Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 12:39

A kormányzat ügyelt arra, hogy végre mentesüljön az antiszemitizmus gyanúja alól, mellyel a baloldal újra és újra megvádolja.

„A Külügyminisztérium egyébiránt a 2012-es esztendőt Wallenberg-évnek nyilvánította és megszámlálhatatlan megemlékezést tartott az embermentőről. Prőhle Gergely kolozsvári beszédében kiemelte, hogy keresztény ember nem lehet antiszemita. Az újonnan köztársasági elnökké választott Áder János a Schweitzer Józsefet ért inzultus után ugyan így fogalmazott. Orbán Viktor az Országgyűlésben ítélte el Baráth Zsolt jobbikos képviselő tiszaeszlározását. A székesfehérvári zsidótemető meggyalázása után szintén a miniszterelnök utasította Pintér Sándort, hogy azonnal vizsgálja ki az ügyet.

A kormányzat ügyelt arra, hogy végre mentesüljön az antiszemitizmus gyanúja alól, mellyel a baloldal újra és újra megvádolja – ezek az ügyek éppen azért bosszantóak, mert bár szerepet nem játszottak benne, mégis a politikai felelősséget rájuk hárítják. Az, hogy mi történik két kis faluban – az urbánus értelmiség általában ilyenkor fedezi fel a vidéket – nem tendenciózus. Azért itt nem arról beszélünk, mint a Millenium kapcsán, amikor Orbán Viktor országzászlókat avatott; jelen esetben két falu önhatalmúlag felállított két szobrot. Ha ezeket a településeket felszólítja egy vezető politikus arra, hogy milyen szobrot állíthatnak és milyet nem, akkor az visszavezethető a demokrácia problémára, melynek épp a balliberálisok az élharcosai. Ebben a kontextusban értelmezhető az Orbán-interjú is, melyet a Die Presse-nek adott; a miniszterelnök kijelentette, hogy vita van Horthy személyéről, de ő nem akar és nem is tehet igazságot a kérdésben. Ez egyrészt jelzi, hogy a jobboldal nem kíván aktuálpolitikát csinálni Horthy személyének megítéléséből, másrészt a jobboldalon belül sincs egységesen kialakult kép a kormányzóról és nem is biztos, hogy egyáltalán lesz, vagy hogy egyáltalán szükség lenne erre. Szerintem egyébként nincs, mert bár politikailag »egy a tábor, egy a zászló« sosem volt olyan kényszer – politikai akarat pláne –, hogy erre kulturálisan is szükség lenne.  

Navracsics Tibor hírTV Sziluett című műsorában ironikusan jegyezte meg az Európa Parlamenti vita után, hogy legalább csak antidemokratikusak vagyunk és nem antiszemiták, ez is fejlődés. Álljon itt zárásul egy 2007-ben mondott napirend előtti felszólalása, tartalma ma is aktuális: »A Fidesz Magyar Polgári Szövetség  a történelme során sohase vállalt semmilyen közösséget egyetlen diktatórikus politikai rendszerrel, egyetlen diktatórikus politikai eszmével sem. Ez mindig is így volt! Tudjuk, hogy van ebben az Országgyűlésben olyan párt, amelynek a jogutódja igenis vállalt diktatúrával rokonságot, onnan származtatja magát, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nem vállalt sohasem közösséget. Sőt a Fidesz Magyar Polgár Szövetség 1988 tavaszán azért alakult meg, hogy ne legyen diktatúra Magyarországon.«”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37889


71 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Megnyugodtam. A Nyirő-kultusz is az írónak és nem a Hitler-fannak szól: http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net..

A Fidesz soha nem antiszemita, csak próbálja szétszálazni az életműveket.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:22

Ha nincs Horthy-kultusz, akkor miért van mégis? :-)
Vagy csak a kormány által (még és nyíltan) támogatott kultusz nincs?
A szaporodó Horthy szobrok pedig az önkormányzatok "magánügyei"... :-)

Válaszok:
Az évek meg a rutin | 2012. június 22. 13:13

Inkább párbeszédet kéne kezdeményeznie fideszes értelmiségieknek értelmes zsidókkal a kérdésről. Lehetőleg nem saját karrierjüket előtérbe helyezve benyalva az aktuális zsidónak, hanem a "nép" érzelmeit az értelem formáiba öntve tárgyalnia.

Ahogy freehckr is mondja, ennek semmi értelme.
Már csak azért sincs, mert a zsidók is tudják, hogy a "jobboldal" nagy része, fideszes-jobbikos-kdnps bizony rajong Horthyért.

Szóval ez így egyszerűen sunyi. A jobber azt látja, hogy már megint a zsidónak kell megfelelni és nem lehetünk önmagunk. Hogy el vagyunk nyomva.
A zsidó azt látja, hogy a jobber még mindig ki akarja őt nyírni, csakis a nemzetközi nyomás tartja őket ettől vissza, és a szép szavak mögött valójában igen komoly indulat rejtőzik.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. június 22. 13:17

Most megnyugodtam, akkor viszont küldjétek már el ezt a cikket annak a két szegedi faszfej fidesz-kdnp-s önkormányzati képviselőnek, akik szép városunkat már évek óta Horthy-szobrokkal akarják elcsúfítani. Hátha rájönnek, hogy szembemennek a központi akarattal...:-)))


Ne feledd, a miniszterelnök úrnak nincs erre ráhatása. Mint ahogyan a kiváló Schmitt Pál esetében is világossá tette, hogy az államfői hivatal szent és sérthetetlen.

A NER-ben az a szép, hogy egyszerre fér bele a soproni nyilasparlamentben csücsülő Nyirő és az Abdán tömegsírba lőtt Radnóti is. Ocsúból és búzából is lehet kenyeret sütni, csak legyen, aki megegye.


Nem lehet párbeszédet folytatni. Már az SZDSZ idején is bebizonyosodott, hogy a balliberálisknak nem a megoldás, hanem újabb és újabb témák felvetésével a szembenállás állandósítása a lényeg.

Konfliktusok nélkül a lényegüket, az állandó szarkeverést, zavarosban halászást veszítik el.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:21

Nem kell mindig a könnyebb utat választani. Mindig lehet párbeszédet folytatni, csak okosan kell megválasztani a partnert és a beszédmódot.

Figyelmedbe ajánlanám, hogy az SZDSZ megbukott, a DK 2-3%-on áll, az LMP pedig azt láttam hogy nyitott mindenre.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. június 22. 13:29

1941ben milyen ordas bűnei voltak Hitlernek?

Azon kívül, hogy felvirágoztatta Németországot és visszaszerezte a becsületét...

Válaszok:
Az évek meg a rutin | 2012. június 22. 13:41
OmegaMale | 2012. június 22. 13:54

Ennel ellenére az SZDSZ módszereit, az SZDSZ mentalitását látom mind a DK-ban, mind az LMP-ben.

Az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:46
OmegaMale | 2012. június 22. 14:01

Úgy látom, nem ártana néhány kommentelőnek beíratkozni történelem oktatásra. Az elmúlt időben kizárólag egyoldalú oktatás volt. Tessék talán más megvilágításból is ismereteket szerezni, és azután állást foglalni.


A németországi internálótáborokat, a zsidóüldözést, a totális diktatúra bevezetését és a keresztény-humanista értékrend újpogány kinyírási kísérletét sokan próbálhatják pozitíve igazolni, de aki ilyen frizurát és bajuszt visel, az egyéb gaztettekre is képes.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:48

Én találtam méltányolható gondolatokat a cikkben. De: ha jól tudom Csőkakőn a FIDESZes polgármester, gárdista díszőrséggel tartott megemlékezést, amiben egy Horthy-színtű "államférfi" visszajövetelét tartotta kívánatosnak, a Nagy-Magyaroszág téren. Ha a FIDESZ nem revizionista, nem Horthy szipmatizáns, a múlt bűneit nem relativizáló, a JOBBIKkal közösséget nem vállaló párt, akkor miért nem lehet pl. ezt a polgármester úgy kihajítani a pártból, hogy a lába ne érje a földet?

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:56

Jó lenne felfogni hogy a zsidók is emberek, és bizony érzelmi alapon működnek.

Azt kell megkeresni akivel lehet beszélni, nyilván nem a hellerágneseket.


Jah, például a székely autonómia melletti kiállásnál, a temerini fiúk ügyének felszínen tartásánál, a kommunista múlt feltárásánál, a felelős vidékpolitika sürgetésénél, a Székely himnusz végigállásánál...

Igazságtalan vagy, nem veszed észre a fejlődést. :P


Én szerintem egy művész rajongása Hitler iránt 1941ben nem jelent semmi rosszat. Egy politikusé, akitől racionalitást várunk, igen, de az más kérdés.

Válaszok:
Az évek meg a rutin | 2012. június 22. 13:54

"Nincs Horthy-kultusz"

Maguk nem ezeket a robotokat keresik. Rendben vannak az irataik. Továbbmehetnek.

Válaszok:
Secnir | 2012. június 22. 13:54

Szerintem a politikus beszél belőle, de a kedvedért tegyük fel, hogy a művész. Az akkor hogy van, hogy amikor Sztálint dicsőítő komcsiszimpatizáns írókat Bayerék elintéznek annyival, hogy "hasznos idióták" meg "lakájértelmiségiek", akkor egy Hitler-imádó írót meg körülrajonganak és Kövér-vezette emlékező rendezvényt szerveznek köré?...

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 14:04
OmegaMale | 2012. június 22. 14:13

Akkor már Lengyelország is megvolt.

Ettől még Nyírő nyugodhat a saját szülőföldjében, akármekkora szemétláda is volt a kedvence (amiből akkoriban nem csinált titkot).


A magyar revízió európai ügy. Aki nem támogatja, az a közép-kelet-európát ellehetetlenítő megosztottságot konzerválja, így európa-ellenes.

Remélem te nem ilyen vagy.


No de miért nem a "vezér" határozza meg a külföldi "politikai diskurzust"?... :-)
Ja, tudom, az "összeesküvés"... :-)


szdsz mentalitás = kiállok a senkinek sem a térfelére és onnan odrítom a világba, hogy mit csinálnék, ha én lennék a kormány, mindenki más hülye.


Őőő.. Mi van?

Mert az egyik művészként tetszik nekik, a másik nem. Ha Nyírő Sztálinhoz megy, szvsz az sem változtatott volna a dolgon. Lásd Szekfű Gyula esetét. (Ez ugye azért is pikáns mert ő politikus is volt, ha politikusi pályája nem is túl jelentős.)

Egyébként szerintem sem helyes amit a Fidesz Nyírővel csinál, csak a balosok, zsidók szokás szerint túlreagálják.

Válaszok:
Az évek meg a rutin | 2012. június 22. 14:15

Hát nézd... most nincs majd lesz. Ha én Weltjudentung-összeesküvés lennék, akkor azokkal a zsidókkal összeesküdnék akiknek van befolyása a kormánypolitikára, és akik (viszonylag) népszerűek.

Eddig ezek Konrádék voltak, jó lenne, ha a továbbiakban inkább a Schiffer András-félék lennének, és nem a Schiffer Anna-félék.

Abban pedig biztosak lehetünk, hogy valamelyik lesz.


ja, mint az éppen lebukott férj: most nekem hiszel vagy a szemednek?
szórakoztató ahogy habonyárpi keresztülfuttatja a neten a fidesz "propaganda igazgatóság - alternatív valóság főosztálya" által kifundált magyarázatokat, kezdve a véleményvezértől a legutolsó fideszes zugblogokig, csak mert a zsidók beszólnak. pont azért szólnak be, mert orbán korábban megmondta nekik: ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek. azt sem nagyon értem, kit akarnak most ezekkel az írásokkal meggyőzni? a fideszdroidoknak mindegy mit mondanak, akár naponta is beleszarhatnak a szájukba negatív következmények nélkül, a jobbikosok meg magasabb értelmi szinten vannak, mint a droidok hisz képesek voltak megismerni a valódi fideszt. meg eleve nekik adta ki gebinbe a fidesz a szoboravatások kéteringjét, most meg higgyék el, hogy ott se voltak? a zsidóknak pedig az sem lenne már elég, ha orbán nyilvánosan körülmetéltetné magát, mielőtt horthy-képre szarna egy klezmerzenekar fülbemászó muzsikája mellett. ez a projekt innentől bukta, ha már magyarázkodnia kell a fidesznek.


"Szerintem a politikus beszél belőle,"

PNL-ből is az beszél.
Wild Weasel-ből is az beszél.
Alföldiből is az beszél.
Fajkasháziból is az beszél.
Heller-ből is az beszél.
Kroes-ból is az beszél.

Nem rajongták körül, csak eltemették a szülőföldjére.
Nyírő lehetett 41-ben véletlenül vagy szándékosan elvakult, elfogult. Milliók élnek köztünk, akik értelmi képességeik teljében évtizedekig BEKAJÁLTÁK a maszlagot az utópiáról.

Más is tévedhetetett, Ő is. Senki nem vonja kétségbe, hogy tévedésben élt. Mégis akadnak, akik a tévedését az újratemetésével mossák össze.

Bayer-ék és köztük az a különbség, hogy Bayer az írót kritizálta, a jelenlegi ügy generálói viszont nem az írót, hanem az Őt búcsúztató embereket nácizzák le és tulajdonítanak nekik ezen ítélet mentén vélt ideológiákat.

Válaszok:
Az évek meg a rutin | 2012. június 22. 14:20

De ha művészként szeretik, miért nem küldtek ki Erdélybe valami irodalmár havert emlékezni? Ha politikus (ráadásul az ország egyik legfőbb közjogi méltósága) vállal ebben főszerepet, azzal a politikus Nyirőt legitimálja.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 14:18

Még egyszer: szerintem sem helyes amit Nyírővel csinálnak. (Ráadásul különösen vicces, hogy Horthyt meg nem merik vállalni.)

Csak nem kéne túlreagálni.


"Nem rajongták körül, csak eltemették a szülőföldjére."

Egyrészt csak próbálták eltemetni, másrészt pl. a csepeli Fidesz már irodalmi estet és versenyt szervezett rá. Valami Wass Albert kettőt akarnak faragni belőle, pedig pont fordítva kéne: Nyirő jobb író Wassnál.


Annyira vicces vagy! :)

Egyébként áruld már el, hogy miért kéne a miniszterelnöknek megszólalnia, mert egy mezei tahó beszólt egy zsidónak?

Nem gondolod, hogy kilóg a lóláb? Hogy ez önmagában az antiszemitizmust éleszti?

Anyukád neked sosem mesélte egy a Nap és a Szél meséjét?


Az a nagy büdös helyzet, hogy - a mai magyarországon- létezik (hóhér) Kádár kultusza, ezen az alapon lesz-(lehet) Horthy kultusz.
Nektek vörösfasiszták- akik mindig jogot formáltatok arra - megmondani- ki az antiszemita és ki a náci- nektek mostmár KUSS van. Mondom- Kuss!
Ti- itt már, semmit sem mondtok meg!

Nincs kettős mérce! Vagy kihorjuk hóhér Kádárt is a 301-es parcellába-és nevén nevezzük mint hóhért - vagy kussoltok Horthy kapcsán!

Senki nem kivácsi, ma már- mit gondolnak, a valódi vörös színű- de igazi fasisztáink Horthy-ról , Vass Albertről, Nyirőről!
A kukából, nem illik kipofázni. :-)


De hát ez nem igaz!!! Radnótit - több társával együtt - a csoportját kísérő MAGYAR őrök lőtték le egy gátőrház közelében a maguk által ásatott árokba! Erre tanúk is voltak!
Ép ésszel hogy gondolod, hogy angol vadászgépek kószáltak volna Győr környékén akkoriban?!


"A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a történelme során sohase vállalt semmilyen közösséget egyetlen diktatórikus politikai rendszerrel, egyetlen diktatórikus politikai eszmével sem. Ez mindig is így volt! Tudjuk, hogy van ebben az Országgyűlésben olyan párt, amelynek a jogutódja igenis vállalt diktatúrával rokonságot, onnan származtatja magát, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nem vállalt sohasem közösséget. Sőt a Fidesz Magyar Polgár Szövetség 1988 tavaszán azért alakult meg, hogy ne legyen diktatúra Magyarországon."

De kiálltak a fideszes politikusok a Kossuth téren ácsolt színpadra, ahol előtte még 50 zsidó származásúnak vélt képviselő nevét olvasták fel.


Ej! Elérzékenyült!

Kér egy zsepit?

Esetleg egy kis királyvizet?...


Valójában 2002 óta fegyverek nélküli polgárháború zajlik a mi kis országunkban, ahol a másik -lehetőleg teljes - morális megsemmisítése, ellehetetlenítése a cél.

Ugyanakkor ezalatt a 22 év alatt még egyetlen kormánynak sem sikerült kitalálnia és megvalósítania azt az 5 legfontosabb célt, amelyet realizálni kellene ahhoz, hogy ebben a kis országban élők jól érezhessék magukat.

Ne felejtsük el a mi kis országunkban annyian élünk, mint máshol egy városban. Budapesttől a keleti országhatár 300 km-re van, máshol ilyen messziről is bejárnak naponta dolgozni az emberek, de a keleti határszéltől autó nélkül az utazási idő annyi, mint a tiszta repülési idő Budapest és New York között.

Elkeserítő, hogy néhány óra alatt személyautóval az ország legtávolabbi pontját is elérjük és közben olyan időutazásban van részünk, hogy akár 50-70 évet is visszamegyünk a történelmünkben.

Nem veszik észre tisztelt véleményformálók, hogy egy országon belül ilyen differenciák fenntartása és elmélyítése egyet jelent a háborús bűnökkel. Nem kell itt már senkit lemészárolni, ez a nemzet ezekkel a politikusokkal halálra van ítélve.

És ebben teljesen mindegy, hogy jobb vagy baloldali politikusról van szó, reinkarnálódott kommunista zombikról vagy liberálisként, kommunistaként startolt de mára már amnéziás jobboldali transzvesztitákról.

Az egész magyar politikai elit bűnös azért, hogy itt tart az ország, hogy baloldali -és jobboldali oligarchák elvették és elveszik a vidéktől az életteret, városi koldusnyomorúságba taszítják a vidéken élőket, hogy immár két évtizede minden négyéves kormányzati ciklusban meggazdagodik 150-200 seggnyaló üzleti "zseni", rokon, barát, pártkatona. Vannak közöttük olyan milliárdos vállalkozók, akik eddig még egész életükben csak állami megrendeléseket kaptak, azt sem tudják, mi a piac, mi a munka, mi a nélkülözés.

Végső soron mi a polgárok vagyunk a hibásak, mert eltűrjük és hizlaljuk ezt a bűzlő politikai elitet. Gondoljuk meg csak 10 millióan vagyunk, máshol ez egy városnyi ember és ennek a "városnak az ügyeit" immár 20 éve tucatnyi minisztérium 50-60 államtitkárság, 3142 települési önkormányzat, 19 kormányhivatal 174 járás (a jövőben), 7 fejlesztési régió, 168 mikrotérségi társulás irányítja, pedig csak egy városnyian vagyunk.

A mérhetetlen szegénységben hogy lehetünk ennyire gazdagok?????Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó