjam,hogy ugyan fenekestől felfordítja a 2010-ig tartó rendszert, de van fantázia abban amit szeretnének. Pro prímo a magyar béreket fel akarja hozni a béka s..ge alól európai szintre, a köuműveket vissza akarja tenni nonprfit rendszerbe azért, hogy ne emelhessék nyakra főre a fogyasztási ( villany gáz víz) díjakat.Magyar kézbe akarja a bankok felét.
A szegények érdekében születnek ezek az intézkedések, mint ahogy azok az adó bevezetések illetékek is, amelyekből a származó bevétel képezi majd az alapját az ugyancsak nehézséggel küzdő iskolázatlanok, 50év felettiek, és kismamák foglalkoztatóikedvezményének.Igen hozzá kell járulnunk valamennyiünknek.
Egyet nem szabad szem elől tévreszteni. Nincs semmink, és ebből kell nekik valamit csinálni. És ahogy látom csinálnak is.Az előzőek bevittek minket az erdőbe, valahogy ki kell jönni belőle. Nekik drukkolok, és nem a fanyalgóknak. Jó az irány!

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 17:28
Viktus | 2012. július 17. 17:30

A drukkolásodhoz sok sikert kívánok.

A magyar béreket nem a kormánynak kell felhoznia európai szintre, mert nem ez a dolga. Az a dolga, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, hogy a gazdaság tudjon fejlődni. A visszaható hatályú törvénykezés, a multinacionális cégek elleni hangulatkeltés (miközben mindenki a Mercdestől és az Auditól várja a fellendülést), az össze-vissza faragott törvények ezt nem segítik.

A közműdíjak folymatosan emelkednek. Ebben nem változott semmi.

A banokoról már írtam: a szocializmusban az összes bank magyar kézben volt, de nem sokra mentünk vele. Van egy régi mondás: a pénznek nincs szaga. Aki ezt nem érti, magára vessen.

A szegények érdekében nem sok minden történik. Ha elmész vidékre, és látod milyen döbbenetes szegénység van (nem csak a cigánytelepeken), és közben arról olvasol, hogy a Család műkörmösei, és a nyerges-simicskák ezer hektárszám kapják a földeket az államtól, akkor rájössz, hogy becsaptak.

Örülök annak, hogy már látod az eredményeket. Ebben még a dakotánál is nagyobb vagy, mert ő nem sok eredményről adott számot.

Válaszok:
nomármost 1 | 2012. július 17. 20:09

Jogos semmi más nincs benne, mint tündérmese meg fantázia csak a való világ más, mint ahogy elképzelték.

Te most ezt komolyan gondolod vagy ironizálsz? A magyar béreket, úgy akarják felhozni, hogy a vidéki dolgozó tömegek a gyárakban tízezer forint körüli összegeket buktak az eddig sem túl izmos bérükből miközben minden ára az egekben ergo behalt a fogyasztás.
Miből akarja magyar kézbe adni a bankok felét? a szavakon túl? miből vásárolod ki a külföldi bankokat? vagy miből tőkésíted fel a takarékokat?
A szegények érdekében kerül minden egyre többe, és csökken a bérük, vagy a szociális segélyük? :D

Nincs már semmink az igaz az előző csapat eltapsolt több ezer milliárdot hitelből. Ez a csapat eltapsolt több ezer milliárdot amit a gazdaságból vontak ki ill. a manyup államosításból származott vagyonelem.

Drukkol lehet a fradinak is drukkoltak sokan mégis lecsúszott anno az nb2-be ... aztán rájöttek nem jó az irány. :D
Az irány itt is bukó ágon, mert pl. nem lenne most IMF küldöttséggel alkudozás, ha bármit előre haladtunk volna.


Szarevő trollok.

Válaszok:
alkar70 | 2012. július 17. 17:34

Az Orbán kormány kétéves.

Ez a számvetés ideje: mit végeztünk, melyek a már látszó eredmények, mire számíthatunk még?

Hát ezekből nem sok volt ebben a cikkben.

Mindig a jövő: a munkahelyvédelmi akcióterv.

Ezalatt a két év alatt milyen eredményeket tudnak felmutatni?

Tiszta röhej, hogy az a kormány, amely a választásokon az egyszeri nagyarányú adócsökkentés programjával kampányolt, és a közterhek csökkentéséről beszélt a gazdaság dinamizálása érdekében, 2 év kormányzás után recesszióba küldte a gazdaságot, és arra büszke, hogy adók sorát találta ki (amiket szerinte Európa is megirigyelt).

Ennél az embernél elmentek otthonról.


Hát bizony hiába próbálják néhányan szépíteni és folyamatosan elmaszatolni... Ez lett a vége 66 éve tartó sehova se vezető gyalázatos kommunista rendszernek, amely 66 év alatt az égvilágon semmit nem javított az emberek életén anyagilag... Sőt, éhezés, nyomor, eladósítás, óriási munkanélküliséggel AJÁNDÉKOZTÁK meg a SZAVAZÓIKAT!! Pedig másról se hallottunk, mint a folyamatos felvirágoztatásról, a DÜBÖRGŐ GAZDASÁGRÓL, a SZÁGULDÓ PANNOM-pumáró, A NAGY A JÓLÉTRŐL.
az emberek a szocialistákat kidobták az ablakon, a trükkös hazug eszméjükkel együtt, ezért tudott a Fidesz–KDNP kétharmados felhatalmazást kapni.


... sajnos Nem lehet a szocialista kormányzások 66 éve alatt végletekig kirabolt országot, - eladósított nemzetet, népet - pár év alatt, helyrehozni!!
Sok megértő, cselekvő ember összefogására van szükség ... Miközben egy nemzetellenes csoport, itthon és külföldön folyamatosan arra törekszik és mindent megtesz, hogy ne sikerülhessen a kilábalás.


Én is ezt gondolom arról, aki arra büszke, hogy milyen új adókat talált ki.


a szocialistákat hatalomban tartók családjai, és az unokájuk is évtizedekig nyöghetik -->Azt a húszmilliárd eurós óriáshitelt is, amelyet a gyurcsányi-bajnai-kormányok vettek fel igen, igen, trükkösen 2008-ban,… 2008-ra csődbe vitték MAGYARORSZÁGOT,… a mai kormányzatnak a terhére… - a szocialistákat hatalomban tartók családjai, és az unokájuk is évtizedekig nyöghetik hisz azt is most kell 3 év alatt visszafizetni… igen hidegen hagyta, hagyja ezt a most síró, rívó, gyalázatos bandát!?


Az a nemzet... azok az országok, amely nemzet valaha kapcsolatba kerül és került, a szocialista=kommunista foxi maxi szekértoló tolvajokkal, ott egyenes az út, a veszteségbe, nyomorba... szegénységbe... munkanélküliségbe!! Az ország, azok a nemzetek mely kapcsolatba kerül velük, azok szinte teljes mértékben elveszíti a vagyonát, a lakosságuk meg mélyszegénységbe jut... csak a nyomor, éhezés és munkanélküliség jutott nekik!


a magyarság vagyonát külföldieknek átjátszó szocialista rablók, évtizedeinek a NAGY a JÓLÉT, a DÜBÖRGŐ PANNON-PUMA örökségében LUBICKOLUNK, és még hozzánk hasonlóan, sok sok más széthullt, megbukott szocialista országban is az emberek!! Évtizedekig nyöghetjük ezt a gyalázatos ÖRÖKSÉGET!! ... teljes vagyonelkobzás után... életfogytig fegyházat... kívánnék ezeknek a gazembereknek, és az őket támogató, hatalomban tartó élősködő sleppnek..


Már nem is kormányzás folyik hanem csak kommunikálás. A 2/3-os káosz folytatódik.


Legyen magyar a bankok fele! - ezzel az ötlettel állt elő a magyar miniszterelnök kedden. A bankrendszer tulajdonosi szerkezete, és az ehhez szükséges pénz alapján azonban ez a terv még erősen a vágy kategóriája alá esik. Amellett, hogy teljesen értelmetlen.

http://hvg.hu/gazdasag/2012071..


Az itt visító ballib banda úgy tesz, mintha a jelenlegi helyzetet nem a 2002-2010 között kormányzó posztkommunista-SZDSZ-es gazembereknek "köszönhetnénk". Akik loptak-csaltak (trükkök százait vetették be és hazudtak éjjel-nappal, még amit kérdeztek, az sem volt igaz.) Fő bűnük mégsem ez, hanem az ország gazdasági tönkretétele és katasztrofális eladósítása. Jellemző, hogy amíg 2002-ben a visegrádi országok között a csehekkel fej-fej mellett az élen voltunk a legtöbb gazdasági mutató tekintetében, 2008-ra mindegyikben utolsók lettünk. Gyurcsányék pedig azt gondolták: veszítünk 2010-ben, de nem baj,sőt. A problémákkal, amiket okoztunk, nem nekünk kell birkózni, hanem Orbánnak. Aki az örökségbe garantáltan belebukik majd. A kelepce felállítva.

És most úgy tűnik, hogy Orbánnéknak -és velük az országnak- némi szerencsével sikerülhet kimászni a ballib-ásta gödörből. Nem csoda, hogy a gyurcsányfiak hörögnek és a földhöz verik magukat mérgükben.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 17. 18:23

Ezt az elmúlt 68 év gyümölcsének köszönhetjük ... emez csapat sem mozdult el egy fikarcnyit sem a szebb magyar jövő felé.


Mégis miből? IMF hitelből? Jelenleg ez csak államosítással képzelhető el...


Ennyit tudsz reagálni??? Ennyire futja az agykapacitásodból?? Inkább magyarázd meg a cigánykirályod agymenését te tukó, és ne más nevébe köss bele baromarcú


ez azért nem igaz... az ős fideszben még jót akart szerintem és tett is az országért. Aztán a kilencvenes évek vége felé borult el az agya ennek a rohadéknak. Azóta csak árt az országnak.. rohadék mocsok hazug álszent szemétláda.


ezen már csak egy ciántabletta segítene..


ideges a csávó :)
Hajrá Smogger!


Na tényleg a magyar cégek érdekeit nézik az "új modellben":

A Coca-Cola lehet Orbánék háborújának nyertese

A koffeintartalom módosításával újradefiniálná a kormány, hogy mi számít energiaitalnak. Ezzel végképp összeomolhat a magyar cégek által uralt energiaital-piac.
...

Ha a módosítót elfogadják, gyakorlatilag elvéreznek az energiaitalpiacot vezető magyar cégek, így a kormány koffein-hadjáratának (a verbális gazdasági patriotizmusnak némileg ellentmondva) a koffeintartalmú üdítőket gyártó multik lehetnek a nyertesei. Az általuk gyártott koffeintartalmú italok ugyanis kevés kivétellel valamivel kevesebb, mint 15 mg koffeint tartalmaznak literenként, így nem esnének a neta hatálya alá. Az érintett multik egyikével, a kólapiacot 35 százalékos részesedéssel uraló, és a jeges tea piacon is - a Nestea-vel - meghatározó Coca-Colával a Nemzetgazdasági Minisztérium épp a napokban kötött stratégiai partnerséget. Ennek ünnepi bejelentését Orbán Viktor celebrálja július 20-án, amikor felavatják az amerikai multi dunaharaszti gyárában Magyarország legnagyobb üdítőitalgyártó gépsorát.

http://hvg.hu/gazdasag/2012071..


"Nekünk megfelelne a szabadversenyes piacgazdaság, fideszes oligarchák nélkül."
----------------
Ismerős, helyi önkormányzat közbeszerzéseit bonyolítja. A rendszer semmit sem változott, csak most a szoci képviselők helyett a fideszes szól le, hogy kinek kell a pályázatot nyernie.
Ennyit a szabadversenyes piacgazdaságról.


Nagyon szívesen megnézném, hogy 3-4 évvel ezelőtt például mit írtál a kormány munkahely teremtő képességéről, a közműdíjak emeléséről, és a többi elvárásodról, amiknek már most, 2 év után, az elmúlt 8 év tarolása, a gazdasági válságok egymásutánja, és a szoclibek állandó, az imf-et, az unió és amerika prominenseit a kormányra uszító háborúja közepette hiányolsz.
A vidék szegénysége tény, de nem ennek a két évnek az eredménye, a műkörmös tipikusan a szocik által mantrázott szöveg, földmőves családról volt szó, csak átmenetileg foglalkozott ezzel ez a hölgy, hogy legyen jövedelme.

Válaszok:
Viktus | 2012. július 17. 20:39

Attól, hogy 3-4 évvel ezelőtt szar volt ítéletet mondtunk 2010-ben. Most ezek vannak soron ...


Pozsgay Imre országos havilapot indít
Stádium címmel társadalmi és kulturális havilap indult, aminek főszerkesztője Pozsgay.

http://index.hu/kultur/media/2..

:D


Egy isten ez az ember! És annyira jó látni, ahogy a hazaárulók kétségbeesetten rikácsolnak, próbálják szétszedni minden szavát a Viktornak, de hiába... hiába... :)

Válaszok:
Viktus | 2012. július 17. 21:17

Az összes fideszes önkormányzat-hivatal megrendeli majd tuti üzlet ... v.mivel meg kell hálálni a régi mentor elvtárs segítségét.


4 apostol hiányzik. Hol vannak?
Így Judás megszemélyesítője sem azonosítható be.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó