Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 17. 13:28

Az egyszerű megoldások mind nagyobb számban aktivizálódó hívei körében erős terjedésben van a rasszizmus.

„Tény, hogy az egyszerű megoldások mind nagyobb számban aktivizálódó hívei körében erős terjedésben van a rasszizmus, azaz bizonyos emberek, státusuk, szerepük faji, származási alapon történő besorolása, megítélése. Ahogyan az különben erős társadalmi krízisek idején a Földön mindig is szokásban volt, amikor is a népek a fejükre szakadt baj elhárításának legcélravezetőbb módját jól megkülönböztethető, na pláne sikeresebb szomszédjaik kifosztásában, elkergetésében, horribile dictu kiirtásában látták már annyifelé és annyiszor. És itt szó nincsen ám a legújabb módi vádakban mind gyakrabban előkerülő holokauszt-relativizálásról!

Itt és most, vagyis a nyugati világban és a harmadik évezred elején ilyen súlyos tétről – emberéletről – nincs, mert nem lehet szó, ezért akár csak az idézett történész vita apropóján ideje volna a tárgyban néhány közkeletű, gyakran használt jelző mögöttes tartalmát, valódi jelentését tisztázni. Az embertársaik faji alapon történő táborba zárását, fizikai megsemmisítését egykoron és napjainkban maguk elé célként kitűzők számára ezért tartsuk fenn a továbbiakban kizárólagosan a náci, fasiszta, avagy éppen a nyilas jelzőket, nem koptatva, inflálva valódi jelentésüket olcsó, hétköznapi ügyeinkben.

És ha ezzel megvolnánk, a történelem mosodájában e ballasztjaitól megszabadított kifejezés, az antiszemitizmus is méltó helyére kerül.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38880


35 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Mondjuk amikor pld Horn Gyulát is lezsidózzák, nem biztos, hogy ártatlan becézésre gondol az ember...


Régóta mondogatom, azzal ami az antiszemitázással zajlik semmi mást nem tesznek csak relativizáljáka múltat.


Attila!

Olvasd el, hogy itt a Mandineren a "tieid" miket írnak az antiszemitizmusról és rólad és gondolkodj el rajta, milyen Magyarországot teremt körülötted, körülöttünk az Orbán-kurzus.


"Néhány közkeletű, gyakran használt jelző mögöttes tartalmát, valódi jelentését tisztázni."
Bizony jó lenne. De túl sok az ellenérdekelt, akiknek ez az éltető elemük. Ahogy pl. Gerő tekeri, csűri a triplafenekű mondatait.


Tisztelt Michnai Attila úr!

Lehet nézni az érem egyik, meg a másik oldalát, akár még az élét is, de amennyiben nem egyszerre és együtt nézzük, akkor a konklúzió felemás és hiányos lesz. A legtöbb esetben pedig nagyon messze kerül a valóságtól, igazságtól. Az olvasatomban a féligazság is hazugság.


SHULAMIT te IQfighter!

H-val!

BTW

ez semmit sem változtat azon, hogy itt túlteng a huszadrangú, RÖGESZMÉS zsidó-mániás agymenés...

Shulamit asszony ÉRTELMES kritikáról beszélt, nem pedig SEKÉLYES GYALÁZKODÁSRÓL...


Na, értelmes választ ne várj ettől a buta csiga-bigától!


Nem muszáj, de horngyula egészségi álapota, vagy kuczegabi gyógyszeralapanygyártó ismeretei tán még ennél is jelentéktelenebbek!


"Történelmi mosodába az antiszemitizmussal!"

Tegyétek mellé színfogónak a nácikártyákat is.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó