Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 28. 14:36

Steiner Pál szavaira reagálva a Belügyminiszter leszögezte: Pintér Sándor mindig is ellenezte, most is ellenzi, és ellenezni is fogja a csendőrség létrehozását.

Steiner Pál hétfőn sajtótájékoztatón provokációnak minősítette, hogy Pintér Sándor egyeztetést hívott össze a csendőrség felállításáról. Felidézte, hogy a parlament alkotmányügyi bizottságában a tárcavezető egy hónappal ezelőtti meghallgatásakor a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás felvetésére szóba került a csendőrség felállításának a kérdése. A belügyminiszter személyes megbeszélésre invitálta a témáról a jobbikos képviselőt, majd az ugyancsak hozzászóló Steiner Pált, aki tájékoztatóján azt mondta: késve kapott meghívót a tervezett egyeztetésre, de azon egyébként sem vett volna részt.

A Belügyminiszter Steiner szavaira reagálva közölte: soha nem kezdeményezett olyan megbeszélést, aminek témája a csendőrség újraalakítása lett volna. Az ezzel kapcsolatos beszélgetés célja éppen az volt, hogy a belügyminiszter mindenki előtt, részletekbe menően világossá tegye álláspontját a csendőrségről, miszerint a csendőrség létrehozását „mindig is ellenezte, most is ellenzi, és ellenezni is fogja” – tudatták. „A Belügyminisztérium ezért minden ezzel ellentétes sugalmazást, célozgatást, félremagyarázást visszautasít, és provokációnak tekint” – áll a közleményben.

A BM kitér arra is, hogy Pintér Sándor többször kinyilvánította, híve az értelmes vitának, bárkivel szemben szívesen ütközteti érveit álláspontjáról. „Steiner Pál kirohanása azért is érthetetlen, mivel ebben a kérdésben – a csendőrséget nem lehet újjászervezni Magyarországon – a belügyminiszter osztja a szocialista képviselő álláspontját” – fűzték hozzá.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38113


7 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


"mindig is ellenezte, most is ellenzi, és ellenezni is fogja a csendőrség létrehozását"

nehogy elrontsa a rendőrség bizniszét?


""11.000 tag

A Magyar Királyi Csendőrség mindössze 11,000 tagból állott, amely a 2. világháború alatt duplájára növekedett, hogy a visszafoglalt területeken is el tudja látni a feladatait és hogy támogatást tudjon nyújtani a frontokon nagy veszteségeket szenvedett Honvédségnek is. Munkájukat békeidőben is és a háborúban is jelszavukhoz méltóan, „Hiven, Becsülettel, Vitézül” végezték.""

""48 ezerre nőtt a rendőrség létszáma
Az elmúlt időszakban háromezerrel, vagyis 48 ezerre nőtt a rendőrség létszáma, így teljesen fel van töltve az állomány - jelentette be Garamvölgyi László hétfőn Egerben.""


igen, tudjuk, pintér mindig is a rendcsinálás ellen volt, nem érdeke....Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó