Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 21. 09:03

A jobboldal immár bő két éve kormányon van, és miközben egyértelműen kacérkodik a Jobbik fasisztáival, eszébe nem jut, hogy párbeszédet folytasson az ellenzékkel vagy a civilekkel. Interjú.

- Milyennek látja innen, Berlinből, a magyarországi közéletet?

- Az otthoni jelenségek jó része elborzaszt, és az a legnagyobb baj velük, hogy lényeget fejeznek ki. Ennek az egész komplexumnak a középpontjában az a gyűlöletkultúra áll, amely a kilencvenes évek közepe óta a volt szocialista tömbön belül is egyedülálló módon erősödött meg Magyarországon. A politikai hatalomért folytatott harcban a gyűlölet vált a legfőbb eszközzé, nem zajlik semmiféle párbeszéd, amiben osztozik a társadalom majd minden politizáló része. A különbség ott van jobb és baloldal között, hogy a jobboldal immár bő két éve kormányon van, és miközben egyértelműen kacérkodik a Jobbik fasisztáival, eszébe nem jut, hogy párbeszédet folytasson a parlamenti demokratikus ellenzékkel vagy a civilekkel. Ezt az európai normát Magyarországon kívül minden uniós tagállamban betartják. A Fidesz említett politizálásából egyenesen következik a Nyirő-temetés, amelyben benne van a magyar politikai nekrofília is: akit nem temetnek legalább háromszor újra, az már nem is (volt) ember. Szerte Európában erősödik a szélsőjobboldal, az viszont példa nélküli, hogy nálunk kormányzati segédlettel zajlik a folyamat.

- Gyakran kifejti álláspontját a magyarországi történésekről német lapokban, írt például Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi inzultálása kapcsán is. Miért érzi szükségét, hogy távolról exponálja magát az otthoni ügyekkel kapcsolatban?


- Az események az internet jóvoltából bejönnek a szobámba. A hazai eseményekre a Facebookon alkalomszerűen reagálok, inkább csak bele-beleszólok egy-egy vitába. A magyar nyilvánosságban a Mozgó Világban szólalok meg leggyakrabban, főleg reflexiókat teszek közzé. Németországi publikációimat többnyire felkérésre írom. Megpróbálok úgy írni, hogy kicsit érthetővé is tegyem a német nyelven olvasók számára az otthoni történéseket. Az átlag német meglehetősen keveset tud Magyarországról.”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/37847


Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Kár, hogy Dalos elfelejti (!?) megemlíteni, hogy a hazai "gyűlöletkultúra" megteremtői és élharcosai az egykori szdsz-es barátai.


"Az események az internet jóvoltából bejönnek a szobámba."
Nagy tévedés! Mindenféle információk inkább, melyek vagy igazak vagy nem!
Ahhoz, hogy értse, élje mi zajlik itt, itthon kellene élnie!

"Az átlag német meglehetősen keveset tud Magyarországról."
Tőled nem is fog megtudni!


Mindig akad valaki, akinek ez jelenti a szórakozást.
Még mindig jobb, mint az az agyament, akinek tegnap Bp. legforgalmasabb pontján (Deák tér - Metró) , a legnagyobb hőségben bombariadót volt kedve játszani. (Az ilyen alak, amikor látja a káoszt vagy itt, sok ember tájékozódásának elrontását - ilyenkor örül?)


Még egy morális vátesz, aki az ellen' szekértábort kérlelhetetlenül ostorozza...


Ki ez a Dalos? - költői kérdésre azért érdemes válaszolni.
Egy életművész! Na jó, írt egy vagy két könyvet.
Egyébként 22 éve abból él (nem is rosszul!), hogy ő "elvoltnyomva" a Kádár rendszerben.
(Persze az "elnyomott időszakában" is bőven az átlag feletti színvonalon élt, akárcsak a "demokratikus" ellenzékiek(?) többsége.)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó