Orbán viszolyog a félhomályos bölcsészektől

2012. június 28. 10:45

Bencsik Gyula
Stop.hu

Legszívesebben mindent bedaráltatna, amit nem ő álmodott meg, az ilyen félhomályos, furcsa zenéket játszó kocsmafélék mélye amúgy is csak rossz gondolatokat szülhet.

„»A romkocsmák félhomályában merengő állástalan diplomásokkal Dunát lehet rekeszteni« - mondta Orbán Viktor kormányfő azonnali kérdésekre válaszolva hétfőn az országgyűlés előtt. E kijelentésével egyszerre csapott oda a Budapest alternatív kultúráját a rendszerváltás óta meghatározó romkocsmáknak és a fölösleges végzettséggel állástalanként vegetáló bölcsészeknek.

Hogy a nem központból, nem baráti szívességből pozícióba került sógorok és komák által vezérelt kulturális és vendéglátó egységeket nem igazán kedveli, az régóta ismert. Orbán legszívesebben mindent bedaráltatna, amit nem ő álmodott meg, az ilyen félhomályos, furcsa zenéket játszó kocsmafélék mélye amúgy is csak rossz gondolatokat szülhet.

Az egykori párttárs, Fodor Gábor úgy emlékszik a Csak a narancs volt című ősfideszes visszaemlékezés-kötetben, hogy Orbán már a nyolcvanas évek végén sem rajongott az olyasfajta szubkultúráért, amelyet például a Kontroll Csoport vagy az Európa Kiadó vezetett elő. A pragmatikus Orbán egyszerűen nem értette a zenekarok üzeneteit, nem érezte az általuk képviselt miliőt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/38100