Orbán viszolyog a félhomályos bölcsészektől

2012. június 28. 10:45

Legszívesebben mindent bedaráltatna, amit nem ő álmodott meg, az ilyen félhomályos, furcsa zenéket játszó kocsmafélék mélye amúgy is csak rossz gondolatokat szülhet.

2012. június 28. 10:45
Bencsik Gyula
Stop.hu

„»A romkocsmák félhomályában merengő állástalan diplomásokkal Dunát lehet rekeszteni« - mondta Orbán Viktor kormányfő azonnali kérdésekre válaszolva hétfőn az országgyűlés előtt. E kijelentésével egyszerre csapott oda a Budapest alternatív kultúráját a rendszerváltás óta meghatározó romkocsmáknak és a fölösleges végzettséggel állástalanként vegetáló bölcsészeknek.

Hogy a nem központból, nem baráti szívességből pozícióba került sógorok és komák által vezérelt kulturális és vendéglátó egységeket nem igazán kedveli, az régóta ismert. Orbán legszívesebben mindent bedaráltatna, amit nem ő álmodott meg, az ilyen félhomályos, furcsa zenéket játszó kocsmafélék mélye amúgy is csak rossz gondolatokat szülhet.

Az egykori párttárs, Fodor Gábor úgy emlékszik a Csak a narancs volt című ősfideszes visszaemlékezés-kötetben, hogy Orbán már a nyolcvanas évek végén sem rajongott az olyasfajta szubkultúráért, amelyet például a Kontroll Csoport vagy az Európa Kiadó vezetett elő. A pragmatikus Orbán egyszerűen nem értette a zenekarok üzeneteit, nem érezte az általuk képviselt miliőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2012. június 28. 20:56
" Orbán már a nyolcvanas évek végén sem rajongott az olyasfajta szubkultúráért, amelyet például a Kontroll Csoport vagy az Európa Kiadó vezetett elő. A pragmatikus Orbán egyszerűen nem értette a zenekarok üzeneteit, nem érezte az általuk képviselt miliőt.” Ez a mi nagy szerencsénk.
Trükkök Százai...
2012. június 28. 16:41
Hiszti.hu
Fáskerti
2012. június 28. 16:28
"A romkocsmák félhomályában merengő állástalan diplomásokkal Dunát lehet rekeszteni" - Orbán a Dunába akarja lövetni a pesti (zsidó) értelmiséget! Európa segíts!!!
Karcolt
2012. június 28. 15:51
"Kíváncsi vagyok, hogy bárkinek mit sikerült volna elérni egy szétbaszott gazdasággal a nyakában, amikor semmi támogatásra, semmi segítségre nem tudott számítani, sőt a háborgó tengeren, ha azt észlelték, hogy kibukkan a feje, máris igyekeztek víz alá nyomni." Talán nem kokik és sallerek osztogatásával kellett volna kezdeni és akkor maradtak volna támogatók és segítők. De erről a fideszes legendárium szeret elfeledkezni, csak a "minket mindenki bánt" típusú picsogás megy hónapok óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik