Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 17. 12:46

Nagyjából egy órás tárgyalást folytatott Varga Mihály az IMF küldöttségével kedden délelőtt. A tárgyalásról egyelőre senki sem közölt részleteket. A NOL úgy tudja, hogy Orbán Viktor akkor találkozik a tárgyalódelegációval, ha a hitelmegállapodás „már célegyenesbe érkezett”.

Reggel kilenckor kezdődött és nagyjából egy órán át tartott a Varga Mihály tárca nélküli miniszter, valamint a Thanos Arvanitis misszióvezető, Iryna Ivaschenko a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság delegációjának vezetője alkotta IMF-küldöttség közötti megbeszélés. A tárgyaláson ott volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is – írja a NOL.

A konzultációról távozó IMF-delegáció vezetője csak a tárgyalás tényét erősítette meg, de nem válaszolt a Hír TV azon kérdésére, hogy milyen feltételekkel ültek asztalhoz. Iryna Ivaschenkót még a megbeszélés előtt kérdezték, de ő sem mondott semmit. A NOL-nak nyilatkozó kormányzati forrás is arról beszélt, hogy nem kaptak előzetes tájékoztatást az IMF várható feltételeiről.

A NOL egyébként úgy tudja, hogy Orbán Viktor akkor találkozik a tárgyalódelegációval, ha a hitelmegállapodás „már célegyenesbe érkezett”, ám a dokumentumon a miniszterelnök aláírása nem, csak Varga Mihályé szerepel majd. A portál szerint az IMF-delegáció Simor András jegybankelnökkel is találkozik majd.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38876


Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó