Jó szimata van a Magyar Narancsnak

2012. június 28. 15:43
Lippai Roland
MNO

A környék bizonyos mulatozós vendégeinek és másoknak semmi sem természetesebb, minthogy ott végzik a dolgukat, ahol éppen rájuk jön.

Jó esetben a szobatisztaság legkésőbb hatéves korig kialakul, úgy tűnik, a cikk szerzőjét ez nem zavarja. Ám az annál inkább, hogy a »csuhások« veszik a bátorságot s próbálják megőrizni a »hely« méltóságát. Persze az egész cikk semmi másról nem szól, csak az egyház utálatáról, s lám, olyannyira nincs itt diktatúra, hogy még ezt is lehet.

A kolléga szerint mások ablaka alá szarni egyenlő az életkedvnek nevezett érzülettel, s ha a minden aljas közösségi norma alól felszabadított egyén nem üríthet szabadon, akkor bizony sérülnek az egyéni szabadságjogok. E ponton csíphető nyakon a múltba révedéssel keresztezett rendpártiság, meghintve egy kis fundamentalizmussal.

Ja, kár ebbe belekeverni a »fogyasztó« turistákat, hiszen nagy valószínűség szerint nem azért jönnek ebbe a kis hazába, hogy akár szakrális, akár »világi« tereinket összeszarják. Ha meg igen, akkor tényleg jobb, ha azt a pár sört  ami miatt annyira aggódik a kolléga – otthon isszák meg.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38117