Folytatja a közösségi közlekedés átalakítását a kormány

2012. július 6. 17:15

A nemzeti fejlesztési miniszter a 62. Vasutasnap alkalmából rendezett díjátadón azt mondta, a kormány folytatja a közösségi közlekedés átalakítását a versenyképes kínálat megteremtése érdekében. Németh Lászlóné kifejtette: céljuk, hogy a MÁV egységes szervezetté váljon, a cégcsoport szerkezete pedig korszerű és hatékony legyen.

A versenyképes kínálat megteremtése érdekében folytatja a közösségi közlekedés átalakítását a kormány – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Budapesten, 62. Vasutasnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen. A miniszter elmondta: a tavasszal elfogadott személyszállítási törvény több évtizedes hiányosságot pótol, egyértelmű finanszírozási kereteket teremt, ami által tervezhetőbbé válik a vasút tevékenysége.

Németh Lászlóné kifejtette: a fejlesztési minisztérium célja, hogy a MÁV egységes szervezetté váljon, a cégcsoport szerkezete pedig korszerű és hatékony legyen. Uniós előírás, hogy a pályavasúti tevékenység teljes mértékben elkülönüljön, ezen a területen sok megoldandó feladat áll a társaság új vezetői előtt – közölte. A miniszter beszélt arról is, hogy a vasút előnyének biztosításával összehangolják a közösségi közlekedési menetrendeket. A tervek szerint a jövőben a két nagy vasúttársaság, a MÁV és a GYSEV az eddigieknél sokkal jobban együttműködik majd.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38442