Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 6. 11:14

Annál az Európa-álláspontnál, amit a baráti találkozó keretében elmondott, aligha lehet kínosabb kritikáját adni Orbánék ez irányú tevékenységének.

„Az igazi félrenézegetés azonban akkor uralkodott el, amikor arról kezdett beszélni a lengyel külügyminiszter, hogy bajainkra az orvosság az ő megközelítésnek alapján az, hogy van bátorságunk, és mindenekelőtt  »több Európát« akarunk. Lengyelország abban érdekelt, hogy több legyen a közösségi módszer, és kevesebb a kormányközi megoldás. Vagyis inkább egy delors-i (intézményesült), mint egy de Gaulle-i (nemzetállami) Európában gondolkoznak. Hogy a kohéziót jobban szolgáló közösségi alapú intézményi keretre van szükség, ideértve a bankuniót és a fiskális uniót. Hogy olyan megoldásokat kell keresnünk, amelyek EU-szinten elkölthető, a nemzeti befizetésektől független forrásokat teremtenek, példaként említve a pénzügyi tranzakciós adót, mint jó eszközt ennek elérésére. (Mielőtt valaki arra a meggyőződésre jutna, hogy Sikorski a magyar sárgacsekk-adót ajnározta, szögezzük le, hogy itt uniós szintű, spekulációt megfékező tranzakciós adóról, az ún. Tobin-adóról van szó, amit az LMP megalakulása óta követel, és az utóbbi hónapokban az Európai Bizottság és az Európai Parlament is kiállt mellette, és aminek semmi, de semmi köze a magyar sárgacsekk-adóhoz.)

Sok mindenről beszélt még Sikorski, ezek egy jó részével messzemenően nem lehet egyetérteni, (pl. az atomenergia, vagy a környezetvédelmi standardok fellazításának kérdése). Annál az Európa-álláspontnál viszont, amit a baráti találkozó keretében elmondott, aligha lehet kínosabb kritikáját adni Orbánék ez irányú tevékenységének. Tanulság: legközelebb szóljanak a kedves vendégnek, hogy melyik országba utazik, és hogy Döbröginek libát vinni, Aradon Ferenc József emléknapot szervezni, nem sok jót jegyez az álmoskönyvek szerint.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38422


21 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Jávor Benedek esete a cipőfűzőjével..


Mi ebben az érthetetlen? Ha alengyelek EU Egyesült Államokat akarnak, az ő dolguk, ha ilyen hülyék. Ez nem kritika. Mi meg nem akarjuk.


Ez az amikor valaki úgy érzi, hogy mindenhez hozzá kell szólnia! Erre mondják: bölcs maradtál volna.....


Hát igen; a Fidesz és a Polgári Platform közötti különbség akkora, mint az MSZP és a német/francia szocdem pártok között.

Nekünk sajnos a magyar Kaczynski jutott...


"Sok mindenről beszélt még Sikorski, ezek egy jó részével messzemenően nem lehet egyetérteni... ...Annál az Európa-álláspontnál viszont, amit a baráti találkozó keretében elmondott, aligha lehet kínosabb kritikáját adni Orbánék ez irányú tevékenységének"

Aham, a Neked nem tetsző dolgokban téved és vállalhatatlan a Sikorsi, a Neked passzoló részekben viszont élesszemű és jogos kritikát gyakorol a fickó... Te az a fajta vagy, aki könyékig beletúr a kekszes dobozba és kiválogatja magának az összeset a kedvenc fajtájából, hm?

Egyébként is mindent Ti találtatok ki, ami jó... most nagyon megmondtad, ott hüppög a Patás a sarokban, hogy milyen keményen megsoroztad.... Csillámfaszláma vagy, na XD.


Sikorski,Az egy vilag rend embere.Mar tobszor elhatarolodott sajat kormanya tole a megjegyzesei miatt!Termeszetes hogy mindn olyan politikust aki Nemzetallamokban gondolkodik es fontos neki a nemzete azt kritizalja!AZ LMP ugyan azon az oldalon all.Nem hiaba volt az mikor bejutottak a parlamentbe eloszor oda ment az Amerikai nagykovet asszony!Hazaarulok!


Kedves Benedek! Bank-úniót, fiskális úniót, európai úniót, szovjet úniót!
Különösen a fiskális únió jó működését tanulmányozhatjuk mostanában.
Érdekelne, ha nem a fidesz-t ekéznéd, hanem néhány mondatban elmondanád, mit is gondoltok arról, hogy milyen lenne a szerintetek működő EU?
Példának okáért lenne-e olyan kormánya (Európai Kormány), amely választások eredményeként alakulhat meg? Amennyiben igen, mi biztosítaná azt, hogy a magyar szavazatok nem a levesbe mennének, 10 millió 500 millió szavazat ellenében? Amennyiben nem lenne választások révén alakított kormány, ki mondaná meg annak az összetételét? A bankok? A németek? A németek-franciák? Az USA? A liberálisok? Izrael? Mongólia?
Amennyiben ez a kormány úgy döntene, hogy bevezeti a magyar iskolákban a kötelező orosz nyelvű oktatást, jogosultak-e népszavazáson a magyarok kilépni az Únióból, hogy őnekik inkább francia oktatás kell?
Amennyiben a magyar és a székely lakósság referendumot kezdeményzne, hogy a Székelyföld inkább Mo-hoz tartozna, a sikeres népszavazás esetén a közös EU hadsereg biztosítaná-e a népszavazás eredményének tiszteletben tartását? Csallóközi népszavazás?
Vagy csak annyi, hogy legyen kötelező a magyar nyelv ismerete a székelyföldi közigazgatásban, nos ezt biztosítja-e az EU kormány?
Ki adhatná el a magyar vízkészletet, a magyar kormány, vagy az EU kormány? Kötelezhetne -e minket, hogy magyar területre be kell fogadni nagyszámú háborús menekültet?
Ti olyanok vagytok, akik részvénytársaságot akarnak működtetni, de sem erőtök, sem bátorságotok nincs ahhoz, hogy Rt-t alapítsatok. Ehelyett reggelente akarjátok megmondani, hogy ma milyen joga van a részvényesnek.
Vagyis hülyeségeket mondasz azzal, hogy több úniót, de nem mondod meg, csak holnap, hogy mi az.

Válaszok:
bmucsai | 2012. július 6. 13:45
Negue | 2012. július 6. 14:56

Több EU-t, mert ugye az olyan jól működik?:))))) Majd a portugál-francia-német politikusok eldöntik mi legyen Debrecenben. No meg bezárják a magyar cukorgyárakat, mert minek is azok, van elég cukorgyár francia földön.(ja, ez már megtörtént..) Sőt a fiatalok innen menjenek oda cselédkedni hozzájuk, az öregeinkre majd bevezetik Brüsszelből a kötelező eutanáziát, ők pedig majd idejárnak vadászni a magyar ugarra......


Jókat írtál! Teccik! Akkora barpm ez a pasi, mint ide Jeruzsálem.


Ez egy "mainstream" politikustól kurva gyenge! És az,hogy nekem,mezei paraszt gyereknek kell megcáfolnom ezt a tárgyi tévedésektől ,és ferdítésektől hemzsegő irományt,bizony Jávor képviselő úr számára kellemetlen! De az ő baja! Vegyük sorra az állításokat,illetve az állítások mögött található vélt,vagy valós,esetleg szándékosan bujtatott tényeket: 1."...mindenekelőtt »több Európát« akarunk. Lengyelország abban érdekelt, hogy több legyen a közösségi módszer, és kevesebb a kormányközi megoldás..." Már a múlt heti,vele folytatott info rádiós beszélgetésben Áder János is jelezte,hogy nem egyforma arányban fogjuk itt keleten elszenvedni a kohéziós alapok megnyirbálását.Sőt,a dolognak nyertese is lehet,aki nem más ,mint Lengyelország! A titok nyitja,a befizetés mértéke,és a Lengyel piac nagysága. Tehát érthető,hogy a Lengyelek miért pirultak bele az Uniós szerenádba...2"... a kohéziót jobban szolgáló közösségi alapú intézményi keretre van szükség, ideértve a bankuniót és a fiskális uniót. Hogy olyan megoldásokat kell keresnünk, amelyek EU-szinten elkölthető, a nemzeti befizetésektől független forrásokat teremtenek, példaként említve a pénzügyi tranzakciós adót, mint jó eszközt ennek elérésére. (Mielőtt valaki arra a meggyőződésre jutna, hogy Sikorski a magyar sárgacsekk-adót ajnározta, szögezzük le, hogy itt uniós szintű, spekulációt megfékező tranzakciós adóról, az ún. Tobin-adóról van szó, amit az LMP megalakulása óta követel, és az utóbbi hónapokban az Európai Bizottság és az Európai Parlament is kiállt mellette..." Benedek: Épp az EU akadályozta meg,hogy a Tobin-adó a "classic" módozatában kerüljön nálunk bevezetésre... Az EU,mint a multinacionális bankok nagy barátja, azzal az "ajánlással" fordult Magyarországhoz, hogy ha már bevezet Magyarország egy tranzakciós adót,akkor az nem lehet diszkriminatív,és mindenkire kell hogy vonatkozzon.. Ez EU nyilván ettől várta azt a hatást,hogy Orbán eláll ezen szándékától,mert a lakosság pénzmozgásaihoz nem mer hozzányúlni.. Persze azóta sok minden változott,ma már beszédtéma,a spekulációs pénzmozgások megadóztatása, bár csak jelzem,és ennek felfogásához sem kell brókernek lenni: A Nemzeti bankon áthaladó utalások megadóztatása nélkül,a spekulációs pénzek akadálytalanul,és adózatlanul fognak kifolyni az országból.. Benedek?te kit nézel hülyének?


Amit írtál, teljesen logikus, és tényszerű! Csak a hülyék, meg az ellenérdekeltek nem látják!


Delors járt a mai elbürokratizálódott EU Parlamentben, és tett rá egy megjegyzést, hogy túlságosan technokratává vált az egész.


Benedek!! KÁr erőlködni,mintha nem tájékozódnál megfelelően ,vagy tudatosan ???Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó