Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 6. 11:14

Annál az Európa-álláspontnál, amit a baráti találkozó keretében elmondott, aligha lehet kínosabb kritikáját adni Orbánék ez irányú tevékenységének.

„Az igazi félrenézegetés azonban akkor uralkodott el, amikor arról kezdett beszélni a lengyel külügyminiszter, hogy bajainkra az orvosság az ő megközelítésnek alapján az, hogy van bátorságunk, és mindenekelőtt  »több Európát« akarunk. Lengyelország abban érdekelt, hogy több legyen a közösségi módszer, és kevesebb a kormányközi megoldás. Vagyis inkább egy delors-i (intézményesült), mint egy de Gaulle-i (nemzetállami) Európában gondolkoznak. Hogy a kohéziót jobban szolgáló közösségi alapú intézményi keretre van szükség, ideértve a bankuniót és a fiskális uniót. Hogy olyan megoldásokat kell keresnünk, amelyek EU-szinten elkölthető, a nemzeti befizetésektől független forrásokat teremtenek, példaként említve a pénzügyi tranzakciós adót, mint jó eszközt ennek elérésére. (Mielőtt valaki arra a meggyőződésre jutna, hogy Sikorski a magyar sárgacsekk-adót ajnározta, szögezzük le, hogy itt uniós szintű, spekulációt megfékező tranzakciós adóról, az ún. Tobin-adóról van szó, amit az LMP megalakulása óta követel, és az utóbbi hónapokban az Európai Bizottság és az Európai Parlament is kiállt mellette, és aminek semmi, de semmi köze a magyar sárgacsekk-adóhoz.)

Sok mindenről beszélt még Sikorski, ezek egy jó részével messzemenően nem lehet egyetérteni, (pl. az atomenergia, vagy a környezetvédelmi standardok fellazításának kérdése). Annál az Európa-álláspontnál viszont, amit a baráti találkozó keretében elmondott, aligha lehet kínosabb kritikáját adni Orbánék ez irányú tevékenységének. Tanulság: legközelebb szóljanak a kedves vendégnek, hogy melyik országba utazik, és hogy Döbröginek libát vinni, Aradon Ferenc József emléknapot szervezni, nem sok jót jegyez az álmoskönyvek szerint.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38422


Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez az amikor valaki úgy érzi, hogy mindenhez hozzá kell szólnia! Erre mondják: bölcs maradtál volna.....


Kedves Benedek! Bank-úniót, fiskális úniót, európai úniót, szovjet úniót!
Különösen a fiskális únió jó működését tanulmányozhatjuk mostanában.
Érdekelne, ha nem a fidesz-t ekéznéd, hanem néhány mondatban elmondanád, mit is gondoltok arról, hogy milyen lenne a szerintetek működő EU?
Példának okáért lenne-e olyan kormánya (Európai Kormány), amely választások eredményeként alakulhat meg? Amennyiben igen, mi biztosítaná azt, hogy a magyar szavazatok nem a levesbe mennének, 10 millió 500 millió szavazat ellenében? Amennyiben nem lenne választások révén alakított kormány, ki mondaná meg annak az összetételét? A bankok? A németek? A németek-franciák? Az USA? A liberálisok? Izrael? Mongólia?
Amennyiben ez a kormány úgy döntene, hogy bevezeti a magyar iskolákban a kötelező orosz nyelvű oktatást, jogosultak-e népszavazáson a magyarok kilépni az Únióból, hogy őnekik inkább francia oktatás kell?
Amennyiben a magyar és a székely lakósság referendumot kezdeményzne, hogy a Székelyföld inkább Mo-hoz tartozna, a sikeres népszavazás esetén a közös EU hadsereg biztosítaná-e a népszavazás eredményének tiszteletben tartását? Csallóközi népszavazás?
Vagy csak annyi, hogy legyen kötelező a magyar nyelv ismerete a székelyföldi közigazgatásban, nos ezt biztosítja-e az EU kormány?
Ki adhatná el a magyar vízkészletet, a magyar kormány, vagy az EU kormány? Kötelezhetne -e minket, hogy magyar területre be kell fogadni nagyszámú háborús menekültet?
Ti olyanok vagytok, akik részvénytársaságot akarnak működtetni, de sem erőtök, sem bátorságotok nincs ahhoz, hogy Rt-t alapítsatok. Ehelyett reggelente akarjátok megmondani, hogy ma milyen joga van a részvényesnek.
Vagyis hülyeségeket mondasz azzal, hogy több úniót, de nem mondod meg, csak holnap, hogy mi az.

Válaszok:
Negue | 2012. július 6. 14:56

Amit írtál, teljesen logikus, és tényszerű! Csak a hülyék, meg az ellenérdekeltek nem látják!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó