Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 1. 12:29

Máshol sincs kolbászból a kerítés, de hogy mindenáron érték-e az, hogy helyben születnek a döntések (legalábbis jó részük), az legalábbis vitatható. Interjú.

VV: Milyen érvek hozhatók fel Magyarország esetleges föderális uniós tagsága mellett, amikor tudjuk, hogy az ország csak minimális érdekérvényesítési képességgel rendelkezne?

HP: Játsszunk el azzal az abszurd gondolattal, hogy 2003-ban arról szavazhatott volna a magyar nép, hogy az Európai Unió tagországa vagy az Egyesült Államok ötvenegyedik tagállama legyünk-e. Az utóbbi azokkal a feltételekkel, hogy küldhetjük a két szenátusi és a megfelelő számú képviselőházi képviselőt Washingtonba, számos jogszabályt (beleértve a tagállami szintű adózási kérdéseket) továbbra is helyben hozhatunk meg a helyi törvényhozásban, de a szövetségi szintű pénzügyi és egyéb ügyekben a szövetségi fővárosban határoznak. Cserébe erős pénzünk van és föderális szintű újraelosztást élvezünk.

Könyvtárnyi irodalma van annak, hogy Európa miért nem az Amerikai Egyeült Államok. Viszont ha most csak azt a modellt használjuk, hogy létezik egy erős föderális Európa, amelyben az igyekvő szorgos tagállamok élvezni tudják a nagy, dinamikus gazdasági térségből és a kockázatmegosztásból adódó előnyöket, akkor ez az én olvasatomban megéri az önállóság bizonyos fokú feladását.

Különös tekintettel arra, hogy az elmúlt 22 év magyar kormányainak összteljesítménye elég siralmas. Máshol sincs kolbászból a kerítés, de hogy mindenáron érték-e az, hogy helyben születnek a döntések (legalábbis jó részük), az legalábbis vitatható.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38195


20 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


22 év kormányai harmadrangú akkumulátor-alapanyagként kezelték a választót.

Elsőrangú csak a külföldi adómentes befektető,
másodrangú meg a csókos offshoros lehetett.

Most itt tartunk.

Lesz-e változás?


A 22 év lényege:

"..A jegyzék szerint a Pick-szalámit is gyártó szegedi gyár 52 százalékban importál húst, 40 százaléknyit Németországból többek között vágott, illetve hűtött formában is. A gyulai kombinát 32 százaléknyi alapanyagot hoz be, aminek 43 százaléka származott 2011 elején Németországból. Többek között ez a két cég gyártott, illetve gyárt európai és nemzeti oltalom alatt álló szalámit, kolbászt..."

http://hvg.hu/itthon/20120629_..


Amíg eu tagok vagyunk addig itt nem lesz fellendülés semmi téren. Nincsenek vámhatárok, védővámok, azt hoznak be amit akarnak.

A belinkelt cikkből is látszik, hogy mire kellettünk. Arra, hogy felvegyük a "mag" eu-s országok feleslegeit.

Cserébe kapunk, főterek, bicikliutak, játszóterek felújítására pénzt, ahol szintén a "mag" országok építőanyagait építhetjük be a pályázati kiírások alapján. Csodálkozunk rajta, hogy 2004 óta lejtőn van az ország.

Na, ez lesz még megspékelve a lejáró földmoratóriummal és létre is jött a már csak virtuálisan létező Magyarország.


Ilyen névvel csakis úgy gondolkodhat valaki, hogy MÁSHOL születhetnek meg a jó döntések.

Mindegy, hogy Moszkva, Brüsszel vagy épp Washington.

viccparádé.


Piacnak és kisebb részben beszállítónak szegődtünk az EU-ba. (Továbbá szeméttelepnek és konyhamalacnak.) Periféria vagyunk, mint Görögország. A véleményvezéres urak feladata annak megmagyarázása, hogy ez nekünk jó. Ha ezt mégse fognánk fel, akkor majd keményebb eszközökkel adják tudtunkra.


Előtte sem voltak túl fényes évtizedek ...


Nagyon fontos ,hogy helyben szülessenek fontos döntések és ne a fejünk felett.

Válaszok:
realista | 2012. július 1. 23:50

Nem, az a fontos hogy jó döntések szülessenek, az már másodlagos hogy hol.


"Máshol sincs kolbászból a kerítés, de hogy mindenáron érték-e az, hogy helyben születnek a döntések (legalábbis jó részük), az legalábbis vitatható."

Furcsa, hogy csak 2 éve gondolod így, Te csicska.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó