Orbán, az unortodox ortodox

2012. július 6. 17:48

Pető Péter
Elkúrtan

Amúgy az nem derült ki, hogy esetleg azért nem tetszik-e a miniszterelnök úrnak a változás, mert nem lehet mesélni majd.

 

Orbán Viktor nem örül a FIFA-grémium döntésének, amelynek nyomán technikai eszköz (értsd: gólbíró) segíti majd a játékvezetőket annak megítélésében, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt-e a gólvonalon. 

A miniszterelnök közlése nem sok jót ígér a nemzetközi szervezetnek, mert ha a kormányfő nem ért egyet egy intézmény tevékenységével, akkor előbb-utóbb Szájer Józsefnéket meg Polt Pétereket küld a helyszínre rendet tenni. De aktuális intése már csak azért is meglepő, mert a testület éppen unortodox módszerekkel menekül, s e próbáknak éppen Orbán a legismertebb európai rajongója. Olyannyira, hogy a futballszabály-kritikán túl még azt is leszögezte az adásban: Matolcsy Györgynek vannak még tervei. (...)

Amúgy az nem derült ki, hogy esetleg azért nem tetszik-e a miniszterelnök úrnak a változás, mert nem lehet mesélni majd. Ha bent volt, akkor bent volt. Ha nem, akkor nem. Azaz ha éppen recesszió van, akkor az nem tündérmese. 

Ha így lenne, azt megérteném: szétszakadna ugyanis a feje, ha mindig besípolna a riasztó, amikor éppen nem mond igazat.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38443