Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 6. 11:00

A magyar jobboldalnak még mindig nincs mondanivalója a háború utáni kultúráról. Nekik marad a sértett iddogálás a sarokban, aztán a tétova visszatapogatózás a régi szép időkhöz.

„Valamivel korábban a kormány, amely a múlttal egyáltalán nem foglalkozik, arra kapott felhatalmazást a frakciótól, hogy a Kossuth teret 1944-es állapotába állítsa vissza, ami viszont nyilván nem a múlttal való foglalkozás, hanem a jövő, csak éppen a jövőben a Kossuth tér véletlenül pont úgy fog kinézni, mint 1944-ben. Mégpedig azért fog úgy kinézni, és azért néz ki úgy egyre több minden, mert a magyar jobboldalnak még mindig nincs mondanivalója a háború utáni kultúráról. Nekik marad a sértett iddogálás a sarokban, aztán a tétova visszatapogatózás a régi szép időkhöz, amikor még magyar volt a magyarnak magyarja, mindenki hitt Istenben, és így elég volt a papokat lefizetni.

Egy nappal azután, hogy tisztázta kormányát a történészklubság vádja alól, Navracsics Tibor kiállítást nyitott meg a Balassi Intézetben. (...)

A Balassi Intézetben egyébként nyolcvan fényképet mutattak be a magyar kultúrdiplomácia történetéről. Ha valami, akkor ez az elemi erejű kisugárzás biztosan elfeledteti azt a kínos, ám világra szóló félreértést, hogy a magyar állami vezetés nácikat és protonácikat babusgatna. Olyat csak akkor tesz, amikor éppen nem történészklub. Amikor az, akkor pontosan látja, mekkora hülyeséget csinált az éjjel részegen.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38421


64 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lejárt már az időd Tóta, a Gyurcsány-éra hőskorszaka.. Tudomásul kéne venned végre, hogy egy huszadrangú kis senki véleményformáló vagy..


"mert a magyar jobboldalnak még mindig nincs mondanivalója a háború utáni kultúráról"
Dehogy nincs Totyizselé! El sem tudod képzelni, milyen lesújtó.


Miről mondjanak bármit, a szocialista realizmusról?


TotaWének jo.Bármit ir,itt biztos olvassák.
(nem biztos,lehet,hogy csak fikázzák...)


Mikor mész végre szabira Árpi?


TWÁ nagy ember! Még a himnuszban is benne foglaltatik. Ő a Balsors.


Egykor volt valami eredités az ürgében, aztá belecsavarodott Randba és Gyurcsány Feri szolgája lett. Ma nem kell a radikális libertárius retorika a balosoknak, így twa csak azt írja már évek óta, amit előtte huszonötször más mások megírtak. Minek idehozni?


Cutcopy Tótát kommenteli nem a posztját. Így előregyártott konzervekkel dolgozhat, amiket aztán akkor élesít, amikor Tóta megaszond valamit, mindegy mit.


Ha a Kossuth teret meghamisította a világháború után bolsevik oldal, mi mást lehetne tenni? A restauráció per definitionem az eredeti állapotba (1944-ig) való visszahelyezés ( a lehetőségek szerint ). A Hősök tere mikor következik?
Árpádka, hogy te is tanulj valamit: a múlttal való foglalkozás mindig a jövővel való foglalkozás!!!


ne égesd má' teljesen szénné magad. A közterek esztétikája kultúrális probléma.


Ehhez nagyon közel állunk. A politikai unió létrejötte után viheti az IMF akár a Parlamentet is, mert nem lesz beleszólásunk semmibe.
Jó lesz a Meki a két helytartónak.
Egy jobbkezesnek, meg egy balkezesnek.


A címadás az igazi telitalálat. Dr. Jekyll and Mr. Hyde. És nincs túlírva a poszt, ami megint nagy dolog.


Már megint a Mandin a Tóta. Ki futtatja?

Válaszok:
micream | 2012. július 6. 12:51

Hogyne volna!Zsiroskenyér Népszabadsága
csomagolva a kommunista szombaton!Meg ilyen
csökköttagyú gyerekek mint ez tót,vagy
Szlovák a W.A. sorozatgyártása,mert arra
még tellett!


"Ennek ellenere te kommentalod az o posztjat, nem o a tiedet"

Minek ellenére agytröszt, hogy nekem nincs posztom csak kommentem..?


Leszúrt egy rendőrt egy másik Szigetszentmiklóson. Pintér Sándor azt nyilatkozta, hogy a magánkonfliktusok ilyen módszerrel való megoldása helytelen.


A tököm tele van ennek az ostoba fasznak a nagyon ostoba publicisztikáival.


igazad van! az ilyen tótavé félék kádár alatt max az üzemi újság halálozási rovatát szerkeszthette volna, rákosi meg le is csukatta volna. de a klubbrádió elhallgattatása már jelzi, hogy nemsokára visszajönnek azok a szép idők. 44 felé tartunk, de még csak a hatvanas évekig értünk el.


a kvázibaloldal ott van a kormányban. szerinted azok a volt mszmp-s és volt III/II-ok, akik ott ülnek a kormányban és a fidesz vezérkarban, miért hallgatnak a háború utáni kultúráról? vagy pl. a fidesz miért akadályozza meg állandóan, hogy nyilvánosságra kerüljenek az ügynök akták.

Válaszok:
sine ira et studio | 2012. július 6. 13:28
sine ira et studio | 2012. július 6. 15:01

Árpi, ne foglalkozz azzal, amihez nem értesz. A háború utáni kultúra első eleme a jobboldal kiirtása (fizikailag, szellemileg, egzisztenciálisan) és elüldözése volt, nem rémlik valami?
Idióta.


Ennek semmi köze sincs a témához. Egyébként a kvázibaloldal mindenhol ott van, ugyanis az ezredfordulós politikai elit nem a Marsról pottyant hozzánk.
Ez csak a Fidesznél jelent problémát?


Foglalkozzon inkább a magyarországi baloldallal. Ne állandóan mások portája előtt söprögessen, van a sajátja előtt is elég söpörni való.


:DDDD

Ez olyan szar szösszenet, hogy érdemben reflektálni sincs kedvem rá. Csak a szokásos, és tótától unalomig ismert jobboldali-, magyar-, és keresztény-gyalázó közhelyek halmaza, némi protonácizással :D fűszerezve.


Egyáltalán Tóta miről beszél, mint háború utáni kultúráról? Arról lenne szó, hogy mondjuk "a jobboldal" nem ismeri el Örkény, Weöres művészetét? Vagy megtagadja a háború utáni Németh Lászlót? Netán Puskással, vagy a melbourne-i olimpia hőseivel volna gondja? Esetleg Rubik Ernővel?

Ha Tóta gügyögését próbálom kivenni, akkor ő most arra a vádra igyekszik válaszolni, hogy a baloldal semmibe vette a múltban a nemzeti értékeket. De amit ír, annak se füle, se farka, főleg azért, mert a háború után nem volt helyük a jobboldali eszméknek - még a polgári értékrendnek sem, pedig az messze nem egyezik meg a jobboldallal.

Jobboldalinak lenni ugyanis halálos bűn volt, de a börtönt minimum garantálták.


Ha emlékem nem csal, az MSZP is ugyanúgy komcsizza a Fideszt, ami a volt állampárttól mégis csak mókásabb. De ez egy parttalan vita, és a Tóta W.-féle cikkel nem is ez a valódi probléma.


Ezt ugyancsak L. Tóta W. Árpád, ha igaz.
„Amikor az, akkor pontosan látja, mekkora hülyeséget csinált az éjjel részegen.”
;-)


Miért? Segít összehozni az újabb 2/3-ot. Nagyon hasznos.


Cipruson jelenleg kommunista a miniszterelnök.
Ha TWA-nak a jobbközép is náci, akkor mi itt a baj a fasizmossal?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó