Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 14:12

A Horthy-kultusz kérdése magyarokat és magyarokat állít egymással szembe, nem pedig magyarokat és zsidókat – mondta Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Ha valaki azt gondolja, hogy a holokauszt helyes, az komoly merényletet követ el a hazája ellen, mivel a holokauszt áldozatai magyar emberek voltak – mondta Tamás Gáspár Miklós az Egyenes Beszédben. A filozófus szerint ezek a konfliktusok gerjesztettek, szembe akarják fordítani az embereket egymással.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37896


178 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


már kicsit aggódtam, hogy ma nem lesz holokauszt!


"magyarokat és magyarokat állít egymással szembe, nem pedig magyarokat és zsidókat"

Ezt Ti szeretnétek elérni. Csak nem megy. Ezért vagytok pánikban és próbáltok meg mindent a külföldi haverokkal elérni. Ha rajtatok múlna már fegyveresen avatkozott volna be a nyugat vagy a kelet, nektek mindegy is melyik, csak visszakapjátok a hatalmat, a kassza kulcsát, a médiát.

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 15:53

"A filozófus szerint ezek a konfliktusok gerjesztettek, szembe akarják fordítani az embereket egymással."

Csak abban nem értünk egyet, hogy ki gerjeszti...

Válaszok:
OmegaMale | 2012. június 22. 14:47

Ki is érdekelt jelenleg az emberek hergelésében?

Válaszok:
bonta | 2012. június 22. 18:55

Várom Alekosz nyilatkozatát is a témát illetően.


Végtére igazad is lehet Gazsi!
De ha mondjuk magyar ember gerjeszti a kórt,
mint az"Ős patkány",akkor mi van?Tudok én neked fesorolni egy csomó zsurnalisztát,spekuláns tőkést,politikust,sőt még filozófust és
literátust,poétát,előadóművészt és még más
kvalifikált embert,ki a saját területén
megállja ugyan a helyét,de magyarnak :NULLA!
Igy hát osztán szegény enber ba+=d meg egymást,
te meg Gazsi akit találsz!

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 15:39

Lol!

Azért vicces az, amikor elvárják hogy mindenki határolódjon el mindenkitől, de a neomarxista TGM teljesen oké.

Vicces az is, hogy ennek a bagázsnak mennyire nincsen empátiája, mennyire nem hajlandó emberszámba venni az ellenoldalt.


Aha !

"Egy fiút leszúrtak a fasiszták" - TGM beszéde a Moszkva téren.

Ugye tudjuk, hogy Tamás Gáspár Miklós hazudott-hazudik-hazudni fog ,-elvégre a kitartott filozófusok osztályába tartozik.
Miről is beszél ?
http://hu.wikipedia.org/wiki/T..

Válaszok:
bonta | 2012. június 22. 18:56

TGM-ék élesztgetnék a Horthy-kultuszt, de annak is qrva gyenge. Semmiféle kultusz nincs, egyszerűen történelmi vereséget szenvedtek a bolsevisták, kicsit megkésve ugyan

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 15:46

Szekus volt a jó édesanyád! TGM a Ceausescu-terror elől menekült Magyarországra a 80-as években. Szégyelld magad!


"Elveszítettünk fél millió ember"t - mondja - (ha ez igaz), ez még mindig csak töredéke annak amennyi embert elveszítettünk 40 év alatt amiatt a pusztító világuralmi struktúra miatt, melyben szerepük van az ilyeneknek is, mint TGM. Még hogy nincs felelőssége! Az ilyen aljas hazugságokkal hergelni a magyart bizony nagy felelősség. Most éppen azon igyekszik, hogy a "nemzet", a "hazafi" és a "patrióta" szavunkat lopja el, fordítsa ki és gyalázza meg.
Horthy és Nyírő nem a magyar nemzet része? Dehogynem. Sokkal inkább, mint ez a hazudozó kis senki, aki megpróbálja félrevezetni a MAGYAR NEMZET valódi PATRIÓTA HAZAFI tagjait. Hűha, micsoda dráma zajlik Magyarországon, hogy képes volt valaki a nagy Marx elvtársról elnevezett utcát Wass Albert utcára változtatni. Jesszus! Vége a hazának! Megvetést érdemlünk, a nyugatét és TGM-ét egyaránt.


Tegnap egy barátommal beszélgettem,az utcán,és hát,mivel szeretnek szerepelni,szóba kerültek a zsidók.. Mielőtt belemerültünk a diskurzusba,alaposan körülnéztünk,mert Pesten még a falnak is nagy csimpánz füle,és karvaly orra van.. fasiszta jelzővel bárkit lehet illetni az utcán,aki hangoztatja a magyarságát.. De a zsidókról már lassan beszélni sem lehet... Na ez a botrány, nem az,amit ezek próbálnak belénk sulykolni ..

Válaszok:
hegedűs | 2012. június 22. 15:36

:-)
Akkor próbáljuk levezetni..
Ki a zsidó ? Halachikusan akinek az anyja is zsidó.
Ki az abszolut apáca ? Akinek az anyja is apáca volt.
Ki a szekus ? Hát akinek......


Vannak szemét emberek, akik még szekusnak se voltak jók.


Nem a Horthy-kultusz feléled, hanem vörös-festék-kultusz!

Válaszok:
Hunor N. | 2012. június 22. 15:30

Meg a csillag-kultusz...


Hát azért nem épp így van, hanem pont fordítva, tök mindegy hogy magyar, simán lezsidózzák. Pusztán azért, mert nincs baja a zsidókkal. Ez gáz. És az meg még jobban hogy már szitokszóként használják (a jobbiknak köszönhetően szinte már köznyelvben) azt hogy "zsidó".


Èn meg ismerek buzgó magyar hazafikat akik csak embernek NULLA!

Válaszok:
gilice | 2012. június 22. 18:51

Jelenleg a kapitalizmus is éppen történelmi vereséget szenved és pont emiatt kap eröre több helyen a baloldal (Franciaországban, Görögországban,stb.) és a nagy kérdés már jóideje nem az, hogy bal vagy jobb, hanem, hogy sikerül-e egy élhetö rendszert kialakítani a Földön vagy továbbra is marad az ember, az ember és a természet farkasa.


miért nem okosodtok jobberek?

Amikor már ott tartunk, hogy naponta láthatjátok ti is (hiszen ma már nem kell hozzá elemző készség, vagy bármilyen átlagon felüli szellemi muníció) hogy átvernek, szopatnak és kihasználnak a választottaitok.

Meddig daráljátok még bamba képpel magatok elé ugyanazt az egy tőről fakadó büdös ostobaságot, amit a szátokba adtak, hasznos idióták?

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 16:13
Karvaly | 2012. június 22. 22:23

Tehát akkor a libsi bolsi baloldal haragszik a libsi bolsi Fideszre. És csakis Magyarországon, mert máshol nem ilyen stílusban folynak a dolgok. Pedig mindenfele van bal és jobb irányúltságú párt és ezek normálisan váltják egymást a hatalmon.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 16:08
heep | 2012. június 22. 17:26

Szerintem meg eddig sosem beszélgettünk Horthyról, mert nem lehetett. Most jött el az idő.
Nem csak két verzió van hanem sok, ahogy itt a fórumokon dumálunk egymással.

Ami a szalonképes verziót illeti nagyon kétséges, hogy igaz.

Ajánlom figyelmekbe:
http://www.youtube.com/watch?v..

Foxi-maxi egyetemeken szerintem nagyon sokat dolgoztak rajta, hogy legyen a szovjeteknek tetsző verzió és ez vált a általános szalonképes verzióvá.


Igen, csak nálunk a jobboldal, olyan mint máshol a baloldal. És olyan nemzetellenes bagázs, mint a magyarországi baloldal nincs sehol.

Innentől nem nehéz kitalálni, miért van mindig balhé.

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 17:11

Szerintem ezt minden magyarországi politikai tömörülésre és rajongóira el lehet mondani.

Egyébként megint a libsik/zsidók voltak olyan ostobák, hogy amikor a kommunista múlt feltárásáról, az oligarchákról, a zöldbárókról, a magyar tündérmesékről, úgy általában a kormány totális alkalmatlanságáról kellene beszélni elkezdenek Horthy-zni.
Amiből egyébként rohadtul nem jöhetnek ki jól, egyszerűen azért mert az antihorthysták tizedannyian vannak, mint a Kormányzóval szimpatizálók.

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 22. 16:41

Na, kéretlen leckáét kaptunk hazafiságból és patriotizmusból...
Mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény ez - hogy "nemzetről" beszélnek - olyanoktól, akik december 5-én elárulták a teljes magyar nemzetet.
A Nemzetnek szánt mondanivalójuk továbbra is: Nulla.
De ebben semmi meglepő nincs - hiszen sosem értették magát a fogalmat sem.

Azért annak nagyon örülök, hogy ebben a kérdésben a "leghitelesebb" "magyar" "baloldali" "gondolkodót" sikerült megszólítania az Atv-nek. Ez a riportalanyiság mindennél többet mond.
kellene majd egy interjú vele Kádár szerepéről, bűneiről és megítéléséről is... az is ugyanilyen hiteles lesz biztosan.

http://youtu.be/urWayOk8tb8


Ez nem Horthy-kultusz te ökör, hanem csak a tudatos történelemhamisítások helyett a reális történelmi tényekhez való visszatérés.

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 17:19

"Szerintem ezt minden magyarországi politikai tömörülésre és rajongóira el lehet mondani."


Ébresztő! Nem látod, hogy rajongói ma, Magyarországon, lényegében csak a jobboldalnak vannak. A rajongói műfaj a populizmus hozadéka. Persze próbálkoznak ezzel a szerencsétlen szocik is, de még ehhez is tehetségtelenek.

(Persze nem számolom azt a maroknyi kádár kori nyugdíjast, akik még lobogtatják a szekfűs zászlóikat, nehogy életük végéig szembe kelljen nézniük azzal, hogy korábban egy diktatúrát szolgáltak - merthogy ez a kihalófélben lévő kivétel.)

A rajongásra hajlamos szavazókat ma (a fent említett nyugdíjas csoport kivételével) egyedül a jobboldal szólítja meg. Megszólításuk alapformája a populizmus, a demagógia, a felkorbácsolt érzelem, a gyűlöletpolitika, a két csoportra redukált világkép, ahol a másik csoport kapja a bűnös szerepét, a saját pedig minden földi és égi jó letéteményeséét.

Miért nem okosodtok jobberek?

(na jó, te épp a ritka kivétel vagy, akin láthatóak szellemi változások, újraértelmezésre, korrekcióra irányuló egyértelmű agytevékenység jelei.)

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 16:55

A populizmus, kétfelé osztás, gyűlöletpolitika mindkét(?) oldalra ugyanúgy jellemző. Annyi a különbség, hogy a magyar valóban szeret egy konkrét személyért rajongani, a zsidók, illetve az a kör meg úgy szocializálódott, hogy nem.

Minőségbeli különbség a kettő között nincs.

(off: Egyébként ezért kéne végre helyreállítani a monarchiát. Nem oligarchafizette percember egóhuszárok legyenek a rajongás tárgya, hanem a legitim király, a miniszterelnök pedig tegye a feladatát, ami nem a nemzet spirituális vezetőjének szerepében tetszelgés.)

Mennyiségbeli igen.

(Btw: a DK új színt hozott ebben. Gyurcsány személyében végre a bosszúzsidók is tudnak valakiért rajongani.)

"(na jó, te épp a ritka kivétel vagy, akin láthatóak szellemi változások, újraértelmezésre, korrekcióra irányuló egyértelmű agytevékenység jelei.)"
Köszönöm szépen, remélem ezt majd rólad is el tudom mondani. Ehhez az kéne, hogy némiképp eltérj a libsi szereotip gondolati panelektől.

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 22. 17:26

Más országokban általában nem is arra hegyezik ki a vitákat, hogy ki hazafi és ki nem, mert ez jócskán anakronisztikus. A nagy kérdések manapság más síkokon fogalmazódnak meg. Ha mondjuk példaképnek tekintem Svédországot, ahol eddig elég jól sikerült a válságon átevickélni, azon érdemes töprengeni, hogy mikép lehet olyan átláthatóvá tenni az állam tevékenységeit ahogy ezt ott megoldották és, hogy a szubszidiaritás ottani formája mennyire vonzóvá teszi a demokráciát. A svédek nem szavakkal hanem magas adókkal segítik a nemzetüket és a nemzet "nyitott kártyákkal" költi el a közös pénzeket.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 17:43

Mindenkinek köze van hozzá akit érintett. Minden témánál ez a természetes.

Válaszok:
Akitlosz | 2012. június 23. 04:25

Ki az asztalra a reális történelmi tényekkel!

A történészek már egész jó munkát végeztek e téren. A nép sajnos nem vevö a differenciált megitélésekre. Rajongani vagy gyülölni akar...

Válaszok:
pipafa | 2012. június 23. 21:03

Azért azt el kell ismerni, hogy ezt a stílust az SZDSZ honosította meg az MSZP lelkes együttműködésével kis hazánkban. Nekem nem a szívem csücske a Fidesz de a hazai ballibnél minden jobb vagy jobbik. Melyik is a helyes ige?

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 20:22

"A populizmus, kétfelé osztás, gyűlöletpolitika mindkét(?) oldalra ugyanúgy jellemző."

Ne viccelj már! Orbán ellenzéki 8-ban végigvitt és máig sem eresztett nagy projetkjét, hogy Magyarországon ne csak egy széljobb párt tematikája legyen ez (mint Európában szokás), hanem az egész országot meghatározó alap szellemi közeg, nem kéne elvitatni a mestertől!

Hogy ebben a sikeresen leépített, kényszerzubbonyszerűen ostobákra és debilekre írt szellemi közegben később ki, milyen reakciókat próbál adni, amikor azokhoz kell szólnia, akik a kétpólusú világkép demagógiája szerint léteznek, azt ne mossuk már össze a létrehozók csodálatos teljesítményével!

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 17:41

TGM nagy koponya. Nem való ilyen törpéknek. :P


Túl sokat képzelsz Orbánról...

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 22. 17:57

"Más országokban általában nem is arra hegyezik ki a vitákat, hogy ki hazafi és ki nem, mert ez jócskán anakronisztikus."

Lol! :D :D

Az ilyeneket honnan veszed?

"Ha mondjuk példaképnek tekintem Svédországot"
Ahol egyébként 200 éve nem volt háború, és dúskálnak az ásványi kincsekben... Úgyhogy ne tekintsd példának.

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 20:11

nem érek rá képzelődni. Amikor orbán elkezdte ezt aktívan csinálni, már akkor logikusan levezette a szellemileg érzékenyebb közeg, hogy ez jó eséllyel odáig is fajulhat, ahol egyébként most tartunk. (És ha ennyire le lehetett ezt a közeget zülleszteni, akkor tovább is fajulhat.)

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 18:29

"Osztályellenség, osztályharc mond neked valamit?"


mond. Azt, hogy mai napig ragaszkodsz az ügynökvédő kormány seggéhez tapasztott száddal ahhoz a primitív demagógiához, hogy aki nem narancsos bohóc, az minden bizonnyal kommunista.

És mint ilyen szánnom kellene téged.


"Az emberek jobban szeretnek fitymás faszt szopni.
nem tudom érted-e faszszopó?"

nyehehe.
Hogyne értenélek.

Aki faszszopásra rendezte be az életét, annak már csak annyi dolga maradt az életben, hogy gazdát válasszon magának a tevékenységhez.


Konkrétan mit is csinált Orbán?

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 22. 18:52

Így igaz!... De én inkább hazaffyakat írtam volna...
"A Horthy-kultusz kérdése magyarokat és magyarokat állít egymással szembe, nem pedig magyarokat és zsidókat – mondta Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában."

Mert hogy a magyar zsidó is magyar, meg a magyar cigány is magyar.
A Horthy kultusz élesztése nem csupán Horthyról, Horthy államfői megítéléséről szól, hanem egy korszak szellemiségének, az országot tragédiába vezető politizálásról, ami valóban megoszthatja a magyar polgárokat.

Kell ez, jó ez bárkinek is?
A "kibeszélés", az "átbeszélés" kell, de nem indulatok mentén, és főleg nem úgy, hogy lenácizzuk, lebüdöszsidózunk, liberálbolsizunk bárkit is, vagy kirekesztünk bárkit is a jogából, akinek magyar identitása van.


szélsőséges és radikális populizmushoz nyúlt a kis kezével, az "oszd meg és uralkodj" hatalomtechnikai elvét kiaknázandó.

Úgy döntött, az ország hosszú távú mentális lezüllesztése, a még lappangó kádárizmus reflexeinek, valamint a fasiszta természetű indulatoknak a "kieresztése a palackból" sem lesz drága az ő rövidtávú politikai sikereinek elérése érdekében.

Elég jelentős vezéralak volt (van) ő a magyar jobboldal számára ahhoz, hogy ezt a folyamatot beindíthassa, de csak egy apró, jelentéktelen pondró ahhoz, hogy ennek hosszútávú romboló hatásait, az ideológiai cirkuszt és annak járulékos gaztetteit, a gyűlölködésbe forduló ország évtizedes lerohadását megfékezhesse.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 21:49

A gazdaság áll, sőt zsugorodik, soha nem látott megszorítások sújtják az embereket és jóval magasabb munkanélküliség, mint Gyurcsány idején volt. A problémát a kormány meg nem tudja kezelni, ezért próbálja elterelni a figyelmet.

Ugyanakkor az ellenzéknek, főleg az MSZP-nek is jól jön, hogy szimbolikus kérdésekről kell vitázni... gazdaságpolitikához úgy néz ki egyik sem ért.


Bocsánatot kért. Sokan és sokmindenért nem kértek itt bocsánatot...

Válaszok:
Rudi Mentaire | 2012. június 22. 20:22

Én meg azt hallottam, hogy Izraelben svábbogarakat tenyésztenek kizárólag a magyarok számára, hogy elözönljék a magyarok lakásait. Aztán jönnek a zsidók és inyenc falatokat készítenek a paprikás csótányokból az ázsiai piac számára. Ilyen agyafúrtak! Jó lesz vigyázni!


Bocs. Megfeledkeztem Afrikáról. Ott javában dúlnak az "Igazak" és a "Még igazabbak" közti harcok...

Az, hogy 200 éve nem volt a svédeknél háború, az öket is dicséri.
És valahogy a kincseiket is ügyesen hasznosítják.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 21:35

Lehet, hogy itt kölcsönhatások is érvényesülnek?
Mi okuk lenne a zsidóknak pont csak Magyarországon áskálódni?..

Válaszok:
Akitlosz | 2012. június 23. 04:36

A jelzök, izléstöl is függenek...
Hogy mi volt az SZDSZ különös stílusa nem tudom, de nem hinném, hogy pld. egy Fodor Gábor olyan rossz fej lett volna. Ausztriában is volt egy liberális párt (LIF) ami idöközben megszünt és ott pld. véletlenül se volt egy zsidó sem...

Válaszok:
heep | 2012. június 22. 20:51

Emelje fel a kezét az, aki megbocsájthatott és megbocsájtott a magyar nemzet nevében.
Hányat kivégeztek már, pedig bocsánatot kért.
TGM egy szemét ember.

Válaszok:
duzur | 2012. június 22. 20:30

Jó, hogy ujra megjelentél. Már unatkozott a mazochista énem... (A többi énem viszont egész jól elvolt.)


Biztos jobban ismered TGM-et mint én, de én mindenesetre jóval szerényebb vagyok és senkitöl nem várok mást, minthogy legyen annyira tekintettel a sebeimre amennyire én is tekintettel vagyok mások sebeire. Ez csupán egy emberi magatartás.

Válaszok:
Rudi Mentaire | 2012. június 22. 20:43
Rudi Mentaire | 2012. június 22. 21:01

A "zsidóbérenc" különösen precíz megjelölés... Azt bárkire rá lehet ragasztani aki éppen nem utálja a zsidókat.
De szerencsére a magyaroknak senki mással nincs baja, csak a zsidókkal. Nomeg a számos "kedvenc ellenségeinkkel"...


Különösen a kripto-zsidók...


.."de én mindenesetre jóval szerényebb vagyok "... selbstlob stink, mondanák németül, de lefordítom : " az öndícséreted ( sic ! ) bűzlik "

Igen, lehet , hogy jobban ismerem. Nagyváradi gyökerei vannak. Különben megismétlem : Tamás Gáspár Miklós a gyalálkozásaiból él.
Nem hiszem, hogy a zöld határon kellett volna " menekülnie " Erdélyből. Üres kézzel se.

Válaszok:
duzur | 2012. június 23. 01:07

Azért jó fej vagy. Pont a Fodort hozod fel példának. (Pethő, Bauer, Magyar, Eörsi, Kóka csak néhány név)
De az SZDSZ honosította meg a rettegést 90 után a hazai zsidóság körében, mert ezzel lehetett megszerezni a szavazatukat. Ő volt aki mindenhol antiszemita, rasszista népnek állított be minket és azzal érvelt, hogy csak ők képesek ezek ellen megvédeni a zsidókat. Ők uralták a médiát, kultúrát amiken keresztül befolyásolták a hangulatot.
De fölösleges magyaráznom. Ezek megértéséhez, megéléséhez itthon kell élni. Ez nem érthető, érezhető médián és esetleg évente néhány napos itt tartózkodáson keresztül.


Kedves Duzur, szegezzünk egy dolgot egyszer és mindenkorra le: az a tény , hogy Te " széttvetett lábakkal", sebeid mutagatásával és nyilvános nyaldosásával vagy elfoglalva az még messze nem jelenti, hogy másnak nincsenek sebei.
Sokan egyszerűen ígényt se tartanak a Te "tekintettel létedre" , de nem is abból " élnek" a fórumon.Megnyugtatlak, hogy ismerek ( sic ) személyeket, akik sok sebből véreznek ( sic ), és mégis hallgatnak. Van más közölni valójuk is.
Belépsz a fórumra és boldogot-boldogtalant kioktatsz.Ez a feladatod ? Szóltam én hozzád ?
Kérlek ne szólíts meg, mert sok okból nem tudom Neked a megérdemelt választ megírnom.

Válaszok:
duzur | 2012. június 23. 00:57

Az a baj, hogy képtelen vagy objektivitásra.

Válaszok:
duzur | 2012. június 23. 00:30

Veled is az a baj, mint a radikális jobberekkel. Látják a zsidókat, látják mit csinálnak, és egyszerűen nem értik a helyzetet. Ezért kitalálják a maguk kis teóriáit...

A Vörös Hadsereg kivonása után egy teljesen természetes folyamat az addig elnyomott nemzeti, hazafias érzelem reneszánsza. Ez nem Orbán indította el, nem ő vezényelte el. Ő egyszerűen csak látta a hullámot, és jó érzékkel meglovagolta. Így tök fölösleges őt bűnbaknak kikiáltani. A többi jelzőről annyit, hogy körülírtad a politikust. Ha azt hiszed akármelyik különb, hatalmas tévedésben vagy. (Kiv LMP, akik eddig tényleg nem gyűlölködtek.)

A fasizmusról láthatóan fogalmad nincs. Annak meg értelme sincs hogy "fasiszta természetű indulatok". Emberi gyarlóságok vannak, és ebből fakadó indulatok. (Várj, izmus nélkül nem az igazi ugye?) Orbán 2002ig jól kormányzott. Ha valami miatt ő meg kell róni, akkor nem Horthy, vagy Mussolini szellemiségének átvétele, hanem a neokádárizmus, amit ma is láthatunk.

A véleményem pedig az, hogy soviniszta vagy. Képtelen vagy a saját közösséged hibáit észrevenni, ahogy az ellenoldal akcióinak és reakcióinak mozgatórugóira egyszerűen vagy kíváncsi. Hiba. Talán intelligenciád is lenne arra, hogy felfogd.

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 23. 00:41

Azért ez aranyos - a kommunisták gyerekei rákosiznak, a hasznos idióták gyerekei meg hasznos idiótáznak - csak sajnos nem a szüleikre, hanem a családi boltot viszik tovább ezen a kifacsart módon. Én a helyükben nem mennék ki a napra, nemhogy még mutogatnék is az olvadt vajra...

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 23. 00:45

TGM, sok itt megszólalóval, és az ex-köztársasági elnökkel szemben beszéli a magyar nyelvet.

Egyébként szerintem igaza van: aki egy bukott kormányzó rehabilitálását vállalja fel, aki elvesztett egy világháborút, elvesztette a revízió lehetőségét és sok százezer embert - nem csak a holokauszt áldozatait, de szerencsétlen magyar bakákat és ártatlan civilek ezreit - küldött a vágóhídra, az egyszerűen hülye.


Szerinted akinek a kommunisták megölték a családja jó részét, objektív mondjuk Sztálinnal kapcsolatban?

Magamról azt szoktam írni, hogy garantáltan nem vagyok elfogulatlan...


Node ott legalább nem a szörnyü zsidók ütik-verik a szegény arabokat...
Malmö problémája szintén egy globális probléma, amit sehol még nem tudtak jól megoldani.
Amikor a svédeket példásnak neveztem, föleg az államgazdaságuk kiegyensúlyozóttságára gondoltam és a még mindig magas-szintü szociális ellátásaikra.


nem öregem, ez így kevés lesz. Az én véleményeim sokkal összetettebbek annál, mint amilyen elképzelésekkel te itt helyettesíted magadban, hogy aztán számon kérd rajtam.

1. Én sem mondtam/gondoltam mást, minthogy orbán csupán meglovagolt egy tendenciát saját rövidtávú érdekei miatt. Nem ő indította el és nem ő vezényelte le. Ne nézzük már hülyének egymást, ha kérhetném! Szellemtörténeti folyamatokat nyilván nem keverjük össze a hatalmi játszmákat játszó kisszerű politikusok taktikai húzásaival.

Amit orbán csinált, azt azonban nem maszatolhatod össze az általános "politikus" fogalmával. Lehet mondani pl., hogy minden politikus hazudik, hiszen ez a szakmájának alapeleme. Azonban a lényeg mindig a fokozatokban, a módszerekben, a határokban, a mértékben és a célokban lesz, és ez az, ami számít! Ez az, ami elválasztja egymástól a cinikus hatalmi tébolyulttól a kiváló és önmagáért felelősséget vállaló szakemberig terjedő skálán a politikusokat.

Orbán olyan tendenciákat lovagolt meg (ha csak ezt nézzük is), ami egyértelművé teszi az értelmes emberek számára, hogy a saját hatalmi törekvései sokkal fontosabbak számára, mint az ország, (vagy a hangoztatott: nemzet) sorsa - most nem részletezem... És ezzel az általános politikus halmazból átlépett a populista politikus halmazába, a legkártékonyabb csoportba.

(Helyes, hogy említed az lmp-t, amivel gyakorlatilag saját magad állítasz ellenpéldát arra, hogy a politikus alapértelmezés szerint sem csak ilyen.)


2. A fasizmusról neked nincs fogalmad, ha úgy képzeled, hogy az ma csak a szándékos népirtást, vagy karlendítő neonácikat jelenti.
Nem, a fasizmusra jóravaló, családos, magát hazaszeretőnek tartó, a világ sokféleségétől megijedő együgyű kispolgárok szavaztak, valamint a frusztrációjukra ettől megoldást váró vesztes társadalmi csoportok, ők voltak régen is az ideológiailag "elkapható" tömegbázis.

Amit orbán csinál, az a tökéletes modell-szerű újrajátszása a korai fasiszta társadalmi tendenciáknak. A cselekvőképes és a hatalom kontrollját megvalósító civil társadalom erőszakos leépítése és a (még a társadalmunkban szunnyadó, le nem vetkőzött) kádári kispolgári attitűd visszaerősítése és jutalmazása (amit helyesen megjegyzel) is pontosan ebbe a folyamatba illeszkedik.

"A fasiszta állam lényegében egy tekintélyuralmi rendszer, ami mindig valamilyen "szép új világ" felépítését tűzi ki célul, és ahol a cél elérése érdekében végrehajtott központosítás révén mindent egyetlen központi akarat alá rendelnek. A fasizmus a nemzet egységére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapoz." (wiki)

Ilyen értelemben párhuzamot kell látnunk. És természetesen a folyamatok a saját logikájuk szerint (és a környezet függvényében is) magukban hordozzák a folytatást.


3. a saját közösségem (?) - bármi is legyen az (Európa, poszt-szocialista K-Eu, Magyarország, liberális demokrácia, értelmiség, művész, hetero férfi, stb., stb.) - mindegyiknek a hibáival kifejezetten kritikusan foglalkozom. Nem tudod mit beszélsz! Én (és még nagyon sokan) nem a ti pártcsaládosan konfrontálódó világotokba indentifikálva létezem, ezért teljesen rosszul méred fel az én pozíciómat. Ez egy nagyon buta kísérlet volt a részedről.


Remélem ez hamar elterjed rólam, mert azért ilyen magas polcra még nem tettek engem... Igy legalább 66 éves nöként sikerül komoly tudományos múltra szert tennem. Hány könyvem is jelent meg? És hány nyelven?


...és kiről beszélsz? Te kommunisták gyereke vagy, hasznos idióta?

Válaszok:
Karvaly | 2012. június 23. 02:33

Ugy tünik, hogy itt csak a trágár gyülölködöket kedvelik. Mégcsak hasonlót se irtam soha, hogy másnak nincsenek sebei, de lehet, hogy nagy pimaszság részemröl azt szorgalmazni, hogy ne vájkáljunk egymás sebeiben. Akinek pedig az a passziója, hogy ezzel szórakozzon, arra én se vagyok kiváncsi. Semmi de semmi okom, ártatlan rokonaim tragikus sorsát elhallgatni (emlékezni és emlékeztetni kötelességem rájuk) és ugyanezt gondolom mások rokonairól is akik áldozattá váltak esztelen diktatúrák folytán.


Zwar war das eher Ironie als Selbstlob aber offenbar ist mein Ungarisch doch nicht so treffsicher wie ich hoffe...
Nagyváradi gyökereim nekem is vannak. Arról viszont tényleg fogalmam nincs, hogy TGM mikor, miért és hogyan került Magyarországra. Az viszont érdekelne, hogy az énekes Tamás Gábor, rokona-e.


Ne játszd meg a hülyét, mert mindenki annak fog hinni :)

Válaszok:
Carlos> | 2012. június 23. 10:35

Ha finom akarok lenni, akkor annyit mondok, hogy téved.

A magyar és az izraeli kettő különböző nép.
S ez így volt már Horthy idején is.
Magyarok ugyan nem tartoznak a holokausztban érintettek közé.

Hol lát az interjú magyar-magyar ellentétet?
A magyar történelmet nem írhatják át ezek a Elie Wiesel félék! A magyar történelem a magyarokra tartozik.
Ez a hivatalosan nem is létező kisebbség ma sem Magyarország javára ügyködik.

Elég megnézni a külföldön Magyarországról panaszkodó társaságot.

Egyik sem magyar, viszont mindegyik zsidó. Nem véletlen.

Teljesen alaptalan az izraeli és a magyar nép összemosása, a magyar népnek ez semmiképpen nem érdeke. Eltérő eredet, eltérő nyelv, eltérő kultúra, de még eltérő vallás is.
A történelmünk is különböző.


Természetesen mindenki, bárki kialakíthatja a saját álláspontját bármiről, bárkiről, így Horthyról is.

Csak ne akarja a kisebbségi álláspontját rákényszeríteni a többségre!

Gondolhatják nyugodtan továbbra is "felszabadulásnak" az 1945-ben történteket, csak ugyan ne akarják ezt a magyar történelemkönyvekbe íratni!

Válaszok:
duzur | 2012. június 23. 16:12

Ott téved szegény, hogy Magyarország állampolgárait a "köztársaság polgárait" magyarnak veszi. De attól még ugyan nem feltétlenül magyar valaki, hogy Magyarország állampolgára. Attól csak magyarországi lesz, de nem magyar nemzetiségű.

Ez az Elie nem is tud magyarul. Ugyan mitől lenne magyar?

Hazafi, patrióta pedig éppen attól lesz valaki, ha megvédi a hazáját, annak történelmét, s a jelképeit, s nem hagyja, hogy egy idegen nép elvegye ezt tőle, s ráerőszakolja a saját kisebbségi nézőpontját.

A magyar jelképeket, turul madarat, Árpád sávot utáló társaság sok mindennek tűnik, csak éppenséggel magyar hazafinak nem.


Annyi, hogy Magyarország a világ 13-ik legnépesebb zsidó népességű állama. Európában az ötödik.
Az ö adataik szerint, hiszen hivatalosan nem is léteznek Magyarországon.

Szóval egyszerűen annyi a magyarázat, hogy itt élnek sokan, míg máshol pedig nem, vagy csak kevesen.


Nagyon érdekes, hogy az általános iskolai tananyagokban meg sem említették 60 évvel ezelőtt Horthy Miklós nevét, de például azok a szülők, akik mondjuk a 20-as években születtek, bizony sokat emlegették a nevét. Nem volt szabad beszélni róla. Most, hogy már szabad, megpróbálják befeketíteni a korszakot, mert maguk szerint ez így helyes. Le kellene írni, mi az, ami jó volt, mi az ami nem és engedni, hogy a nép ezek után döntse el, hogy mit gondol róla. Vagy talán a gondolatainkat is szabályozni kéne TGM? Akartátok, de nem engedjük, nem engedtük!


TGM magyar állampolgárokról beszél a holokauszt kapcsán, de a kárpótlást nem mint magyar állapolgároknak, hanem mint zsidóknak adják.


sajnos nem áll módomban az előítéleteidnek megfelelni. Tradicionálisan anti-kommunista/szocialista családból származom. Olyanból, amelyiket rendszeresen zaklattak emiatt. Saját magamnak is sikerült már tizenévesen a politikai rendőrség "kezelésébe" kerülnöm.

Miközben a magad fajta mai verbális antikommunisták és családjai akkor max. a foteljükből kritizálták a rendszert a tv-készülének szájalva, vagy épp biztos ami biztos beléptek a pártba. Végig lapították, végig asszisztálták a Kádár-rendszert, és lesték, hogy a magamfajta meghurcolásából nem esik-e le nekik valami haszon, ma pedig a legnagyobb szájhősök. Mindenkit lekomcsiznak, aki nem kér az újabb diktatórikus át-/visszaalakításból.

Úgyhogy húzz el a beröfögéseiddel a sunyi fajtádhoz!

Válaszok:
Karvaly | 2012. június 24. 00:19

A Jottányi neved nem arra utal, hogy kimozdíthatatlanul ostoba vagy?


OFF:

en felfuttattom kereskedelmileg az atv-t, ha felkernek.

osszeeresztem egy musorba tgm-et, a puzsert, alekoszt, a stolbucit, egypar ilyen szigetes tulelohiresseget, meg nehany reggeli radios es teves musorvezetot mint pl. lali a hulyek kiralya meg a szanalmas kompaniaja (akik miatt mar radiozni se lehet, mert mind teli szajjal ordibalja a maga viccesnek gondolt unalmas ostobasagait), kikerem a velemenyuket mindenfele nagyfontossagu dolgokrol, es annak nevezem, ami: kabarenak.

bar felek, viccnek kicsit eros lenne :)

ki az a marha, aki tevet nez - radiot halgat, a zene meg a Kossuth riportmusorai kivetelevel?

na nem mintha mashol jobb lenne, a media egy szenny. nem kell bamulni.

a demokracia is addig mukodott, amig kozvetlen tapasztalata volt a jonepnek, oszt hozzaszolt csereppel.

pesszimista szociopata vagyok-e?


Söt a nappali szelíd is ! Mivel életünk jelentös részében nem tudunk öngondoskodók lenni (gyerekkorban, idöskorban, betegség-, baleset-, munkanélküliség- esetén) komoly szerepe van a szociális ellátásnak.


Èrdekes, hogy pont most amikor a vadkapitalizmus csödjét tapasztaljuk, értetlenkednek emberek, hogy Marx és hívei miért lázadtak fel az akkori vadkapitalizmus ellen. Pontosan a kommunizmustól való félelemnek volt köszönhetö világszerte a kapitalizmus megszelídülése és amióta ez a veszély megszünt sajnos ujra elvadúlt.
Hogy milyen jó élete volt a 2 vh között a munkásságnak, azt az akkori kortársak másképpen látták... Persze a tehetösebb rétegnek nem ment rosszúl és ehhez a réteghez köztudottan szépszámmal zsidók is tartoztak. Tehát a tanácsköztársaság áldozatai között is voltak böven zsidók.
Lehet a zsidóknak felróni, hogy sokszor az uj mozgalmak élvonalában vannak jelen, de ezt a tendenciát már Jézusnál is meg lehetett tapasztalni...

A mai világban elfogadhatatlan minden hátrányos megkülönböztetés a határon túli magyarokkal szemben.
És joggal elvárható, hogy az EU is lépjen fel ezekkel szemben.
Ami az ország méretét illeti, az manapság nem annyira számit mint régen. Pont az Unióban látni, hogy az országok sikeressége nem ettöl függ. Vannak nagyon jól müködö kicsi országok és teljesen kudarcos nagyok. (Ausztria kb ugyanakkora mint Mo, viszont jóval szerencsésebb történelme volt.)
Miután az európai határok jócskán elmosódnak, és a problémák erösen globalizálódnak, sok uj kihivást hoz a jövö.


Ezek az állitások pontosan annyira megalapozottak mint az, hogy én Lendvai Pál vagyok, amint ezt egyes itteni szakértö hirdeti... És amennyire a metapédia adatai megbízhatóak...
Nem tudok róla, hogy bármikor is dicsértem volna Gyurcsányt, vagy bármelyik eddigi kormány politikáját. Gyurcsány karrierista személyisége és nagyon is kapitalista életvitele, nem testesíti meg számomra a baloldaliságot. Ugyanakkor az "elmúlt 8 évbe" bele kell számítani a destruktív ellenzék szerepét is. És számomra a megrökönyödés az öszödi beszéd miatt, jócskán álszent, figyelve a jelenlegi kormány öszinteségét...
Ennyit a "hazugságból épitett gettófalakról"...


Az idöt visszacsavarni nem lehet és nem is biztos, hogy valaha is léteztek a "régi szép idök"...
Ideális esetben, valóban sok mindent megold egy harmónikus, nagy család. De az is köztudott, hogy azokban a diszkrét idökben sok helyen embertelenül bántak a család kiszolgáltatott tagjaival.
Tudtommal az USA-t is elözönlik a latinok, pedig ott nem túl vonzó a szociális rendszer. Mindenhova igyekeznek ahol magasabb az életszinvonal.
Amikor megszünt a Szovjetúnió, állitólag azt üzente Gorbacsov a nyugatnak, hogy "vagy külditek a milliókat, vagy mi küldjük a milliókat..."


Ahhoz képest semmi se müködik jelenleg...


Te tudhatsz valamit. Odafent mindenki tanácstalan. Sajnos Rióban is...


Orákulumok nélkül qrvára el fogunk tévedni!


Érdekes módon az osztrákok mindmáig felszabdítókként tartják számon a szovjet csapatokat is. Hogy utána szerencsésebb helyzetbe kerültek a nyugatnémetekkel együtt, az már a késöbbi történelem.


Akkor ismered a nagy szovjet emlékmüvet a Schwarzenberg Platzon, a szines szökökút mögött. Azt nem szokták összefirkálni.
Persze, hogy Bécsben is voltak és vannak is nácik, akik mostanában föleg a törökök ellen úszítanak, de a többség tudja, hogy a szocialisták és nem a nemzeti-szocialisták, hozták el nekik a prosperitást.


Ez igy van, mint ahogy a nyugatnémetek is szerencsésebben úszták meg a 2.vh.-t mint a keletnémetek.


Eltekintve attól, hogy Bécsben soha jobboldali kormányt nem választottak a háború óta, én is tudom, hogy megfelelö propagandával minden népet fel lehet lelkesíteni és ehhez mindig kell ellenség is. Hasonló volt a módszere a kommunistáknak is és rajongó tömegeik nekik is voltak a kezdetben.


Az osztrákok föleg addig bírják ameddig a németek húzzák öket. A magyar munkavállalók nevében hevesen tiltakozom az ellen, hogy az osztrákok szorgalmasabbak vagy tehetségesebbek. A magyarok általában remekül helytállnak mindenütt a világon ahol megfelelöek a körülmények. Sok embert ismerek akik dolgoztak, ott is, itt is és ö szerintük se gyengébbek a magyarok. Két különbség van csupán: majdnem minden osztrák tud valamennyit angolul és általában jó az izlésük és a modoruk.


Az egy nagyon fiatal ország körülvéve vérszomjas ellenségekkel.


És a szomszédai jórésze se érkezett még meg a 21. századba... Azok a harcok amik arrafele folyton vannak, szerencsére már nem jellemzök Európára. A szörnyü jugoszláv háború is jócskán abszurd volt.


"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany. Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people." - Daily Express, March 24, 1933.
Ugyan mikor volt Horthy-kultusz, hogy azt most valakik fölélesszék? A háború előtt? Közben? Utána? A kálmáolga-félék miért választják a szenvedést, itt, mikor nekik szabad az út bárhova? De,le a kalappal a "bal"-osok álhír-kreálása, ál-tematizálása előtt. A "jobb"-oldal csak tanulhatna tőlük. Hozzáteszem, a 2/3-os tirannia százmilliókkal támogatja az ATV-t...


ps: Már lerágott csont, de az ismétlés a tudás...
1938.-ban a Time Magazine "Az Év Embere" Adolf Hitler volt.


„A történészek már egész jó munkát végeztek e téren.”
Aminek köszönhetően a felhőtlen szociálizmus éveiben generációk kerültek ki az iskolapadokból, akiknek elegendő volt a Horthy korszakról annyit tudni, hogy „cicázó/cikázó kakastollas csendőrök” meg „csendőrcsizmák talpa” …
Trianonról beszélni „irredentizmus”volt (tartsd a pofád, mert elvisznek!).
Hogy a széttrancsírozott (örök-) vesztes, Tanácsköztársasággal súlyosbított ország megmaradt, még fejlődni is tudott …, nos, a jeles történészek számára nem volt annyira említésre méltó.
Ennyit a jól végzett történészi munkáról.


cigány ország cigány népe-hallgatnátok inkább!


Nos, akkor magadról gátlástalanul hazudsz, a családomról meg láthatóan nem tudsz semmit. De eddig is tudtuk rólad, hogy nem vagy egy orákulum.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó