Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. július 1. 12:29

Máshol sincs kolbászból a kerítés, de hogy mindenáron érték-e az, hogy helyben születnek a döntések (legalábbis jó részük), az legalábbis vitatható. Interjú.

VV: Milyen érvek hozhatók fel Magyarország esetleges föderális uniós tagsága mellett, amikor tudjuk, hogy az ország csak minimális érdekérvényesítési képességgel rendelkezne?

HP: Játsszunk el azzal az abszurd gondolattal, hogy 2003-ban arról szavazhatott volna a magyar nép, hogy az Európai Unió tagországa vagy az Egyesült Államok ötvenegyedik tagállama legyünk-e. Az utóbbi azokkal a feltételekkel, hogy küldhetjük a két szenátusi és a megfelelő számú képviselőházi képviselőt Washingtonba, számos jogszabályt (beleértve a tagállami szintű adózási kérdéseket) továbbra is helyben hozhatunk meg a helyi törvényhozásban, de a szövetségi szintű pénzügyi és egyéb ügyekben a szövetségi fővárosban határoznak. Cserébe erős pénzünk van és föderális szintű újraelosztást élvezünk.

Könyvtárnyi irodalma van annak, hogy Európa miért nem az Amerikai Egyeült Államok. Viszont ha most csak azt a modellt használjuk, hogy létezik egy erős föderális Európa, amelyben az igyekvő szorgos tagállamok élvezni tudják a nagy, dinamikus gazdasági térségből és a kockázatmegosztásból adódó előnyöket, akkor ez az én olvasatomban megéri az önállóság bizonyos fokú feladását.

Különös tekintettel arra, hogy az elmúlt 22 év magyar kormányainak összteljesítménye elég siralmas. Máshol sincs kolbászból a kerítés, de hogy mindenáron érték-e az, hogy helyben születnek a döntések (legalábbis jó részük), az legalábbis vitatható.”
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38195


Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


22 év kormányai harmadrangú akkumulátor-alapanyagként kezelték a választót.

Elsőrangú csak a külföldi adómentes befektető,
másodrangú meg a csókos offshoros lehetett.

Most itt tartunk.

Lesz-e változás?


A 22 év lényege:

"..A jegyzék szerint a Pick-szalámit is gyártó szegedi gyár 52 százalékban importál húst, 40 százaléknyit Németországból többek között vágott, illetve hűtött formában is. A gyulai kombinát 32 százaléknyi alapanyagot hoz be, aminek 43 százaléka származott 2011 elején Németországból. Többek között ez a két cég gyártott, illetve gyárt európai és nemzeti oltalom alatt álló szalámit, kolbászt..."

http://hvg.hu/itthon/20120629_..


Amíg eu tagok vagyunk addig itt nem lesz fellendülés semmi téren. Nincsenek vámhatárok, védővámok, azt hoznak be amit akarnak.

A belinkelt cikkből is látszik, hogy mire kellettünk. Arra, hogy felvegyük a "mag" eu-s országok feleslegeit.

Cserébe kapunk, főterek, bicikliutak, játszóterek felújítására pénzt, ahol szintén a "mag" országok építőanyagait építhetjük be a pályázati kiírások alapján. Csodálkozunk rajta, hogy 2004 óta lejtőn van az ország.

Na, ez lesz még megspékelve a lejáró földmoratóriummal és létre is jött a már csak virtuálisan létező Magyarország.


Nagyon fontos ,hogy helyben szülessenek fontos döntések és ne a fejünk felett.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó