Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 22. 12:39

A kormányzat ügyelt arra, hogy végre mentesüljön az antiszemitizmus gyanúja alól, mellyel a baloldal újra és újra megvádolja.

„A Külügyminisztérium egyébiránt a 2012-es esztendőt Wallenberg-évnek nyilvánította és megszámlálhatatlan megemlékezést tartott az embermentőről. Prőhle Gergely kolozsvári beszédében kiemelte, hogy keresztény ember nem lehet antiszemita. Az újonnan köztársasági elnökké választott Áder János a Schweitzer Józsefet ért inzultus után ugyan így fogalmazott. Orbán Viktor az Országgyűlésben ítélte el Baráth Zsolt jobbikos képviselő tiszaeszlározását. A székesfehérvári zsidótemető meggyalázása után szintén a miniszterelnök utasította Pintér Sándort, hogy azonnal vizsgálja ki az ügyet.

A kormányzat ügyelt arra, hogy végre mentesüljön az antiszemitizmus gyanúja alól, mellyel a baloldal újra és újra megvádolja – ezek az ügyek éppen azért bosszantóak, mert bár szerepet nem játszottak benne, mégis a politikai felelősséget rájuk hárítják. Az, hogy mi történik két kis faluban – az urbánus értelmiség általában ilyenkor fedezi fel a vidéket – nem tendenciózus. Azért itt nem arról beszélünk, mint a Millenium kapcsán, amikor Orbán Viktor országzászlókat avatott; jelen esetben két falu önhatalmúlag felállított két szobrot. Ha ezeket a településeket felszólítja egy vezető politikus arra, hogy milyen szobrot állíthatnak és milyet nem, akkor az visszavezethető a demokrácia problémára, melynek épp a balliberálisok az élharcosai. Ebben a kontextusban értelmezhető az Orbán-interjú is, melyet a Die Presse-nek adott; a miniszterelnök kijelentette, hogy vita van Horthy személyéről, de ő nem akar és nem is tehet igazságot a kérdésben. Ez egyrészt jelzi, hogy a jobboldal nem kíván aktuálpolitikát csinálni Horthy személyének megítéléséből, másrészt a jobboldalon belül sincs egységesen kialakult kép a kormányzóról és nem is biztos, hogy egyáltalán lesz, vagy hogy egyáltalán szükség lenne erre. Szerintem egyébként nincs, mert bár politikailag »egy a tábor, egy a zászló« sosem volt olyan kényszer – politikai akarat pláne –, hogy erre kulturálisan is szükség lenne.  

Navracsics Tibor hírTV Sziluett című műsorában ironikusan jegyezte meg az Európa Parlamenti vita után, hogy legalább csak antidemokratikusak vagyunk és nem antiszemiták, ez is fejlődés. Álljon itt zárásul egy 2007-ben mondott napirend előtti felszólalása, tartalma ma is aktuális: »A Fidesz Magyar Polgári Szövetség  a történelme során sohase vállalt semmilyen közösséget egyetlen diktatórikus politikai rendszerrel, egyetlen diktatórikus politikai eszmével sem. Ez mindig is így volt! Tudjuk, hogy van ebben az Országgyűlésben olyan párt, amelynek a jogutódja igenis vállalt diktatúrával rokonságot, onnan származtatja magát, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nem vállalt sohasem közösséget. Sőt a Fidesz Magyar Polgár Szövetség 1988 tavaszán azért alakult meg, hogy ne legyen diktatúra Magyarországon.«”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37889


Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Inkább párbeszédet kéne kezdeményeznie fideszes értelmiségieknek értelmes zsidókkal a kérdésről. Lehetőleg nem saját karrierjüket előtérbe helyezve benyalva az aktuális zsidónak, hanem a "nép" érzelmeit az értelem formáiba öntve tárgyalnia.

Ahogy freehckr is mondja, ennek semmi értelme.
Már csak azért sincs, mert a zsidók is tudják, hogy a "jobboldal" nagy része, fideszes-jobbikos-kdnps bizony rajong Horthyért.

Szóval ez így egyszerűen sunyi. A jobber azt látja, hogy már megint a zsidónak kell megfelelni és nem lehetünk önmagunk. Hogy el vagyunk nyomva.
A zsidó azt látja, hogy a jobber még mindig ki akarja őt nyírni, csakis a nemzetközi nyomás tartja őket ettől vissza, és a szép szavak mögött valójában igen komoly indulat rejtőzik.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. június 22. 13:17

Nem lehet párbeszédet folytatni. Már az SZDSZ idején is bebizonyosodott, hogy a balliberálisknak nem a megoldás, hanem újabb és újabb témák felvetésével a szembenállás állandósítása a lényeg.

Konfliktusok nélkül a lényegüket, az állandó szarkeverést, zavarosban halászást veszítik el.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:21

Nem kell mindig a könnyebb utat választani. Mindig lehet párbeszédet folytatni, csak okosan kell megválasztani a partnert és a beszédmódot.

Figyelmedbe ajánlanám, hogy az SZDSZ megbukott, a DK 2-3%-on áll, az LMP pedig azt láttam hogy nyitott mindenre.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2012. június 22. 13:29

1941ben milyen ordas bűnei voltak Hitlernek?

Azon kívül, hogy felvirágoztatta Németországot és visszaszerezte a becsületét...


Ennel ellenére az SZDSZ módszereit, az SZDSZ mentalitását látom mind a DK-ban, mind az LMP-ben.

Az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult.

Válaszok:
TaTa86 | 2012. június 22. 13:46

Jó lenne felfogni hogy a zsidók is emberek, és bizony érzelmi alapon működnek.

Azt kell megkeresni akivel lehet beszélni, nyilván nem a hellerágneseket.


Jah, például a székely autonómia melletti kiállásnál, a temerini fiúk ügyének felszínen tartásánál, a kommunista múlt feltárásánál, a felelős vidékpolitika sürgetésénél, a Székely himnusz végigállásánál...

Igazságtalan vagy, nem veszed észre a fejlődést. :P


Én szerintem egy művész rajongása Hitler iránt 1941ben nem jelent semmi rosszat. Egy politikusé, akitől racionalitást várunk, igen, de az más kérdés.


A magyar revízió európai ügy. Aki nem támogatja, az a közép-kelet-európát ellehetetlenítő megosztottságot konzerválja, így európa-ellenes.

Remélem te nem ilyen vagy.


Őőő.. Mi van?

Mert az egyik művészként tetszik nekik, a másik nem. Ha Nyírő Sztálinhoz megy, szvsz az sem változtatott volna a dolgon. Lásd Szekfű Gyula esetét. (Ez ugye azért is pikáns mert ő politikus is volt, ha politikusi pályája nem is túl jelentős.)

Egyébként szerintem sem helyes amit a Fidesz Nyírővel csinál, csak a balosok, zsidók szokás szerint túlreagálják.


Hát nézd... most nincs majd lesz. Ha én Weltjudentung-összeesküvés lennék, akkor azokkal a zsidókkal összeesküdnék akiknek van befolyása a kormánypolitikára, és akik (viszonylag) népszerűek.

Eddig ezek Konrádék voltak, jó lenne, ha a továbbiakban inkább a Schiffer András-félék lennének, és nem a Schiffer Anna-félék.

Abban pedig biztosak lehetünk, hogy valamelyik lesz.


Még egyszer: szerintem sem helyes amit Nyírővel csinálnak. (Ráadásul különösen vicces, hogy Horthyt meg nem merik vállalni.)

Csak nem kéne túlreagálni.


Annyira vicces vagy! :)

Egyébként áruld már el, hogy miért kéne a miniszterelnöknek megszólalnia, mert egy mezei tahó beszólt egy zsidónak?

Nem gondolod, hogy kilóg a lóláb? Hogy ez önmagában az antiszemitizmust éleszti?

Anyukád neked sosem mesélte egy a Nap és a Szél meséjét?


"A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a történelme során sohase vállalt semmilyen közösséget egyetlen diktatórikus politikai rendszerrel, egyetlen diktatórikus politikai eszmével sem. Ez mindig is így volt! Tudjuk, hogy van ebben az Országgyűlésben olyan párt, amelynek a jogutódja igenis vállalt diktatúrával rokonságot, onnan származtatja magát, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nem vállalt sohasem közösséget. Sőt a Fidesz Magyar Polgár Szövetség 1988 tavaszán azért alakult meg, hogy ne legyen diktatúra Magyarországon."

De kiálltak a fideszes politikusok a Kossuth téren ácsolt színpadra, ahol előtte még 50 zsidó származásúnak vélt képviselő nevét olvasták fel.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó